• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Zostávajúce dve štvrťfinálové série HUSTE.tv Eurovia SBL play off pokračujú štvrtými zápasmi. Kým Komárno bude mať pred domácim publikom druhú šancu na spečatenie postupu, tak Handlovú čaká pred svojimi fanúšikmi súboj o vynútenie si rozhodujúceho piateho stretnutia. Komu sa podarí uspieť?

MBK Handlová - KB Košice

/stav série: 1:2/

Mestská športová hala, utorok 11. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Zdenko Tomašovič, Roman Lamoš

Čo je potrebné vedieť: Aj do tretice priniesol súboj Košíc s Handlovou dramatickú zápletku, ktorú rozhodla až záverečná štvrtina. Viac skúseností a lepšiu streleckú mušku mali "býci", ktorí napokon zvíťazili 80:71. Na Hornú Nitru tak cestujú s veľmi cennou výhodou, v Handlovej môžu rozhodnúť o svojom postupe medzi najlepšiu štvorku. "Baníci" však nemienia zložiť zbrane ľahko, v predchádzajúcom domácom stretnutí dokázali svojho štvrťfinálového rivala zdolať a s rovnakým cieľom vybehnú aj do utorňajšieho zápasu. 

Kto proti komu: Tretí zápas ukázal, ako dôležitý je priestor pod košom. Michal Baťka so Stefanom Matovičom sa postarali spoločne o 20 doskokov. Handlovská dvojica Peter Sedmák a Nemanja Gudžič zaostala v tomto ukazovateli o 6 lôpt. 

Čísla, čísla, čísla: Rozhodujú zatiaľ maličkosti, ako lepšia úspešnosť trestných hodov, body spod koša či z druhých šancí.

Povedali pred zápasom:

Marko Cvetkovič, tréner Handlovej: "Čaká nás opäť ťažký zápas proti výbornému súperovi. Nakoľko máme stále zranených hráčov a hráme v úzkej rotácii, na regeneráciu sme mali málo času. Ale sme veľmi motivovaní a pripravení odohrať náš najlepší zápas. Verím svojim hráčom, že do zápasu dajú všetky sily a urobia maximum pre úspech tímu."

Michal Baťka, hráč Košíc: "Oba tímy sa navzájom výborne poznajú, veď pôjde už o ôsmy vzájomný súboj tejto sezóny. Teraz už teda rozhodne iba väčšia bojovnosť a malé detaily. Verím, že v Handlovej vyhráme a doma sa predstavíme až v semifinále."

 

MBK Rieker COM-therm Komárno - BK Levickí Patrioti

/stav série: 2:1/

Mestská športová hala, utorok 11. apríla o 18.00 štatistický prenos, priamy prenos: Huste

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Marek Kúkelčík, Anton Šarišský

Čo je potrebné vedieť: Levice konečne zabrali na vyššie obrátky a pred svojimi fanúšikmi nepripustili predčasný koniec sezóny. Nemali to však ľahké, o víťazovi napokon muselo rozhodovať až predĺženie. V ňom mali lepšiu mušku, čo im prinieslo po výsledku 95:91 minimálne istotu štvrtého štvrťfinálového zápasu. Teraz ich čaká cesta do Komárna, kde sa pokúsia o vyrovnanie série. "Obuvníci" nepredviedli v treťom štvrťfinálovom stretnutí ideálny výkon, ale všetky tromfy sú stále na ich strane. Vo svojom prostredí už nie raz potvrdili víťazstvo aj proti papierovo silnejšiemu súperovi, spoliehať sa tiež môžu aj na mohutnú podporu svojich priaznivcov. 

Kto proti komu: Patriotom robia najväčšie problémy pivoti, Langston s Bojanovským zaznamenali v sobotu spoločne 31 bodov, 21 doskokov a 3 bloky. Ako na to zareaguje Žarko Djurič, Reginald Keely a Igor Josipovič? A kto z Levíc bude "stáť"?

Čísla, čísla, čísla: Komárno má silu v doskokoch a kvalitnejšej lavičke, Levice ukázali lepšiu úspešnosť v streľbe za tri body a trestných hodoch. Ktorá maličkosť rozhodne o osude štvrtého zápasu?

Povedali pred zápasom:

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Stále platí, že kým niekto nevyhrá tri zápasy, séria pokračuje. V Leviciach nám chýbal malý kúsok k víťazstvu a teda aj postupu, no napokon sa tešili domáci. Teraz je rad na nás, kedy sa budeme snažiť zo všetkých síl v domácom prostredí ukončiť sériu. Vieme, kde sme robili chyby, preto sa im budeme snažiť vyvarovať v nasledujúcom zápase. Verím, že za pomoci našich fanúšikov doma ukončíme túto sériu a budeme sa tešiť z postupu. Urobíme preto maximum, čo bude v našich silách, dôležité bude sústredenie počas celých štyridsiatich minút, ak nie aj viac."

Šimon Krajčovič, hráč Levíc: "Po prvých dvoch zápasoch nás už všetci odpisovali, my sa však nevzdávame. V Komárne to bude opäť zápas o všetko a stať sa môže čokoľvek. Tešíme sa na tento zápas a veríme, že sériu ešte vrátime do Levíc."

Foto: Lukáš Droppan