• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Program štvrtých zápasov semifinále HUSTE.tv Eurovia SBL play off je rozdelený do dvoch hracích dní. V stredu obstarajú najskôr ďalší súboj basketbalisti Prievidze a Interu.

 

BC Prievidza - BK Inter Bratislava 

/stav série: 1:2/

Niké aréna, streda 26. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: 213Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Milan Brziak, Anton Šarišský

Čo je potrebné vedieť: Tretí semifinálový súboj Interu s Prievidzou priniesol uvoľnenie na oboch stranách, ktoré vyústilo do ofenzívnej prestrelky. Opäť zápas ovplyvnila úvodná štvrtina, ktorá vyšla druhýkrát za sebou lepšie Interu. Vďaka nej dokázali odolať náporu prievidzského celku a napokon dokráčať k druhému semifinálovému bodu. "Žlto-čierni" zároveň ako prvý celok v tejto sérii uspeli pred domácim publikom. Úradujúci majster bol zase raz blízko k dokonalému obratu, po naháňačke im však nezostali v záverečnej štvrtine sily. Teraz sú pod tlakom, pretože prípadná prehra by ich dostala do neľahkej situácie. 

Kto proti komu: Prievidžania si musia dávať pozor na všetkých postoch, keďže Inter mal v sobotu až päticu dvojciferných strelcov. Trénerovi Miljanovi Čurovičovi zabrala hlavne dvojica Dramičanin a Krayem, v stredu sa k ním musia pripojiť určite viacerí hráči. 

Čísla, čísla, čísla: Bratislavský celok zvíťazil aj napriek horšej streľbe za 2 a 3 body, menšiemu počtu doskokov a slabšiemu bodovému príspevku lavičky. Premenil však všetkých 22 trestných hodov, mal menej stratených lôpt a viac bodov vyťažil z priestora pod košom. 

Povedali pred zápasom:

Richard Körner, hráč Prievidze: "Predchádzajúce dva domáce zápasy sme s Interom prehrali, v stredu chceme pred domácimi fanúšikmi túto sériu prerušiť a odohrať výborný zápas. Všetky doterajšie zápasy boli vyrovnané, čiže budú zase rozhodovať detaily. Verím, že naši fanúšikovia zaplnia halu a pomôžu nám v tomto boji."

Oliver Vidin, tréner Interu: „Očakávam, že zápas bude veľmi ťažký. Očakávam zodpovednú hru od mojich zverencov. V neposlednom rade očakávam, že Prievidza vyskúša všetky možné zbrane v rámci korektnej a férovej hry. Od rozhodcov očakávam, že nepodľahnú tlaku domácich fanúšikov a budú pískať 'rovinu', ako sa snažia po celé semifinále. Dehonestujúce video, ktoré ktosi minulý týždeň pustil na internet, nemá nič spoločné so športom ani s férovým súťažením. Osobne dúfam, že sa znova neprihodí, aby mal Rado Rančík po desiatich minútach štyri útočné fauly a ani nevedel ako. Čo sa mu podľa mňa v jeho bohatej kariére ešte nikdy nestalo. Lebo nezabúdajme, že tento zápas nesledujú ľudia len na Slovensku, ale aj v zahraničí. A často sú to ľudia, ktorí posudzujú výkony rozhodcov, hráčov, či trénerov. Nerobme si preto hanbu.“

Foto: Vladimír Králik