• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Semifinálová séria medzi Komárnom a Košicami prináša zatiaľ víťazstvá výhradne domácich celkov. Potvrdí sa toto pravidlo aj vo štvrtom vzájomnom súboji alebo si vybojujú hostia cennú výhodu pred ďalším duelom?

MBK Rieker COM-therm Komárno - KB Košice

/stav série: 1:2/

Mestská športová hala, štvrtok 27. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Marek Kúkelčík, Igor Pipíška

Čo je potrebné vedieť: Oproti predošlým zápasom prinieslo tretie dejstvo súboja Komárna s Košíc vyrovnanú zápletku až do záverečných sekúnd. O víťazstve tentoraz nerozhodla prvá štvrtina, ale pevnejšie nervy na konci zápasu. Tie boli na strane Košíc, ktoré tak potvrdili, že v tejto sérii zatiaľ víťazia len domáce tímy. Komárno mohlo strhnúť triumf na svoju stranu, ale v samotnom závere urobili až priveľa nevynútených chýb. Zverenci trénera Richarda Ďuriša si však vylepšili v pondelok náladu, keď získali pre klub trofej pre víťaza Alpsko-jadranského pohára. Aj tento fakt by im mohol pomôcť v ďalšom priebehu série.

Kto proti komu: "Obuvníci" musia zabrať na viacerých postoch, najlepší strelec v sobotňajšom súboji mal len dvanásť bodov. Otáznik tiež visí nad účasťou Sinišu Biliča v zápase. 

Čísla, čísla, čísla: Aj napriek konečnému 8-bodovému rozdielu, boli Košičania lepší vo všetkých streleckých ukazovateľoch. Komárno však ťažilo viac z priestoru pod košom, body tiež získavalo po druhých šanciach a mali aj oveľa produktívnejšiu lavičku.

Povedali pred zápasom:

Farad Cobb, hráč Komárna: "Hoci máme tento týždeň poriadne nabitý, sme profesionáli a tak sa k tomu aj staviame. Teší nás víťazstvo v Alpsko-jadranskom pohári, no na oslavy teraz príliš čas nie je, pretože stále tu máme nedokončenú robotu, na ktorej pracujeme celý rok. Čaká nás zápas so silnými Košicami a my sa na tento zápas pripravujeme maximálne zodpovedne. Chceme vyrovnať stav semifinálovej série na 2:2 a vrátiť sa do Košíc tak, aby bol pod tlakom náš súper."

Richard Leško, tréner Košíc: "Vieme, že Komárno má v nohách pohárový zápas v Slovinsku a z tohto pohľadu by nám určite vyhovovalo hrať už v stredu. Zachovali sme sa však férovo, súhlasili sme s posunom zápasu na štvrtok a postup si chceme vybojovať férovým spôsobom. Všetkým nám ide o slovenský basketbal. Na palubovke však Komárnu nič nedarujeme a všetci veríme, že konečne získame prvé víťazstvo v play off vonku. Komárňanské prostredie je ale tradične ťažké, diváci sú tam šiestym hráčom domáceho tímu. Opäť nás teda nečaká nič ľahké."

Foto: Karol Scholtz