• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti Interu Bratislava čakajú na meno svojho finálového súpera. V šiestom semifinálovom zápase sa môže rozhodnúť, či si opäť po roku zahrajú o majstrovskú trofej hráči Komárna alebo si rozhodujúci siedmy duel na svojej palubovke vybojujú "býci" z Košíc.

MBK Rieker COM-therm Komárno - KB Košice

/stav série: 3:2/

Mestská športová hala, utorok 2. mája o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: 213 a Huste

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Marek Kúkelčík, Tomáš Doušek

Čo je potrebné vedieť: Až v piatom zápase sa prelomila výhoda domáceho tímu. Krátky čas na prípravu a regeneráciu viac vyhovoval "obuvníkom", ktorí podali takmer ideálny výkon. Od úvodu diktovali priebeh duelu a až na tretiu štvrtinu, mali zápas vo svojich rukách. Na ceste za víťazstvom dovolili svojmu súperovi v záverečnej štvrtine len deväť bodov, celkovo inkasovali len 65. Pred utorňajším duelom je psychologická výhoda na ich strane, v domácom prostredí zatiaľ v tohtoročnom play off ešte nezaváhali. "Býci" prehrávajú v sérii 2:3 na zápasy, ale v Komárne si môžu dovoliť zariskovať. Či im risk zabezpečí rozhodujúci siedmy zápas doma alebo bude znamenať predčasný koniec sezóny, to sa uvidí až v samotnom zápase.

Kto proti komu: Kľúčový aj naďalej zostáva post rozohrávača a pivota, kde má zatiaľ Komárno výhodu v podobe stabilne hrajúceho dua Boban Tomič a Wayne Langston. Košičania sa opierajú hlavne o prínos Stefana Matoviča, ku ktorému sa však musia pripojiť aj ostatní spoluhráči. 

Čísla, čísla, čísla: V nie príliš ofenzívnom zápase malo Komárno oveľa lepšiu streľbu za dva a tri body. Lepšie vyznel pre nich aj počet doskočených lôpt či vyšší počet bodov z priestora pod košom. Dávať si pozor musia hlavne na stratené lopty a trestné hody. 

Povedali pred zápasom:

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Nič sa neurobí samo, nesmieme myslieť na to, že vyhrávame 3:2 a že už je postup vo vrecku. Sme od toho ešte stále veľmi ďaleko, Košice sú skúsený tím, ktorý už neraz dokázal, že v ťažkých chvíľach vie zabrať a teraz to musí dokázať znova. My síce máme miernu výhodu, no musíme pristúpiť aj k tomuto zápasu ako ku každému inému a sústredeným výkonom potvrdiť víťazstvo v Košiciach. Až potom bude dôvod tešiť sa. Teraz náš však čaká jeden mimoriadne ťažký zápas a dúfam, že aj za pomoci našich fanúšikov predvedieme výborný výkon, ktorý nás zaiste priblíži k víťazstvu. Všetko je však stále otvorené, hráči sú odhodlaní rovnako ako všetci v Komárne, tešíme sa na zápas!"

Milan Žiak, hráč Košíc: "Posledný krok je najťažší a Komárno to bude mať ťažké. Sme dostatočne silný tím na to, aby sme tam vyhrali a vrátili sériu domov. Vieme o našich chybách, ktoré robíme a veľa sme o nich hovorili. Dosť však bolo rozprávania, musíme si vstúpiť do svedomia a ukázať to aj na ihrisku. Musíme k tomu pristúpiť svedomito, pretože nič iné nám nezostáva."

Foto: Karol Scholtz