• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jedenáste kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy je rozdelené do dvoch hracích dní. V sobotu sa fanúšikovia môžu tešiť na bratislavské derby medzi Interom a Karlovkou, ale aj na derby Levíc s Komárnom. Prievidza privíta pred svojim publikom basketbalistov Svitu.

 

BK Levickí Patrioti - MBK Rieker Com-Therm Komárno

Športová hala, sobota 11. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Miroslav Matejčík, Tomáš Turček

Čo je dôležité vedieť: Levickí Patrioti si aj naďalej držia druhé miesto v tabuľke. Toto postavenie potvrdili aj v stredu pod Tatrami, keď len ako druhý tím v sezóne uspeli na palubovke Svitu. Konečný výsledok 99:86 určite potešil trénera Tea Hojča. Teraz sa im však postaví tím, s ktorým v aktuálnom ročníku už raz prehrali. Komárno sa rozbieha po nemastnom a neslanom začiatku, dôkazom toho je hladké víťazstvo 106:76 nad Spišskou Novou Vsou. Rukopis trénera Milana Šporara sa začína už ukazovať aj na palubovke, v domácom dueli s "Novovešťanmi" dostali priestor dokonca všetci hráči na zápasovej súpiske.  

Kto proti komu: Sledovaným súbojom bude duel dvoch krajanov. Patrioti majú vo svojom tíme slovinského rozohrávača Mihu Vašla, Komárno sa vo veľkej miere opiera o produkciu jeho krajana Bobana Tomiča. 

Čísla, čísla, čísla: Na jednej strane, Levice doma ešte v tejto sezóne neprehrali. Na strane druhej, Komárno má z doterajších vonkajších stretnutí bilanciu jedného víťazstva a piatich prehier. Bude mať tento faktor váhu v sobotňajšom zápase?

Povedali pred zápasom:

Šimon Krajčovič, hráč Levíc: "Do zápasu s Komárnom ideme ako do každého zápasu, s cieľom zvíťaziť a stále sa zlepšovať. Najväčšia sila Komárna je na poste rozohrávača. Ak sa nám podarí ubrániť ich hlavného rozohrávača – Tomiča a nenechať súperovi ľahké pozície spoza oblúka, tak môžeme pomýšľať na dobrý výsledok."

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Radi by sme aj proti Leviciam pokračovali výkonom ako proti Spišiakom, aj keď vieme, že nás čaká náročnejší súper a navyše na palubovke súpera, kde to je obzvlášť v Leviciach vždy veľmi ťažké. Základom úspechu bude obrana. Musíme sa vyvarovať hluchým miestam počas stretnutia, hrať naplno a výsledok sa určite dostaví. Verím chalanom, ktorí nastúpia na toto stretnutie a dúfam, že predvedieme výkon, za ktorý nás ocení aj očakávaná fanúšikovská enkláva z Komárna."

 

BC Prievidza - Iskra Svit

Niké aréna, sobota 11. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Martin Margala, Tomáš Holländer

Čo je dôležité vedieť: Súboj dvoch tímov s početnou maródkou. Aj tak by sa možno dal nazvať duel tabuľkových susedov Prievidze so Svitou. Zverenci trénera Ryana Pannoneho prehrali v Bratislave s Interom 66:76, ale horšou správou, ako bol konečný výsledok, boli zranenia Mareka Jašša a Jarqueza Smitha. Tí sa pridali k Markovi Batinovi, ktorý tiež nezasiahol do zápasu. Svit išiel naproti tomu do stredajšieho stretnutia s Levicami len s osmičkou zdravých hráčov. "Podtatranci" sa snažili zo všetkých síl, ale na širšiu rotáciu Patriotov nestačili po výsledku 86:99. 

Kto proti komu: Dôležitými osobnosťami sú na oboch stranách rozohrávači. Prievidza sa spolieha na služby Rodneyho Glasgowa a Jaytornaha Wisseha, Svit na dvojicu Saša Avramovič a Marko Radonjič. 

Čísla, čísla, čísla: Prievidžania aj Sviťania sa prezentujú atraktívnym a ofenzívne ladeným basketbalom. Väčšia sila je na strane hostí, defenzívu majú zase lepšiu domáci. Rozhodne doskakovanie alebo disciplína samotných hráčov?

Povedali pred zápasom:

Ryan Martin, hráč Prievidze: "Naposledy sme umožnili hrať Svitu svoju hru. Ligu sme nezačali optimálne, ale začíname sa spoznávať. Vedie nás skvelý tréner a potrebujeme, aby nás fanúšikovia podporovali tak vynikajúco, ako doteraz."

Marek Ivan, hráč Svitu: "Prievidza má kvalitný káder s výbornými individualitami. Hrajú veľmi rýchly basketbal, na ktorý si budeme musieť dávať pozor a eliminovať ich body z tranzície. Očakávame ťažký zápas, lebo Prievidza je doma silná a má tiež veľkú podporu fanúšikov."

 

BK Inter Bratislava - VŠEMvs Karlovka Bratislava

Hant aréna, sobota 11. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Roman Lamoš, Lucia Gálová

Čo je dôležité vedieť: Bratislavské derby napíše ďalšiu kapitolu. V predchádzajúcom meraní síl vzišiel víťazne z neho Inter, na palubovke Karlovky zvíťazil 87:75. Aj teraz sú všetky tromfy v rukách družiny trénera Olivera Vidina. Doma v tejto sezóne totiž ešte neprehrali, celkovo ťahajú sériu šiestich víťazstiev v rade. V stredu si v defenzívne ladenom zápase poradili s Prievidzou po výsledku 76:66. Ich mestský rival prišiel doma možno o veľmi cenné dva body. Súboj so Žilinou mal rozohraný výborne, veď ešte 104 sekúnd pred koncom vyhrával 76:71, ale napokon prehral s nováčikom 80:82. Čo narobila táto prehra so zverencami trénera Petra Ivanoviča? To ukáže duel s Interom.

Kto proti komu: Karlovka má výborných strelcov za tri body, či už to je Dávid Abrhám, Dalibor Hlivák či Andrej Kuffa. Aj na strane Interu je viacero kvalitných strelcov z tejto vzdialenosti, stačí spomenúť Radoslava Rančíka, Michala Baťku alebo Tomáša Mrviša. Dočkajú sa diváci trojkového koncertu? 

Čísla, čísla, čísla: Historická štatistika, ale aj aktuálne čísla hovoria jasne v prospech Interu. Ich mestský rival ich nedokázal v doterajšej histórii Eurovia SBL zdolať ani v jednom prípade. "Žlto-čierni" dávajú v aktuálnom ročníku v priemere až o 19 bodov viac na zápas ako Karlovka.

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Musíme hrať zodpovedne od začiatku až do konca. Musíme zavrieť hrušku, zbierať doskoky pod našim košom, snažiť sa o to aj pod súperovým košom. Z toho môžu pre nás rezultovať dobré príležitosti. Karlovka je súper, ktorého ak neberiete seriózne, môže vás nepríjemne prekvapiť. Asi tak, ako v minulej sezóne prekvapila Levice u nich doma. Možno tam nie až taká hráčska kvalita, ale stále v jej tíme nájdete hráčov, ktorí dokážu zariadiť víťazstvo nad hocikým. My sme síce favorit a majster, ale musíme rešpektovať nášho súpera a z tohto rešpektu musí vychádzať sústredená hra."

Dávid Abrhám, hráč Karlovky: "Nesmieme myslieť na stredajšiu domácu prehru so Žilinou. Inter má veľmi silný tím, doma hrajú dobre a vždy sa tam hrá ťažko. My sa budeme snažiť hrať svoju hru celých štyridsať minút. Naposledy sme s nimi hrali vyrovnaný zápas, takže vieme, že sa s nimi dá hrať a urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní." 

Videopozvánka na zápas Inter - Karlovka:

Foto: Vladimír Králik