• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jedenáste kolo Eurovia SBL uzatvoria dve nedeľňajšie dohrávky. Košičania budú chcieť potvrdiť stúpajúcu fazónu v zápase so Žilinou, dôležitý súboj je na programe na Spiši, kde pricestuje Handlová.

 

KB Košice - PP & TV Raj Žilina

Angels aréna, nedeľa 12. novembra o 17.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Ján Kovalčík, Martina Mekelová

Čo je dôležité vedieť: Stretnutie Košíc so Žilinou má jasného favorita. Sú nimi "býci", ktorí konečne prelomili čakanie na víťazstvo u súpera, doma sú zatiaľ bez prehry a svojim priaznivcom chcú odčiniť stratu bodov z predchádzajúceho merania síl s nováčikom. Žilina sa tiež dočkala prvého víťazstva vonku v tejto sezóne, po vynikajúcom obrate brala dva body z palubovky Karlovky po výsledku 82:80. Tie môžu mať cenu zlata, ale do Košíc cestujú v značne oslabenej zostave, ako naznačil v predzápasovom rozhovore tréner Maroš Moravčík. 

Kto proti komu: Práve pod košom bude citeľne chýbať dvojica Brandon Conley a Jakub Merešš. Košičania majú totiž vo svojich radách skúsenosti v podobe Svetozara Stamenkoviča a Petra Sedmáka.

Čísla, čísla, čísla: V ofenzívnej sile sa Žilinčania môžu svojmu súperovi rovnať, ale v rámci defenzívy patria Košice k najlepším tímom v súťaži. 

Povedali pred zápasom:

Maroš Moravčík, tréner Žiliny: "Ideme sa pobiť o čo najlepší výsledok u silného súpera. Cestujeme v oklieštenej zostave bez Conleyho, Merešša a Ďuriša. Teším sa však s chalanmi na ďalší zápas."

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - MBK Handlová

Mestská športová hala, nedeľa 12. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Michal Perečinský, Vladimír Daňo

Čo je dôležité vedieť: Súboj posledného tímu s predposledným sľubuje veľmi zaujímavú bitku o cenné dva body. Spišiaci čakajú na víťazstvo už sedem stretnutí, vinou zranení sa postupne prepadli na spodok tabuľky. Najhoršia ligová obrana utrpela v stredajšom stretnutí ďalšiu stovku, odniesli si ju z palubovky Komárna, kde prehrali 76:106. Rovnaký výsledok mala v stredu aj Handlová, od Košíc dostala na ich palubovke až 113 bodov. Doterajšia bilancia hovorí zatiaľ v prospech domácich, pred svojim publikom ju majú pozitívnu. "Baníci" naproti tomu vonku v tejto sezóne ešte nezvíťazili.

Kto proti komu: Vo výbornom svetle sa prezentuje v drese Spišskej Novej Vsi pivot Michel-Ofik Nzege. Ako si s ním poradí na strane súpera Ivan Zejak či Adam Štefek?

Čísla, čísla, čísla: Ofenzívne vymoženosti hovoria v prospech zverencov trénera Ericha Korfantu, na svojej strane majú výraznejšie individuality. Handlovčania sa naopak spoliehajú prevažne na kolektívny výkon celého tímu. Ktorá taktika prinesie želaný efekt v podobe zisku dvoch bodov?

Povedali pred zápasom:

Lukáš Krajňák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Všetci sme na tento zápas správne namotivovaní a nič iné ako výhru, v ňom neberieme. Na to, aby sme ju dosiahli, však potrebujeme podať zodpovedný výkon a musíme zahrať dobre v obrane, bez nej to nepôjde. Chceme pretrhnúť sériu prehier a recept na to je jednoduchý - prísť na palubovku a vyhrať. Presne tým sa chceme v nedeľu riadiť."

Miroslav Mátych, hráč Handlovej: "V nedeľu ideme hrať k veľmi odhodlanému tímu, hlavne doma vie hrať naozaj veľmi dobre. Verím, že odohráme dobrý zápas."

Foto: Vladimír Horváth