• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V tradičnom termíne pokračuje 19. kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy ďalšími dvoma duelmi. Na programe je v ňom "štvorbodový" zápas Karlovky so Žilinou, Spišská Nová Ves sa pokúsi zlomiť čiernu sériu doma proti Komárnu.

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - MBK Rieker Com-Therm Komárno

Mestská športová hala, streda 20. decembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Peter Karniš, Vladimír Daňo 

Čo je dôležité vedieť: Čakanie Spišiakov na víťazstvo sa natiahlo už na 15 zápasov, v tradičnom derby však podali zverenci trénera Ericha Korfanta oveľa lepší výkon ako v predchádzajúcich zápasoch, ale s rozbehnutým Svitom napokon prehrali 81:94. Prišla však vítaná krátka prestávka, ktorá pomohla k dobitiu bateriek a zvýšeniu počtu aktívnych hráčov na súpiske. Práve s týmito faktormi pôjdu do zápasu s jasným cieľom - konečne zvíťaziť. Rovnaké myšlienky však má aj ich súper. "Obuvníci" sú doma a vonku dvoma odlišnými tímami. Zatiaľ čo pred svojim publikom prehrali len jediný zápas, tak na palubovkách súperov získali doteraz len jedno víťazstvo. Komárno v predchádzajúcom kole prehralo v Košiciach 86:104, nedarilo sa im ani v Alpsko-jadranskom pohári, kde nestačili na Děčín (70:84).

Kto proti komu: Zamieravame sa na domácich, do zostavy sa im už vráti uzdravená dvojica Vladimir Bulatovič a Matt Marshall. Aký dopad budú mať na konečnom výsledku zápasu?

Čísla, čísla, čísla: Komárno jasne dominuje v ofenzívnych a defenzívnych číslach. Lenže Spišiaci vyhrali prvé vzájomné meranie síl - 91:78, vicemajster následne zvíťazil pred svojim publikom 106:76.

Povedali pred zápasom:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi:  "Verím tomu, že proti Komárnu odohráme dobrý zápas s víťazným koncom. V tejto viere ma posilňuje naša uzdravujúca sa zostava, proti Komárnu už nastúpia Bulatovič s Marshallom, určite skvalitnia rotáciu. Mrzí ma neúčasť zraneného Antoniho, bude chýbať hlavne v obrane. To musíme nejako vykompenzovať. Adamov výron však odznieva zo dňa na deň, onedlho bude k dispozícii. Hostia majú svoju nespornú kvalitu, no my už chceme konečne zabrať naplno a urobiť fanúšikom výkonom pekné Vianoce."

Troynell Adams, hráč Komárna: "Už je na čase, aby sme konečne zabrali aj na palubovke súpera. Už si ani poriadne nepamätáme, kedy to bolo, preto urobíme maximum pre to, aby sme túto čiernu sériu zlomili. Vieme, že to nebude jednoduché. Domáci sú hlavne doma nebezpeční, ale keď budeme plniť pokyny nášho trénera a nebudeme mať herné viacminútové výpadky, som si istý, že sa nám podarí získať cenné víťazstvo."

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - PP & TV Raj Žilina

Športová hala prof. Rovného, streda 20. decembra o 19.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Roman Lamoš, Marek Turčin

Čo je dôležité vedieť: Ďalší z priamych súbojov o play off miestenku. Možno sa to nebude zdať vzhľadom na počet zápasov, ktoré ešte tímy čakajú, ale tento duel má pre oboch "štvorbodový" význam. V lepšej pozícii je momentálne Karlovka, oproti svojmu súperovi má na konte o jedno víťazstvo viac, čo ich radí na siedme miesto tabuľky. "Vysokoškoláci" hrali v piatok ďalší diel bratislavského derby, svojmu mestskému rivalovi Interu podľahli 73:98. V Žiline sa počas prestávky diali veci, zmenila sa trénerská dvojica a dvaja z troch Američanov už budú nováčikovi opäť k dispozícii. Séria šesť prehier v rade tak môže byť už po strede minulosťou.

Kto proti komu: Čo urobí so žilinským tímom návrat americkej dvojice Brandon Holcomb a Walter Wright? Ako sa podpíše rukupis novej trénerskej dvojice Richard Uhrina a Peter Mühlberger?

Čísla, čísla, čísla: Predchádzajúce zápasy zatiaľ priniesli výhru hosťujúceho tímu. V Žiline uspela Karlovka po výsledku 81:79, na Karlovke bral body nováčik - 80:82. Pohľad na štatistiky hovorí, že pre Žilinčanov hovorí lepšia ofenzívna sila, pre Karlovku zase lepšia defenzíva.

Povedali pred zápasom:

Michal Podhorský, hráč Karlovky: "Pre mňa je duel proti Žiline špecifický, keďže som sa tam narodil aj začínal s basketbalom a v srdci som stále šošon. V piatok proti Interu som si podvrtol členok, zo zdravotného hľadiska je môj štart tak päťdesiat na päťdesiat, ale povedal som trénerovi, že proti Žiline chcem hrať hoci aj so zlomenou nohou. Do zostavy sa im vrátili Američania, v hre bude cítiť aj rukopis nových trénerov, ale my máme motiváciu navyše aj v tom, že naposledy sme s nimi doma tesne prehrali a máme im čo vracať."

Foto: Oliver Búza