• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Základná časť je definitívne minulosťou, nastal čas bojov v play off. Kto si v sobotu vybojuje prvý bod v úvodných štvrťfinálových stretnutiach Eurovia SBL?

BK Inter Bratislava - MBK Handlová

Hant aréna, sobota 24. marca o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Martin Margala, Richard Sirocký

Čo je potrebné vedieť: Podrobnejšie sa o tejto sérii dočítate tu.

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Prvé kolo chceme určite prejsť najrýchlejšie ako sa dá. Pôjdeme od zápasu k zápasu. Preto teraz ešte nerozmýšľame o finále, či semifinále. Ideme na to rovnako ako minulý rok a sústredíme sa len na súpera, ktorý nás čaká v najbližšom zápase. Potom postupujeme ďalej. Play off, rovnako ako celá sezóna, nie je šprintom, ale behom na dlhú trať. Väčšinou zvíťazí ten, kto je najlepšie pripravený, a to aj po taktickej stránke. Treba na to aj správnych hráčov. O tom to celé je."

Ondrej Haviar, hráč Handlovej: "Našou cestou môže byť bojovnosť, tímový výkon, zlepšená obrana, nebojácnosť v útoku a že na nás nebude žiaden tlak."

 

BK Levickí Patrioti - VŠEMvs Karlovka Bratislava

Športová hala, sobota 24. marca o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Miroslav Matejčík, Ladislav Bartoš

Čo je potrebné vedieť: Podrobnejšie sa o tejto sérii dočítate tu.

Povedali pred zápasom:

Tanel Kurbas, hráč Levíc: "Očakávam od oboch tímov fyzický zápas, pretože sme už v play off. Obvykle sú úvodné zápasy nervózne, my máme však skúsenosti. Myslím si, že sme pripravení. Karlovka hrá celú sezónu rovnaký basketbal, nemyslím si preto, že budú niečo na svojej hre meniť. Našim cieľom bude hrať agresívne v obrane a tímovo v útoku. Chceme ísť do semifinále, máme výhodu domáceho prostredia, kde sa nám hrá lepšie. Naši fanúšikovia sú skvelí a preto dúfam, že do konca sezóny zaplnia hľadisko do posledného miesta."

Michal Kožár, hráč Karlovky: "Začína play off, čo je časť sezóny, na ktorú sa všetci tešíme. Vieme proti akému súperovi nastúpime a pobijeme sa o každú loptu, každý doskok a každý bod. Urobíme maximum, čo je v našich silách, aby sme potešili fanúšikov a zároveň si aj play off zápasy užili.”

 

BC Prievidza - MBK Rieker Com-Therm Komárno

Niké aréna, sobota 24. marca o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Peter Karniš, Ján Kovalčík

Čo je potrebné vedieť: Podrobnejšie sa o tejto sérii dočítate tu.

Povedali pred zápasom:

Marek Jašš, hráč Prievidze: "Hlavným hnacím motorom Komárna je rozohrávač Tomič, no musíme si dávať pozor aj na doskoky Bowmana a trojkovú streľbu Jankoviča. Musíme hrať našu hru, rýchly basketbal, rýchle protiútoky, dobré strely, posúvať si loptu a hrať agresívne na oboch koncoch ihriska."

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Myslím si, že obe mužstvá sú na play off dobre herne nastavené, pretože tak ako aj my, tak aj Prievidza, sme dobre finišovali na konci základnej časti. Aj preto si myslím, že forma oboch tímov je na vysokej úrovni a v jednotlivých zápasoch budú rozhodovať skutočne maličkosti. Kto urobí menej chýb, ten vyhrá a postúpi, no sám som zvedavý, ako to dopadne. Očakávajú sa v oboch mestách plné haly a dobrý basketbal, preto sa tešíme na každý jeden zápas tejto série. Do Prievidze ideme už na prvý zápas odhodlaní urobiť všetko pre úspech, chalani sú dobré naladení a ideme bojovať o prvé víťazstvo v sérii."

 

KB Košice - Iskra Svit

Angels aréna, sobota 24. marca o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Marek Kúkelčík, Tomáš Holländer

Čo je potrebné vedieť: Podrobnejšie sa o tejto sérii dočítate tu.

Povedali pred zápasom:

Stanislav Baldovský, hráč Košíc: "Bohužiaľ, skončili sme na štvrtom mieste, ale play off je úplne iná liga. Vlani sme základnú časť vyhrali a vieme, ako to skončilo. Podstatné je, čo ukážeme teraz. Dôležitý bude každý zápas a hoci je Svit naozaj veľmi kvalitný súper, ak budeme hrať tímovo, zodpovedne a budeme plniť pokyny trénera, tak budeme spokojní. Kvalitatívne totiž na Iskru určite máme."

Pavol Lošonský, hráč Svitu: "Košice hrajú vždy organizovanie a nikdy sa nepúšťajú do nejakých nepripravených situácií či striel. Práve preto musíme hrať koncentrovane a dodržovať zásady obrane. V poslednom ligovom zápase sme dokázali zvíťaziť, pretože sme hrali s väčšou energiou a bojovnosťou a chceli sme víťazstvo viac ako Košice. Myslím si, že toto môže byť rozhodujúci faktor, keďže my sme v tejto sérii 'underdog' a nemáme čo stratiť."

Foto: Vladimír Králik