• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Tretie štvrťfinálové zápasy play off Eurovia SBL predstavujú pre tri tímy možnosť, ako v čo najkratšom možnom čase ukončiť svoje série. Inter môže zakončiť sériu s Handlovou, Levice s Karlovkou a Komárno má šancu vyradiť z hry Prievidzu. O mečbal sa bude bojovať v Košiciach, kde je na programe duel so Svitom.

BK Inter Bratislava - MBK Handlová

/stav série - 2:0/

Hant aréna, sobota 31. marca o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Martin Margala, Marek Turčin, Richard Sirocký

Čo je potrebné vedieť: Inter si zatiaľ bez väčších problémov kráča za ďalšou semifinálovou účasťou, aj keď v Handlovej urobil rozhodujúci krok až v druhom polčase. Teraz má šancu ukončiť sériu v najkratšom možnom čase, aby si mohol počas týždňa doliečiť "bolačky", ktoré sa so "žlto-čiernymi" ťahajú už dlhšie obdobie. "Baník" tiež počíta straty, ale na ich strane sú oveľa citeľnejšie, keďže rotácia je v tíme trénera Dušana Kasuma oveľa užšia. Výhodou pred tretím duelom je fakt, že jeho zverenci už naozaj nemajú čo stratiť. 

Kto proti komu: Handlovčania si opäť nepostrážili dvojicu Aleksandar Vlahovič a Nemanja Barač, v druhom stretnutí sa postarali o takmer polovicu bodov svojho tímu. Navyše, obaja strieľali s vysokou úspešnosťou.

Čísla, čísla, čísla: Inter opäť prestrielal svojho súpera z trojkového oblúku, na Hornej Nitre zaznamenal až 14 úspešných pokusov. Opäť mu pomohla aj lavička, ktorá zaznamenala o dvadsať bodov viac ako tá handlovská. 

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Počítam, že predvedieme zodpovedný výkon, podobne ako v prvom zápase. Našou úlohou je nepodceniť tretí zápas a postúpiť do semifinále najkratšou možnou cestou. Handlová je nebezpečný súper, ak jej to dovolíte. My teda musíme pristúpiť k zápasu zodpovedne, aby sme jej to nedovolili."

Pavle Boljkovac, hráč Handlovej: "Na Interi chceme odohrať dobrý zápas. Vieme, že favorit je jasný a hlavne doma má neskutočnú silu. Budeme bojovať o dobrý výsledok."

Videopozvánka na zápas Inter - Handlová:

BK Levickí Patrioti - VŠEMvs Karlovka Bratislava

/stav série - 2:0/

Športová hala, sobota 31. marca o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Tomáš Lukáč, Miroslav Matejčík, Stanislav Bara

Čo je potrebné vedieť: "Vysokoškoláci" zlepšujú svoje výkony, ale na vytúžené víťazstvo to zatiaľ nestačí. V domácom prostredí boli k nemu asi najbližšie, Levice totiž trápili doslova do poslednej sekundy. Ďalší bod ale získali Patrioti, v sobotu majú prvú šancu na ukončenie série a tiež koniec štvrťfinálovej "kliatby". Favorit si však musí dávať veľký pozor, Karlovka sa im v každom zápase približovala čoraz viac. Pravdou je, že v domácom prostredí Levice len tak ľahko nerozdávajú výhry súperom.

Kto proti komu: Veľká časť bodov prichádza z priestora pod košom, veľmi dobré čísla má zatiaľ dvojica Andrej Kuffa a Roman Vido. U hostí je to Milivoje Mijovič, ktorému sekunduje hlavne Garrick Sims.

Čísla, čísla, čísla: Karlovka musí popracovať na disciplíne, Levice na bránení trojkových strelcov. Citeľnou výhodou je zatiaľ aj bodová produkcia lavičky na strane zverencov trénera Tea Hojča. 

Povedali pred zápasom:

Tanel Kurbas, hráč Levíc: "Sériu máme dobre rozbehnutú, vyhrávame 2:0. V Bratislave sme odohrali náročný zápas, Karlovka ukázala svoju kvalitu. Jednoznačne musíme zlepšiť našu obranu, lepšie brániť trojkový oblúk, pretože predchádzajúci zápas sme s tým mali problém. Očakávam, že súper pôjde do zápasu úplne naplno, už nemajú čo stratiť. Bude to ťažký duel, dúfam, že potešíme našich fanúšikov a zabezpečíme si postup do ďalšieho kola."

 

BC Prievidza - MBK Rieker Com-Therm Komárno

/stav série - 0:2/

Niké aréna, sobota 31. marca o 16.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Zdenko Zubák, Anton Šarišský

Čo je potrebné vedieť: Tabuľkové postavenie tímov po základnej časti sa zatiaľ vôbec neozrkadľuje v tejto sérii, Komárno totiž vedie už 2:0. Dvakrát síce museli "obuvníci" otáčať vývoj duelu, ale v oboch prípadoch im pevnejšie nervy v koncovke priniesli výhru. V druhom zápase série prehrávali aj o 15 bodov, napokon však vyhrali o 4 body. Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší. Vyhrať dvakrát za sebou na palubovke Prievidze nie je nič ľahké, ale ani nemožné. Proti však určite budú zverenci trénera Ryana Pannoneho. Hnať ich bude publikum a tiež to, že už nemajú priestor na šetrenie. Predčasný koniec sezóny by bol určite sklamaním po treťom mieste po základnej časti. 

Kto proti komu: Dirigenti prievidzskej hry zatiaľ zaostávajú za očakávaniami, v prvom zápase ich zatienil Boban Tomič, v tom druhom Nenad Miloševič. Práve tieto dve osobnosti mali veľký podiel na tom, že Komárno vyhralo doterajšie súboje. 

Čísla, čísla, čísla: Prievidza musí jednoznačne premieňať trestné hody, na juhu Slovenska ich zahodila až desať. Tiež lepšie pokrývať komárňanských strelcov za tri body, keďže ich v zápase inkasovali až desať. 

Povedali pred zápasom:

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "Odohrali sme dva ťažké zápasy so silným a skúseným súperom. Samozrejme, nemôžeme byť spokojní, keďže v sérii vedie Komárno 2:0. Určite sa môžeme zlepšiť v každej jednej stránke našej hry. Neboli to prehry o 20 bodov, kde by sme nevedeli s Komárnom hrať. Niekedy možno zlepšiť jedno zakončenie, jeden doskok naviac, alebo urobiť o jednu stratu menej a úspech by sa dostavil. Mali sme dva dni na to, aby sme si rozobrali predchádzajúce dva zápasy a ukázali tú Prievidzu, na ktorú ľudia chodili počas sezóny."

 

KB Košice - Iskra Svit

/stav série - 1:1/

Angels aréna, sobota 31. marca o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Peter Karniš, Ján Kovalčík

Čo je potrebné vedieť: Zatiaľ najvyrovnanejšia séria papierovo, ale aj výsledkovo. "Medvede" zareagovali v stredu najlepším možným spôsobom, návrat A. J.-a Waltona do zostavy im priniesol výhru, ale aj vyrovnanie série. V hre je tak teraz dôležitý mečbal. Košice a Svit sú aj po štatistickej stránke nesmierne vyrovnaní, v treťom stretnutí tak môžu rozhodovať maličkosti. Pre "býkov" hovorí bilancia v Angels aréne, pre Iskru zase fakt, že s Waltonom citeľne vzrástla ich sila. 

Kto proti komu: Rozohrávači Svitu majú zatiaľ navrch pri porovnaní s tými košickými. Saša Avramovič zaznamenal v druhom zápase 27 bodov, ďalších 12 pridal Walton a 5 bodmi prispel Marko Radonjič. 

Čísla, čísla, čísla: Vypichnúť niečo výrazne je náročné, Svit však o čosi lepšie využíva druhé šance a možnosť hádzania trestných hodov.  

Povedali pred zápasom:

Peter Sedmák, hráč Košíc: "Vo Svite nám to nevyšlo, ale doma sme iným tímom. Nepríjemní sú hlavne v individuálnych činnostiach Avramoviča, Waltona a doma nám robil problémy Lošonský. Tieto individuality musíme brániť lepšie. Poučíme sa, pripravíme sa a v sobotu pôjdeme sebavedomo za víťazstvom."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Ďalší veľký play off zápas, na ktorý sa tešíme. Sme dobre naladení a neskutočne motivovaní. Verím, že nás príde povzbudiť veľa fanúšikov zo Svitu a dodajú nám energiu bojovať."

Foto: Vladimír Dorňák