• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Semifinálové série sa dostávajú do svojej druhej polovice zápasov. Pred Košicami je veľká šanca potvrdiť sobotňajší triumf na Pasienkoch a doma si vybojovať mečbal. V zápasoch Levíc s Komárnom sa zatiaľ vždy radoval z výhry domáci tím. Potvrdí sa toto pravidlo aj vo štvrtom zápase?

KB Košice - BK Inter Bratislava

/stav série - 2:1/

Angels aérna, streda 18. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Igor Pipíška

Čo je potrebné vedieť: "Býci" si vybojovali dôležitú výhodu, tretí zápas série totiž získali vo svoj prospech a len sa potvrdilo, že to v tejto sezóne vedia na hráčov Interu. Kľúčom k výhre bola opäť bodová šnúra, tentoraz zaznamenali zverenci trénera Miljana Čuroviča 14 bodov za sebou. Aj keď mali "žlto-čierni" viaceré šance na zvrat, tak záverečná 10-minútovka bola jasne v košických rukách. Víťaz Slovenského pohára vedie v sérii 2:1 na zápasy a v domácom prostredí ho čaká boj o prvý mečbal. Nebude to mať však ľahké, keďže Inter je v tomto sezóne najlepším tímom, čo sa týka bilancie u súperov. Treba však poznamenať, že bratislavský celok neuspel zatiaľ ani raz v tomto ročníku v Angels aréne.

Kto proti komu: Opäť sa potvrdilo, že priestor pod košom stále patrí hráčom Košíc. V tretom semifinálovom stretnutí mali až dvojnásobný počet bodov v porovnaní so svojim súperom. Dvojica Peter Sedmák a Svetozar Stamenkovič zaznamenala takmer polovicu sobotňajších bodov.

Čísla, čísla, čísla: Bratislavský celok musí zabrať v úspešnosti streľby za dva body, Košice mali v sobotu až o 30% lepšiu úspešnosť v tomto ukazovateli. "Býci" síce vyhrali dve stretnutia za sebou, ale vo veľkej miere sa spoliehali len na produkciu základnej päťky.

Povedali pred zápasom:

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Vedieme 2:1 a tešíme sa na našich fanúšikov. Naposledy nám tu vytvorili skvelú atmosféru, ktorá pripomenula finále Slovenského pohára. Podporu z tribún potrebujeme, pretože nás čaká ďalší mimoriadne náročný zápas. Na štvrtý zápas sa pripravujeme s plnou zodpovednosťou a rešpektom."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Sila nášho družstva spočíva v tom, že máme kvalitný široký káder. Desať až dvanásť hráčov je schopných zahrať v dôležitých zápasoch. Samozrejme, keď ide o play off, niektorí majú väčšiu a niektorí menšiu minutáž. Podľa situácie i podľa súpera. V prvom zápase sme mali kompletný tím a mohli sme sa spoľahnúť, že nikto nemusí hrať viac ako 25 či 26 minút, azda okrem Barača. Mohli sme si držať tempo hry. V druhom zápase sme viedli, ale už v druhej štvrtine sme stratili Mrviša a tým pádom sa nemohol zapojiť do rotácie, keď sme pre fauly prišli o Barača. Prečo to hovorím? Pre nás je každý jeden hráč veľmi dôležitý. Ak niekto chýba, proti Košiciam musíme hrať inak. Nemáme však vo zvyku hrať inak! Posledných sedem dní sme preto pracovali na tom, aby sme proti Košiciam vedeli hrať iným spôsobom a ja verím, že nám to prinesie ovocie."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BK Levickí Patrioti 

/stav série - 1:2/

Mestská športová hala, streda 18. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Milan Brziak, Roman Lamoš

Čo je potrebné vedieť: Druhýkrát po sebe dramatická koncovka doslova až do poslednej sekundy. Zápasy Levíc s Komárnom zatiaľ prinášajú mimoriadne atraktívny basketbal aj pre nezaujatého diváka. V sobotu predviedli Patrioti triumfálny comeback, keď pred záverečnou štvrtinou prehrávali o jedenásť bodov, aby napokon vyhrali rozdielom jediného koša 67:65. Z psychologického hľadiska veľmi dôležitý duel, ale zverencov trénera Tea Hojča stále delia ešte dve víťazstvá od prípadného postupu do finále. Komárno sa však nemieni tak ľahko vzdať, minimálne doma už preukázali svoju silu. Po sobotňajšom dueli prišla z ich strany aj kritika na počet faulov, respektíve nepomer trestných hodov. Bude preto zaujímavé sledovať, v akom duchu sa bude odvjíať štvrtý zápas v sérii.

Kto proti komu: Veľkou zbraňou sa zatiaľ ukazuje širšia rotácia na strane Levíc, v treťom zápase zaznamenali o 14 bodov viac ako ich semifinálový súper.

Čísla, čísla, čísla: Okrem bodovej produkcie lavičky, boli Patrioti lepší aj v bodoch po druhých šanciach či využívaní stratených lôpt.

Povedali pred zápasom:

Troynell Adams, hráč Komárna: "Tréner nám stále prízvukuje sústredenosť počas celého stretnutia a presne to nám chýbalo v poslednej štvrtine v Leviciach. Dovtedy to bolo skvelé, vyhrávali sme, no stačil výpadok v jedinej štvrtine a prišli sme o víťazstvo. Doma musíme začať podobne ako v Leviciach, nemôžeme pustiť súpera do vedenia, pretože nás potom bude stáť veľa síl doháňanie manka a v závere nám tieto sily môžu chýbať. Musíme dostať Levice pod tlak, musíme si vytvoriť náskok, potom sa ho snažiť udržať a držať súpera v stave, aby ho doháňal. Základom bude kvalitná obrana, keď ubránime útok, vždy to je dobré na sebavedomie v útoku."

Žarko Djurič, hráč Levíc: "V stredu máme ďalšiu šancu pripísať si výhru a priblížiť sa k finále. Predchádzajúce dva zápasy boli veľmi tesné, očakávam, že v stredu to bude rovnaké. Dúfam, že sa dokážeme správne skoncentrovať na zápas a z Komárna si odnesieme dôležite víťazstvo."

Foto: Lukáš Droppan