Vytlačiť
Kategória: Preview

Z doterajšieho priebehu finálovej série môže byť štvrtý vzájomný súboj Košíc s Levicami nesmierne dôležitý. Pred Patriotmi je totiž možnosť vybojovania prvého mečbalu, pred "býkmi" povinnosť zrovnať stav, ak sa nechcú dostať pod tlak. Kto sa teda bude radovať v stredu v Angels aréne?

KB Košice - BK Levickí Patrioti

/stav série - 1:2/

Angels aréna, streda 9. mája o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Peter Ženiš, Peter Karniš

Čo je potrebné vedieť: Aj tretí zápas medzi tohtoročnými finalistami priniesol vyrovnanú bitku, kde sa o víťazovi rozhodlo až v samotnom závere. Druhýkrát po sebe bol z toho napokon triumf pre zverencov trénera Tea Hojča, nad Košicami zvíťazili o šesť bodov - 72:66. Patrioti opäť položili základ úspechu v dobrom vstupe, síce sa "býci" dokázali nie raz dotiahnuť, ale v koncovke doplatili na streleckú nemohúcnosť. Za niečo vyše päť minút dokázali totiž zaznamenať len jeden bod, Levičania ich mali na svojom konte za tento úsek až deväť. Stále tak platí, že vo finálových dueloch rozhodujú maličkosti. Tie o čosi viac hrajú do karát Leviciam. Zmení niečo na tom štvrtý finálový duel?

Kto proti komu: Patrioti mali výhodu na poste rozohrávača, dvojica "Solo" Diabate a Milan Žiak sa postarala o 26 bodov svojho tímu. Na strane "býkov" zaznamenala dvojica Rahmon Fletcher a Pedja Stamenkovič len 11 bodov.

Čísla, čísla, čísla: Tretí finálový zápas rozhodovali drobné detaily, ako napríklad úspešnosť trestných hodov, či body po druhých šanciach alebo stratách. Levičania potrebujú v stredu zlepšiť streľbu za tri body, Košičania zase vynútiť viac pokusov z čiary trestných hodov. Nemenej dôležitý je aj vstup do zápasu.

Povedali pred zápasom:

Richard Körner, hráč Košíc: "Po toľkých zápasoch už veľa nového nevymyslíte. Bude to o charaktere, vôli po víťazstve a o tom, či zvládneme jednotlivé detaily lepšie ako súper. Pozor si musíme dať na začiatok zápasu, pretože strata sa doťahuje vždy ťažko. Tešíme sa teda na našich fanúšikov a veríme, že nám pomôžu k víťazstvu."

Miha Vašl, hráč Levíc: "Z každého zápasu sa snažíme poučiť, rozoberáme chyby, ktoré sme v ňom spravili a snažíme sa ich odstrániť. V stredu očakávam ďalší veľmi zaujímavý duel. Myslím si, že to bude opäť tesné, rozhodovať sa bude pravdepodobne znovu v posledných minútach."

Foto: Peter Jesenský