Vytlačiť
Kategória: Preview

Po krátkej prestávke sa Slovenská basketbalová liga vracia do svojho tradičného kolotoča streda - sobota. Siedme kolo prinesie duel o čelo tabuľky, Inter privíta na Pasienkoch Prievidzu. Prvýkrát sa v staronovom pôsobisku predstaví na trénerskej lavičke Miljan Čurovič, jeho Komárno sa postaví doma Žiline. Handlová sa pokúsi natiahnuť víťaznú sériu proti Svitu a úradujúci majster z Levíc si zmeria sily s rozbehnutou Spišskou Novou Vsou.

 

MBK Handlová - Iskra Svit

Mestská športová hala, sobota 3. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Marek Turčin, Tomáš Kiss, Jakub Izák

Aktuálne informácie: Duel susedov zo stredu tabuľky. Handlová sa pozviechala zo zlého vstupu do sezóny, aktuálne má na svojom konte dve víťazstvá za sebou. Zo všetkých tímov mala najdlhšiu zápasovú prestávku, čo využila na lepšie adaptovanie nového rozohrávača v tíme - Ivana Mikuliča. Svit bojoval v sobotu proti Interu zo všetkých síl, ale bratislavský celok bol v domácom prostredí nad ich sily. Iskra má však aj naďalej kontakt s čelom tabuľky, prípadné víťazstvo jedného alebo druhého tímu môže znamenať zlepšenie postavenia.

Motívy zápasu: Iskra má zatiaľ väčšiu ofenzívnu silu, čo môže byť cesta k úspechu. Pre "Baník" hovorí aktuálne lepšia fazóna.

Povedali pred zápasom:

Peter Torda, tréner Handlovej: "Chceme nadviazať na dve úspešné výhry z predchádzajúcich zápasov. Hráme však proti veľmi ťažkému súperovi, ktorý ma kvalitných jednotlivcov na všetkých pozíciách. Rešpektujeme silu súpera, ale hráme doma a chceme pokračovať v úspešných výsledkoch a chceme vyhrať."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Čaká nás veľmi náročný súper s veľkou silou pod košom a strelcami na obvode. Budeme musieť vynaložiť všetky sily, aby sme to všetko čo najlepšie pokryli. V Handlovej sa hrá vždy ťažko, ale musíme bojovať, aby sme to zvládli a po zápase boli s výkonom spokojní."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - PP & TV Raj Žilina

Mestská športová hala, sobota 3. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Lukáš Životský, Stanislav Mlynarčík

Aktuálne informácie: Komárno prežíva opäť po roku nevýrazný vstup do sezóny, zo šiestich zápasov vyhral len dvakrát, čo ich prekvapivo radí na predposledné miesto tabuľky. Prehra na palubovke Spišskej Novej Vsi (85:91 po predĺžení) priniesla prvú trénerskú zmenu ročníka, z lavičky sa porúčal András Vavra. Do dôverne známeho prostredia sa po troch rokoch vrátil Miljan Čurovič, ktorý by mal priniesť "obuvníkom" ten správny impulz. Hneď na úvod ho však nečaká nič jednoduché, pretože Žilina patrí k príjemným prekvapeniam súťaže. Dôkazom toho je priebežné štvrté miesto v tabuľke. Zverenci trénera Ivana Kurillu zaznamenali pred krátkou zápasovou prestávkou hladké víťazstvo pred svojim publikom, nováčika z Lučenca zdolali 79:56.

Motívy zápasu: Oči mnohých basketbalových priaznivcov sa budú uberať do Komárna, kde prišlo k výmene na trénerskej lavičke. Podarí sa najúspešnejšiemu trénerovi posledných rokov čarovať už od úvodu? Alebo sa basketbalisti Komárna budú zdvíhať smerom nahor pomalším tempom?

Povedali pred zápasom:

Jamal Hunter. hráč Komárna: "Po smolnej prehre v minulom kole sa budeme snažiť revanšovať našim fanúšikom výrazne zlepšenou hrou, ktorá nám zaručí víťazstvo. Nič iné totiž neočakávame a pred novým trénerom sa budeme všetci snažiť ukázať to najlepšie, čo v nás je, ale prioritou bude víťazstvo."

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Čakajú nás štyri tímy, ktoré mali nielen v minulosti, ale aj v súčasnosti vysokú hráčsku kvalitu. Trikrát budeme hrať vonku a raz sa predstavíme doma. Ideme od zápasu k zápasu. Do každého z týchto stretnutí treba nastupovať s maximálnou koncentráciou. Už prvý na palubovke Komárna, pred skvelým publikom, bude pre nás dobrou previerkou. Určite ideme bojovať o čo najlepší výsledok."

 

BK Levickí Patrioti - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Športová hala, sobota 3. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Richard Sirocký, Ladislav Bartoš

Aktuálne informácie: Patrioti si od zápasového rytmu príliš neoddýchli, v stredu si totiž odškrtli zo svojho programu ďalší zápas skupinovej fázy Alpsko-jadranského pohára. Na palubovke Grazu to bola do posledných sekúnd dramatická bitka, no so šťastným koncom pre Levičanov. Do tabuľky si napokon pripísali dva body po výsledku 91:85. Teraz ich čaká ďalší nemenej ľahký súper, Spišská Nová Ves už totiž zabudla na sériu troch prehier v rade. "Novovešťania" sa herne aj výsledkovo pozviechali, čoho dôkazom sú dve víťazstvá za sebou. Hlavne proti Komárnu to bol cenný triumf, keďže sa zrodil po predĺžení.

Motívy zápasu: Prvýkrát v lige sa predstaví nová posila majstra Brian Williams, spolu s ním by sa mohol do zostavy vrátiť z maródky aj Nikola Gačeša. Práve pod košom totiž tkvie najväčšia sila ich súpera, okrem toho sa parádnym spôsobom uviedol Eric Nottage, aktuálne s priemerom 26,7 bodu na zápas najlepší strelec SBL.

Povedali pred zápasom:

Adam Štefek, hráč Levíc: "Súpera nemôžeme podceniť, keďže vyhral dva zápasy v rade. Prišiel im silný rozohrávač, ktorý dodal tímu potrebnú energiu. Určite nám nedajú nič zadarmo, budeme musieť bojovať celých 40 minút. Spravíme všetko pre to, aby sme uspeli a potešili fanúšikov."

Georgios Bitzanis, tréner Spišskej Novej Vsi: "Levice obhajujú titul a majú káder plný výborných hráčov. Špeciálne doma sú veľmi silní. My musíme zobrať tento zápas ako každý iný. Pôjdeme doň s rešpektom, ale bez strachu, pretože viem, že chlapci budú bojovať a urobia všetko pre čo najlepší výsledok."

 

BK Inter Bratislava - BC Prievidza

Hant aréna, sobota 3. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Tomáš Doušek, Tomáš Holländer

Aktuálne informácie: Jednoznačný ťahák siedmeho kola, súboj lídra s druhým celkom tabuľky. Pre "žlto-čiernych" prišla krátka prestávka v správnom čase, bol totiž priestor na doliečenie početnejšej zdravotnej maródky v tíme. Inter sa usadil na prvom mieste v sobotu večer, keď zvíťazil na palubovke Iskry Svit 88:79. Prievidza zvládla mimoriadne dôležitý duel, dlho sa domáce stretnutie proti Leviciam nevyvíjalo v ich prospech, ale strhujúcim finišom si zobrali napokon výhru na svoju stranu. Zisk dvoch bodov znamenal skok na druhú pozíciu. Siedme kolo tak môže priniessť zmenu na čele tabuľky, udrží si ju bratislavský celok alebo ho vystrieda tím z hornej Nitry?

Motívy zápasu: Na Pasienkoch sa predstaví "Peak hráč mesiaca október" Tim Derksen, ale aj líder v doskokoch Delvon Johnson. Ako sa im bude dariť proti najlepšej defenzíve ligy? Bude tromfom "žlto-čiernych" ich kolektívnejšie poňatie hry?

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Určite nás čaká kvalitný súper, druhé mužstvo tabuľky, s ktorým sa musíme pobiť o prvé miesto. Prievidza predvádza dobrý basketbal. Na všetkých postoch má po dvoch hráčov, ktorí istia pozíciu. Hrá s dobrým systémom a musíme si dať pozor na súperovu agresivitu a vnútiť mu náš spôsob hry. Nesmieme sa prispôsobiť spôsobu hry Prievidžanov, ale hnať ich do nášho rytmu. Keď v tom uspejeme, budeme spokojní aj s výsledkom."

Michael Claxton, tréner Prievidze: "Už v úvode sezóny sa Inter ukazuje ako jeden z ašpirantov na titul. Očakávame, že v Bratislave budú predvádzať svoju najlepšiu hru. Čeliť ich výške, sile a skúsenostiam bude pre nás veľkou výzvou, no s podporou našich skvelých fanúšikov a veľkou snahou celého tímu, budeme pripravení bojovať."

Foto: Vladimír Dorňák