Vytlačiť
Kategória: Preview

Deviate kolo Slovenskej basketbalovej ligy uzatvorí prvú štvrtinu základnej časti. Kto bude jej víťazom - Inter alebo Žilina? V druhom piatkovom stretnutí na seba narazí Prievidza a Spišská Nová Ves.

BK Inter Bratislava - PP & TV Raj Žilina

Hant aréna, piatok 9. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos - Arena Sport a Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Martin Margala, Peter Gacík

Aktuálne informácie: "Žlto-čierni" sa môžu už v piatok stať víťazom prvej štvrtiny základnej časti, stačí im uspieť proti Žiline. V prospech zverencov trénera Olivera Vidina hovorí dlhšia príprava na dôležitý duel, keďže v stredu mali v rámci kolobehu základnej časti voľno. Naposledy hrali pred šiestimi dňami, v domácom prostredí zdolali vtedy po dráme Prievidzu 70:67. Na Žilinu čaká v priebehu 48 hodín ďalší náročný zápas. Hráči z mesta pod Dubňom stále udivujú širokú basketbalovú verejnosť, svedčí o tom aj priebežné druhé miesto v tabuľke. V ôsmom kole získali do svojej zbierky ďalší cenný skalp, keď po predĺžení zdolali úradujúceho majstra z Levíc 98:91. Žilinčania majú pri tom na konte už teraz toľko víťazstiev, ako v celom predchádzajúcom ročníku. Podarí sa im v krátkom čase zdolať ďalší top tím?

Motívy zápasu: Jednoznačne boj o prvenstvo po prvej štvrtine základnej časti. Získa ho jeden z favoritov na titul alebo sa dočkáme prekvapujúceho lídra? Pred samotným duelom však príde ešte k slávnostnej udalosti, do Siene slávy Interu uvedú in memoriam Petra "Pedra" Rajniaka. 

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Čaká nás súper, ktorý chce potvrdiť dobrú formu. Na druhej strane, musíme veľmi zodpovedne vziať úlohu favorita a zodpovedne hrať po celých štyridsať minút. Ako v obrane, tak v útoku. Nepovoliť žiadnu šancu, lebo Žilina je veľmi nebezpečný súper a ak je dáte šancu na víťazstvo, tak ju určite neodmietne. Od mojich zverencov očakávam správnu reakciu na to, že hrajú zápas o prvé miesto. V tejto lige je úplne jedno, s kým. Musíme ukázať charakter a kvalitu."

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Inter je veľký klub, ktorý má najvyššie ambície. Pre nás je to v krátkom časovom slede tretí zápas s ťažkých súperom. Energiu by nám malo dodať víťazstvo nad Levicami. Potrebujeme si však udržať koncentráciu, lebo iba tak môžeme nastúpiť proti silnému súperovi, akým Inter bezpochyby je."

 

BC Prievidza - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Niké aréna, piatok 9. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Anton Šarišský, Stanislav Bara

Aktuálne informácie: Oba celky potrebujú nutne zabrať, hlavne pre svoju pohodu v tíme. Prievidza v krátkom čase prehrala s dvoma tabuľkovo vyššie postavenými tímami, najskôr na palubovke Interu 67:70 a potom dosť hladko podľahla Svitu - 62:79. Séria ťažkých zápasov tak ukázala, že ešte musia na hornej Nitre zapracovať na viacerých herných aspektoch. Ich najbližší súper má výhodu, že sa mohol na zápas dlhšie pripravovať. Spišská Nová Ves si totiž stredajší duel s Interom posunula až na budúci týždeň. Pomôže "Novovešťanom" prestávka tak, ako sa to podarilo Lučencu?

Motívy zápasu: Oba celky čakajú na výhru, Prievidza prehrala dva zápasy, Spišská Nová Ves o jeden menej. Zostane Niké aréna po piatku nedobytnou pevnosťou alebo si Spišiaci výrazne vylepšia bilanciu u súperov?

Povedali pred zápasom:

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "Čaká nás druhý zápas v priebehu troch dní, tentoraz na domácej palubovke proti Spišskej Novej Vsi. Verím, že sa nám po zápase so Svitom podarí čo najrýchlejšie zregenerovať a podáme dobrý výkon."

Erich Korfanta, asistent trénera Spišskej Novej Vsi: "Favorit je jasný, Prievidza ma silný tím s výbornou obranou. Navyše v predošlom kole prehrala vo Svite, určite sa bude chcieť pred vlastnými fanúšikmi rehabilitovať. My však necestujeme na zápas v porazeneckej nálade. V Leviciach sme na konci tretej štvrtiny prehrávali o deväť bodov, no vlastnými chybami sme posadili domácich na koňa. A to je náš problém, toto je silná súťaž, my sa jednoducho musíme vyvarovať hluchých chvíľ. Súrne potrebujeme naštartovať Juríčka, dostať ho do zápasového tranzu, v ktorom on potom vie hrať výborne. Zabrať však musí celý tím, len tak môžeme pomýšľať na dobrý výsledok."

Foto: Vladimír Dorňák