Vytlačiť
Kategória: Preview

Už len štyri tímy pokračujú v boji o víťaza Slovenskej basketbalovej ligy v sezóne 2018/2019. V sobotu večer štartujú série Interu so Svitom a Levíc s Prievidzou. Potvrdí sa výborná fazóna domácich tímov v play off alebo príde na rad hneď na úvod nejaké prekvapenie?

 

BK Inter Bratislava (1.) - Iskra Svit (4.)

Eurovia aréna, sobota 20. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Tomáš Doušek

Aktuálne informácie: Pre Inter bolo preskočenie štvrťfinálovej prekážky v podobe Spišskej Novej Vsi povinnosťou, keďže klub má najvyššie ambície v tohtoročnom play off. Vo Svite si po štyroch neúspešných rokoch priali tiež, napokon sa im to proti Žiline podarilo. Obaja tak majú už istú medailu, no zároveň sú v odlišných poziciách. Bratislavský celok je aj v tejto sérii favoritom, podtatranský celok naproti tomu nemá čo stratiť, môže len získať. Zverenci trénera Aramisa Nagliča ťahajú obdivuhodnú 16-zápasovú šnúru víťazstiev, v tejto sezóne navyše uspeli vo všetkých doterajších súbojoch so Svitom. 

Motívy zápasu: "Žlto-čierni" mali až týždňovú prípravu na svojho súpera, takže videli aj postupový zápas Svitu na žilinskej palubovke. Iskru tento duel stál veľa síl, celú sériu navyše nemohol počítať s Davorinom Kuntičom. Bude preto zaujímavé sledovať, či sa domáci budú snažiť ubehať hostí, keďže hrajú v užšej rotácii. Dočkáme sa zároveň v semifinále podobne vyrovnaných zápasov, ako tomu bolo v základnej časti?

Vzájomné zápasy v sezóne 2018/2019: 4:0 pre Inter (88:79 vonku, 69:58 doma, 85:72 vonku, 73:68 doma)

Povedali pred zápasom:

Aramis Naglič, tréner Interu: "Kľúčom k úspechu bude obrana. Dosť na tom robím, tvrdo pracujeme a myslím si, že sme pripravení. Som presvedčený, že sme pripravení lepšie ako na posledný vzájomný zápas v základnej časti. Očakávam, že budeme hrať lepšie."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Vieme, proti komu hráme. Sila Interu je veľká, hrajú s energiou, agresivitou a širokou rotáciou. Čeliť tomu celých 40 minút je veľmi náročná úloha, ale my sme pripravení zabojovať a nechať na ihrisku všetko. V športe je možné všeličo."

 

BK Levickí Patrioti (2.) - BC Prievidza (3.)

Športová hala, sobota 20. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Peter Ženiš, Roman Lamoš

Aktuálne informácie: Levice aj Prievidza sa na postup do semifinále vytrápili, obaja totiž potrebovali maximálny možný počet zápasov v rámci štvrťfinále. Pre Patriotov to bola psychologicky náročná séria, pretože prípadný neúspech by bol považovaný za veľké prekvapenie. To však "žlto-zelení" nepripustili a práve štvrťfinálové zápolenie s Handlovou môže byť pre nich vítanou vzpruhou do ďalších duelov. Prievidza sa svojimi fanúšikom revanšovala za minuloročné play off, keď zlyhala proti Komárnu. Tentoraz "obuvníkom" nedovolila nič v domácom prostredí a zaslúžene si vybojovala miestenku medzi najlepšou štvorkou. Na úradujúceho šampióna tak čaká ďalší celok z Hornej Nitry, proti ktorému ťahá dvojzápasovú šnúru prehier a na jeho palubovke nevyhral už niekoľko rokov. 

Motívy zápasu: Prvé meranie síl bude pravdepodobne o tom, kto zo seba vytiahne viac energie po náročnej päťzápasovej štvrťfinálovej sérii. Na domácej strane si treba prihliadnuť aj na zdravotný stav tímu, či niekto z dvojice Benjamin a Gačeša zasiahne do duelu po krátkej absencii. Hostia to mali v tomto smere o čosi jednoduchšie, v rozhodujúcom súboji s Komárnom mohli pošetriť trochu sily.  Prievidzi sa už podarilo raz v tejto sezóne v Leviciach uspieť, v druhom prípade bola k tomu nesmierne blízko. Ako to bude vyzerať do tretice?

Vzájomné zápasy v sezóne 2018/2019: 1:3 pre Prievidzu (67:74 vonku, 87:86 doma, 56:68 vonku, 55:75 doma)

Povedali pred zápasom:

Nikola Jeftič, hráč Levíc: "Hráme proti tímu, ktorý má atletických hráčov na všetkých pozíciách. Ich umiestnenie v základnej časti ukázalo ich kvality. Je isté, že semifinále bude náročné, ale tiež bude o dobre pripravenej taktike, keďže sme už proti sebe odohrali štyri zápasy. Nemáme veľa času na prípravu, iba jeden deň. Je to prvý zápas a našou výhodou bude, že hráme na domácej palubovke. Chceli by sme pozvať našich fanúšikov, aby nás prišli povzbudiť na náročný zápas."

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "V semifinálovej sérii nás čaká veľmi náročný súper. Levice sú úradujúcim šampiónom, majú nesmierne silný tím a navyše výhodu domáceho prostredia. Určite sú favoritom. Očakávam ťažké zápasy, špeciálne aj preto, že sme mali len veľmi málo času na prípravu."

Foto: Vladimír Dorňák