• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Semifinálové zápolenie v Slovenskej basketbalovej lige napíše svoju tretiu kapitolu. Pre Inter to bude šanca natiahnuť víťaznú sériu a vybojovať si v najkratšom možnom čase postupový mečbal. Rovnaký cieľ má aj Prievidza. Levice a Svit však o takomto scenári nechcú ani počuť, oba celky by ešte radi zdramatizovali vývoj v jednotlivých sériách. Podarí sa im to?

BK Inter Bratislava - Iskra Svit 

/stav série - 2:0/

Eurovia aréna, sobota 27. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Peter Ženiš, Marek Turčin

Aktuálne informácie: Ako sme pred začiatkom série predpokladali, tak sa naše prognózy aj naplnili. Svit dokáže hrať s Interom atraktívnu a vyrovnanú partiu, basketbalovými štýlmi si tieto dva celky sedia. Ukázalo sa to aj pod Tatrami, kde 25 minút bola Iskra o čosi lepším celkom. Nebyť zranenia Stanislava Baldovského, tak mohlo byť druhé stretnutie v sérii ešte zaujímavejšie. Pre zverencov trénera Michala Madzina to bol zlomový moment duelu, žiaľ v tom negatívnom duchu. Inter od tohto momentu prebral taktovku nad zápasom a napokon do doviedol do víťazného konca. Ich ofenzívny uragán sa len ťažko zastavoval, preto konečný výsledok 95:74 bol možno pre domácich až možno príliš krutý. 

Motívy zápasu: Energia, to je asi hlavná téma tejto série. Svit ju nemá na rozdávanie, v celom play off navyše ešte ani v jednom prípade nehral v plnej sile. Je možné, že táto šnúra bude pokračovať aj na Pasienkoch. Interu teoreticky stačí vyčkávať na správny moment a uderiť. Ich hra však musí vychádzať z koncentrácie celého družstva. 

Povedali pred zápasom:

Aramis Naglič, tréner Interu: "Myslím, že to bude zápas, ktorý môže rozhodnúť túto semifinálovú dvojicu. Vedieme 2:0, hráme dobre, sme si vedomí našich kvalít a predstavíme sa pred našimi fanúšikmi. Verím, že budeme pokračovať v rovnakom rytme ako doteraz a skúsime sa posunúť na 3:0."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Nie len v tejto sérii Inter ukazuje naplno svoju silu. Každé zaváhanie je potrestané a stojí nás nesmierne veľa síl hrať s intenzitou, rovnajúcou sa intenzite, s ktorou dokáže hrať Inter celý zápas. My budeme mať do ďalšieho zápasu určite rotáciu ešte užšiu ako zvyčajne a preto budeme musieť hrať naozaj rozumne, no budeme bojovať na maximum."

 

BK Levickí Patrioti - BC Prievidza

/stav série - 0:2/

Športová hala, sobota 27. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Anton Šarišský, Martin Magala 

Aktuálne informácie: Basketbalovo zatiaľ nie moc pohľadná séria, vidieť na nej stále dozvuky z náročného štvrťfinálového programu. Nepadá veľký počet bodov na oboch stranách, skôr sú to taktické rošády oboch trénerov. K tomu sa pridávajú aj zdravotné absencie na levickej a prievidzskej strane. Samotné zápasy majú totožný scenár, Patrioti si vytvoria mierne vedenie, ale v správnej chvíli, konkrétne v záverečnej štvrtine uderí Prievidza. Tentoraz si vyčkala na svoju chvíľu pred domácim publikom, kde sa Leviciam dlhodobo výsledkovo nedarí. Výsledok 68:62 znamenal zisk druhého bodu v sérii a veľkej výhody do ďalších duelov. Loptička a samotný tlak je totiž na strane úradujúceho majstra a víťaza Slovenského pohára. 

Motívy zápasu: Zdravotný stav a koncentrácia. To sú zatiaľ hlavné dva motívy tejto série, oba faktory viac sužujú levické družstvo. Prievidzi chýbal v oboch dueloch rozohrávač Jahmal Jones, s jeho absenciou sa však tréner Tihomir Bujan vedel vysporiadať. Bude zápas č. 3 podobný ako tie predošlé alebo sa dočkáme niečoho iného?

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: "V situácii, keď nám chýbajú kľúčoví hráči, bude opäť našou jedinou šancou fanatická obrana a veľká bojovnosť. Je to jediná cesta. Znovu si musíme nájsť cestu ako získať pozície k otvoreným strelám, byť viac efektívni a tentokrát o niečo múdrejší. Som si istý, že môj tím aj napriek problémom so súpiskou, môže odohrať dobrý zápas proti Prievidzi. Ak dostaneme šancu vyhrať, musíme to tentoraz dotiahnuť do víťazného konca."

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "S Levicami sme odohrali dva veľmi ťažké zápasy, ktoré sme dokázali vyhrať a ujať sa vedenia 2:0. Koniec však bude až vtedy, keď jeden z tímov vyhrá štyrikrát. Čaká nás ďalší veľmi ťažký zápas, ktorý ale začína od 0:0. Ideme bojovať a verím, že nás prídu podporiť naši skvelí fanúšikovia a dodajú nám energiu."

Foto: Vladimír Dorňák