• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Už po štvrtých zápasoch semifinále sa môžeme dozvedieť meno prvého finalistu Slovenskej basketbalovej ligy. Našliapnuté má k tomu Inter Bratislava, pod Tatrami k tomu potrebuje spraviť záverečný krok. Na Hornej Nitre si Prievidza môže vybojovať mečbal, ale aj Levice môžu vyrovnať sériu na 2:2. Čo z toho sa v stredu večer udeje?

Iskra Svit - BK Inter Bratislava 

/stav série - 0:3/

Iskra aréna, streda 1. mája o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Milan Brziak, Peter Karniš

Aktuálne informácie: Iskra chcela v semifinále výraznejšie potrápiť víťaza základnej časti, ale v nesprávnom momente zlomili družinu okolo trénera Michala Madzina zranenia a zdravotné patálie. Tie mali obrovský dopad hlavne na tretí duel v sérii, bez trojice Saša Avramovič, Stanislav Baldovský a Davorin Kuntič to totiž bola na Pasienkoch jasná jazda domácich. Výsledok 114:48 je až príliš krutým zrkadlom, no zároveň to preukazuje, akú veľkú silu Inter má. "Žlto-čierni" by radi ukončili ďalšiu sériu v najkratšom možnom čase, prípadný triumf pod Tatrami by bol zároveň jubilejnou 20. výhrou v rade. 

Motívy zápasu: Všetko sa bude odvíjať od toho, v akej zostave Svit nastúpi. Na Interi to odtiahla osmička hráčov, čo na kompletného súpera nebolo postačujúce. Ten mohol skúšal rôzne varianty, možnosti. Jediným negatívom bol zranenie Davida Abrháma. 

Povedali pred zápasom:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Veríme a urobíme všetko pre to, aby sme si napravili pocit. Dáme zo seba všetko, nie je na čo sa šetriť. Hráme pred domácimi fanúšikmi a tí nám verím energiu dodajú, ako tomu bolo vždy a je na nás sa pobiť o čo najlepší výsledok."

Aramis Naglič, tréner Interu: „Ukázali sme aj v predchádzajúcom zápase, že sme profesionálni, že pracujeme a máme chuť hrať. Že nič nevypustíme a každý si bude musieť veľmi ťažko zarobiť, čokoľvek by od nás chcel dostať. Do Svitu ideme s úmyslom odohrať zápas čo najlepšie a ukončiť sériu."

 

BC Prievidza - BK Levickí Patrioti 

/stav série - 2:1/

Niké aréna, streda 1. mája o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Peter Ženiš, Tomáš Doušek

Aktuálne informácie: Úradujúci majster konečne preukázal svoju skutočnú silu. Po dvoch dueloch, v ktorých si nechal ujsť víťazstvo popod prsty, to tentoraz bola jasná cesta za víťazstvom. Systémom štart-cieľ nielenže ukončil trojzápasovú sériu prehier s Prievidzou, ale aj naznačil, že v tejto sérii rozhodne ešte nepovedali posledné slovo. Levičania vybehli na svojho súpera s veľkou energiou, vysokým pressingom a hlavne kolektívnym a koncentrovaným výkonom. Tieto všetky štyri faktory zavážili pri konečnom výsledku 80:69. Do formy sa navyše po zranení dostáva Nikola Gačeša, v stredu by už mohol byť k dispozícii aj Dino Pita. Po ťažkých dňoch sa tak koučovi Teovi Hojčovi rysuje zostava, s ktorou by rád vyrovnal stav série na 2:2.

Motívy zápasu: Patriotov však mätie bilancia v Niké aréne, kde už viac ako šesť rokov neuspeli. Prievidzská pevnosť je už dlhšiu dobu nedobytná, naposledy sa podarilo uspieť Interu pred vyše mesiacom. Vo vzájomných stretnutiach zatiaľ nepadá extrémne veľký počet bodov, preto aj v tomto meraní síl budú dôležité drobné detaily - obrana, disciplína, koncentrácia, respektíve energia. 

Povedali pred zápasom:

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "Po ťažkej sérii s Komárnom sa ešte stále snažíme dostať do rytmu. V poslednom stretnutí v Leviciach, špeciálne v jeho prvom polčase, sme spravili príliš veľa chýb. Verím, že vo štvrtom zápase budeme hrať s väčšou energiou a sústredenejší a spoločne s podporou zo strany našich fanúšikov, si naďalej udržíme vedenie v sérii."

Boris Bojanovský, hráč Levíc: "Teraz je už každý zápas veľmi dôležitý. Ak chceme v tejto sérii uspieť, tak musíme vyhrať aspoň jedenkrát v Prievidzi, čo nebude jednoduché."

Foto: Daniel Faix