• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Piaty semifinálový zápas medzi Levicami a Prievidzou môže byť záverečným dejstvom v tejto sérii. Hostia majú totiž v rukách postupový mečbal, ktorým môžu rozplynúť nádeje Patriotov na obhajobu majstrovského titulu a zisk double. Domáci však podobný scenár nechcú dopustiť, dopomôcť im k tomu by mala aj staronová tvár v tíme Lawrence Alexander. Dočká sa v nedeľu večer Inter svojho finálového súpera alebo si bude musieť ešte počkať?

BK Levickí Patrioti - BC Prievidza

/stav série - 1:3/

Športová hala, nedeľa 5. mája o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Peter Ženiš, Anton Šarišský

Aktuálne informácie: Basketbalisti Prievidze opäť raz potvrdili, že na ich palubovke sa v tomto ročníku vyhráva len ťažko. Leviciam sa nepodarilo ani na ďalší pokus zlomiť dlhoročnú kliatbu, po väčšinu štvrtého zápasu semifinále ťahali za kratší koniec. Napokon z toho bola prehra 64:76 a stav 1:3 v sérii v ich neprospech. "Žlto-zelení" sa tak dostali pod tlak, keďže ich už len jedna prehra delí od toho, aby sa pre nich predčasne skončila sezóna. Prievidza naproti tomu môže prekonať aj svoje vlastné očakávania, keďže pred štartom ju asi len málokto tipoval na ašpiranta na boj o finále. V kádri trénera Tea Hojča prišlo v závere týždňa k prekvapivým zmenám, pre zdravotné problémy už nezasiahne do zápasov Dwayne Benjamin a obmenou prešiel aj post rozohrávača. Vincent Council musel opustiť družstvo pre rodinné záležitosti, na jeho miesto sa vrátila známa tvár Lawrence Alexander.

Motívy zápasu: Tentoraz sa nezameriame na tradičné veci, ako je obrana, doskoky či koncentrácia. Ústredným motívom zápasu bude levická rozohrávka, na ktorú sa po vyše dvojmesačnej pauze vracia Lawrence Alexander. Ako zvládne Američan svoju neľahkú úlohu? Podarí sa mu adekvátne zastúpiť svojho krajana Vincenta Councila? Bude to jeho jediný duel v žlto-zelenom drese alebo sa mu podarí vynútiť návrat série do Prievidze? Na všetky tieto otázky sa dozvieme odpovede v nedeľu večer.

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Mužstvá sa navzájom poznajú, takže rozhodovať budú detaily a denná forma hráčov. Myslím si, že doteraz to boli vyrovnané zápasy dvoch kvalitných súperov. Tak ako celú sezónu, levickí fanúšikovia boli našim šiestym hráčom. Chcel by som ich aj teraz pozvať na zápas, potrebujeme ich podporu. My ako tím dáme do toho všetko a verím svojim hráčom."

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "V sérii vedieme 3:1, čo nás veľmi teší. Stále je ale pred nami ešte jeden krok. Verím, že od začiatku zápasu budeme bojovať o víťazstvo s veľkou energiou a že nás prídu podporiť naši skvelí fanúšikovia."

Foto: Lukáš Droppan