• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Semifinálová séria Prievidze s Levicami napíše minimálne ešte jednu kapitolu. Patriotom sa podarilo odvrátiť prvý mečbal a vrátiť tak sériu na Hornú Nitru. Ako sa popasujú s druhým mečbalom domáci? Ukončia hostia čakanie na víťazstvo v Niké aréne a vynútia si zápas č. 7?

 

BC Prievidza - BK Levickí Patrioti

/stav série - 3:2/

Niké aréna, utorok 7. mája o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Anton Šarišský, Martin Margala 

Aktuálne informácie: Úradujúcemu šampiónovi sa podarilo odvrátiť prvý mečbal súpera vo veľkom štýle. Zverenci trénera Tea Hojča predviedli koncentrovaný výkon s veľkou energiou, pri ktorom sa nenechali vyviesť z miery za žiadnych okolností. Ústrednou postavou duelu bol Šimon Krajčovič, autor 31 bodov. Práve slovenský reprezentant presunul v kľúčových okamihoch misky váh na levickú stranu a aj s jeho výrazným príspevkom vyhrali "žlto-zelení" 82:75. Prievidza predvádzala 25 minút taký basketbal, ktorý prinášal úspech v predošlých stretnutiach série. Sériou vlastných chýb však nakopla súpera a v záverečnej štvrtine sa už nezmohla na mohutný finiš. Teraz bude mať pred domácim publikom ďalšiu šancu na to, aby ukončila sériu a tiež sen súpera o obhajobe titulu a zisku double. 

Motívy zápasu: Rozhodovať môžu opäť maličkosti. Napríklad únava, ktorá hovorí mierne v neprospech zverencov trénera Tihomira Bujana. Zaujímavý element priniesol levickej hre navrátilec Lawrence Alexander. Dôležitý bude opäť podkošový priestor, v ktorom je zatiaľ na tom lepšie Prievidza. A v neposlednom rade, na oboch stranách budú v zápase č. 6 absencie. Domáci nemôžu počítať s Borisom Bakičom, ktorý si musí odpykať trest za diskvalifikačnú chybu v nedeľňajšom dueli. Hostia sa nebudú môcť z vážnych rodinných dôvodov spoľahnúť na služby Borisa Bojanovského. Čo bude napokon rozhodujúce? 

Povedali pred zápasom:

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "Každý semifinálový zápas je náročný, o víťazovi rozhodujú najmenšie detaily. V predchádzajúcom domácom stretnutí série nám naši fanúšikovia vytvorili výbornú kulisu a boli našim šiestym hráčom. Verím, že v nadchádzajúcom dueli to bude rovnaké. Urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme zvíťazili a postúpili do finále."

Martin Bachan, hráč Levíc: "V Prievidzi nás čaká veľmi náročný zápas, ktorý chceme vyhrať a tým si vynútiť rozhodujúci duel. Rozhodujúca bude naša obrana a nasadenie už od úvodu stretnutia. Myslím si, že utorok je najvhodnejší čas na prerušenie nepriaznivej série na palubovke Prievidze. Verím, že ak sa zomkneme a budeme hrať jeden za druhého, podarí sa nám aj s prispením našich skvelých fanúšikov odvrátiť mečbal."

Foto: Vladimír Králik