• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Neúplné šieste kolo Slovenskej basketbalovej ligy prináša opäť zaujímavý program. Na juhu Slovenska to bude súboj tabuľkových susedov, Komárno privíta Svit. Domáce ťaženie Lučenca sa pokúsi zastaviť Spišská Nová Ves, ktorá čaká na prvú výhru v sezóne. O prvé víťazstvo zabojuje aj Handlová, proti však určite bude Inter so svojou šnúrou triumfov.

MBK Rieker COM-Therm Komárno - Iskra Svit

Mestská športová hala, sobota 26. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Ján Kurpaš, Martin Hudec

Komárno malo vďaka predohrávke 5. kola s Interom Bratislava počas týždňa voľno, čo zverencom trénera Aleksandara Vržinu určite prišlo vhod. "Obuvníci" sa totiž stále trápia s početnou zdravotnou maródkou, do aktuálneho ročníka SBL ešte nezasiahol Nini Gabrijel a Boban Tomič. Problémy hlásila aj dvojica Svetozar Stamenkovič a Lukáš Bolek. Starosti mal nedávno aj Nenad Miloševič, čo sa pri uzšej rotácii Komárna odrazilo na výsledkoch. V domácom prostredí budú však mať jediný cieľ - ukončiť dvojzápasové čakanie na víťazstvo. "Som veľmi nabudený pred sobotňajším zápasom a naše mužstvo je pripravené na zápas, aj napriek tomu, že stále naša súpiska nie je v kompletnom zložení. Odovzdáme čo najlepší výkon na ihrisku," vyjadril sa pred zápasom komárňanský Miles Bowman.

Krátku ligovú prestávku mali aj vo Svite. Tiež prišla vo vhodnom čase, keďže aj pod Tatrami bolo potrebné doliečiť drobné boľačky. Iskra zatiaľ čaká na prvú výhru u súpera, doma je naproti tomu stopercentná. Prípadný úspech na juhu Slovenska môže "Podtatrancov" povzbudiť do ďalších kôl. "Čaká nás ťažké stretnutie proti tímu z Komárna, ktoré má vynikajúcich a skúsených hráčov, ako sú Miloševič, Stojanov, Stamenkovič, Tomič a mladý Pipíška. Podporuje ich vynikajúca skupina hráčov najmä na stredových a krídelných pozíciách. Hrajú veľmi organizovaný útok a obranu. Ak chceme, aby sme hrali úspešne, tak musí byť počas hry naša koncentrácia konštantná," myslí si kouč Svitu Rudolf Jugo. 

FB IMG 1571515024715

BKM Lučenec - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Športová hala ARENA, sobota 26. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Peter Karniš, Eduard Uhrin

Lučenec ťahal v priamom súboji o druhé miesto so Žilinou za kratší koniec, aj keď víťazstvo mal na dosah a vo vlastných rukách. Súperovi však dovolil v riadnom hracom čase vyrovnať a v predĺžení v poslednej dvojminútovke nedal ani bod. Pre zverencov trénera Petra Jankoviča určite cenná lekcia, z ktorej sa môžu poučiť už pred domácim publikom. V ARENE ešte v tejto sezóne nenašli premožiteľa a svoje ťaženie by radi predĺžili aj proti Spišskej Novej Vsi. V ofenzíve to "Novohradčanom" klape viac-menej na jednotku, v defenzíve je ešte drobný priestor na zlepšenie. "V ďalšom domácom zápase nás čaká nepríjemný súper zo Spišskej Novej Vsi. Súper stále čaká na prvé víťazstvo a určite nepríde odovzdane do Lučenca. Majú kvalitný tím, ktorý hrá rýchly basketbal. Po smolnom zápase v Žiline sa už musíme koncentrovať na ďalší zápas pred domácimi fanúšikmi. Verím, že pristúpime k tomuto zápasu maximálne odhodlane a vydáme zo seba všetko pre úspešný záver," vyhlásil tréner BKM Peter Jankovič.

Spišská Nová Ves postupne zlepšuje svoje výkony, ale na zisk dvoch bodov to zatiaľ ani v jednom prípade nestačilo. Najbližšie k tomu boli v predchádzajúcom kole, pri domácej tohtosezónnej premiére trápili Levice až do poslednej minúty. Lenže po výsledku 66:72 si odnášali dva body za víťazstvo Patrioti, a tak Spišiaci stále čakajú. Čo je potrebné urobiť? Zlepšiť koncentráciu a defenzívu, keďže ofenzívny potenciál "Novovešťanov" je viac ako slušný. "Ideme do rozbehnutého Lučenca s jediným úmyslom - zastaviť ho. Domáci sú však favoritom, sú v laufe, basketbal im chutí, hrajú mimoriadne efektívne. My jednoducho potrebujeme vyhrať. Naša hra má tvár, potrebuje to 'len' výhru, potom to pôjde. Domáci však budú ťažkým súperom, no som optimista, vidím, čo a ako tvrdo pracujú chlapci na tréningoch, som presvedčený, že raz to zlomíme. A najradšej budem, keď to bude už v Lučenci," vyjadril sa kormidelník Spišskej Novej Vsi Erich Korfanta. 

IMG 2106

Inter Bratislava - MBK Baník Handlová

Eurovia aréna, sobota 26. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Tomáš Doušek, Tomáš Holländer, Jakub Izák 

Počas víkendu pridal Inter jubilejné 30. ligové víťazstvo v rade, aj keď určite by bol rád za iné okolnosti, aké k tomu viedli. To je už však minulosť, "žlto-čierni" si v stredu napravili chuť v Európskom pohári FIBA, v ktorom zaznamenali úspešný vstup do súťaže. Víťazstvo 88:87 nad maďarským Pécsom išlo do sveta a určite povzbudilo družinu okolo kouča Aramisa Nagliča. Nadviazať na túto výhru a naladiť sa zároveň na duel s holandským Leidenom, to bude úloha bratislavského celku proti Handlovej. "Aj keď sa Handlovej na začiatku sezóny nedarí, stále si myslím, že je to veľmi kvalitné družstvo, ktoré má veľa dobrých a kvalitných hráčov. My musíme hrať veľmi tvrdo a koncentrovane, pretože to je jediná šanca, aby sme vyhrali. Určite nás nečaká ľahký zápas," povedal kapitán Interu Goran Bulatovič. 

Handlovčania naproti tomu neprežívajú ideálny štart do sezóny, spolu so Spišskou Novou Vsou sa totiž ešte nedočkali víťazstva. Baník má ťažký žreb, navyše sa k tomu pridali zranenia na postoch, ktoré nemá dostatočnou kvalitou zdvojené. Proti Prievidzi absentoval Filip Halada a Jakub Petráš, obaja by nemali byť svojmu koučovi k dispozícii ani na Pasienkoch. Aj v oklieštenej zostave hrali však v hornonitrianskom derby s Prievidzou vyrovnanú partiu, ale nevydarená tretia štvrtina ich obrala o nádej na prelomenie dva a pol ročného čakania na úspech proti tomuto súperovi. "Inter disponuje kvalitným tímom s vynikajúcimi a skúsenými hráčmi. Domáci si za výkony v uplynulom období zaslúžia veľký rešpekt. My sa pobijeme o dobrý výsledok a to aj napriek tomu, že nás stále trápia zranenia. Myslím si, že sme urobili pokrok ako v útoku, tak v obrane. Posledný zápas s Prievidzou ukázal, že naše myslenie je podstatne lepšie a moji chlapci nechávajú na palubovke maximum. Za bojovnosť, ktorú do zápasov dávajú, som na nich hrdý a verím, že už čoskoro príde odmena vo forme víťazstva. V sobotu chceme siahnuť na dno svojich síl a uvidíme, čo to prinesie. Postavíme sa najsilnejšiemu celku súťaže, no každé stretnutie začína za stavu 0:0. S úctou a rešpektom voči nášmu súperovi vycestujeme do Bratislavy odvážne," vyslovil sa tréner Handlovej Branko Maksimovič. 

Foto: Karol Scholtz, Igor Cibula, Vladimír Dorňák