• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Druhú štvrtinu základnej časti Slovenskej basketbalovej ligy otvorí predohrávka 10. kola, v ktorej sa Komárno pokúsi doma zastaviť sériu prehier. Proti však budú nabudení hráči Lučenca. Ktorá séria sa v piatok večer skončí?

SBL 2019/2020 - 10. kolo:

MBK Rieker COM-Therm Komárno - BKM Lučenec

Mestská športová hala, piatok 15. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Martin Margala, Roman Lamoš, Ján Kurpaš

Komárno zakončilo prvú štvrtinu základnej časti prehrou v Žiline (93:105). Zverenci trénera Aleksandara Vržinu ťahajú už trojzápasovú šnúru nezdarov, do druhej štvrtiny by určite radi vykročili pozitívne. Zdravotná situácia v družstve je podľa dostupných informácií už o čosi lepšia, pred domácim publikom by sa mohol objaviť po dlhšej dobe skúsený pivot Svetozar Stamenkovič. S jeho pomocou by citeľne vzrástla sila pod košom a tiež by sa rozšírila potenciálna rotácia tímu. Či sa tieto informácie potvrdia, to bude známe až tesne pred zápasom. "Čaká nás ďalší ťažký zápas, tentokrát s Lučencom. Určite im máme čo vracať z prvého vzájomného zápasu. Celý týždeň sme sa pripravovali, dávali zdravotne do poriadku a druhú štvrtinu ligy budeme chcieť začať víťazstvom. Urobíme preto všetko a verím, že aj za pomoci našich fanúšikov sa nám to podarí," povedal pred zápasom rozohrávač Branislav Pipíška. 

Lučenec uzatvoril prvú štvrtinu základnej časti najlepším možným spôsobom, v Leviciach triumfoval záverečnou strelou s klaksónom (80:79), keď sa nečakaným hrdinom stretnutia stal Andrew Eudy. Pre družstvo to bola určite obrovská psychologická vzpruha, keďže to bola zároveň ich prvá tohtosezónna výhra u súpera. Jediným negatívom bol zranenie Jaroslava Musila, proti svojmu bývalému klubu nedohral duel a jeho účasť v piatkovom stretnutí je otázna. Kouč BKM Peter Jankovič si aktuálne plní povinnosti u reprezentačného tímu žien, ale na juhu Slovensku nebude samozrejme chýbať na lavičke svojho tímu. "Druhú štvrtinu začíname u silného súpera. Vieme, že Komárno má zdravotné problémy, ale to neznižuje kvalitu tohto tímu. Dokázali to v predošlých kolách, že s nimi treba určite počítať. Zápas bude veľmi náročný. Verím, že sa nám podarí zodpovedne pripraviť a urobiť všetko, čo bude v našich silách pre úspešný koniec," prezradil Jankovič. 

Foto: Ján Šnúrik