• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Opäť je pred nami nekompletné kolo Slovenskej basketbalovej ligy, tentoraz má poradové číslo 13. Jedno je isté, vo východniarskom derby medzi Spišskou Novou Vsou a Svitom sa skončí jedna víťazná séria. O tretiu výhru v rade sa pokúsia zabojovať Levice, proti však bude Žilina, ktorá chce konečne bodovať opäť naplno. Identický scenár bude aj v zápase Handlovej s Lučencom.

SBL 2019/2020 - 13. kolo: 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - Iskra Svit

Mestská športová hala, streda 27. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Milan Brziak, Tomáš Lukáč

Ako sme už naznačili vyššie, s určitosťou môžeme povedať, že na východe príde koniec jednej víťaznej série. Spišská Nová Ves a Svit majú aktuálne zhodne na svojom konte dve výhry v rade. "Novovešťania" sa touto bilanciou mentálne zdvihli a určite si veria aj proti svojmu tradičnému rivalovi. Vyššie pozície nie sú veľmi vzdialené, prípadný tretí triumf za sebou by ich ešte viac povzbudil do ďalších bojov. "Po dvoch výhrach sme si dožičili trochu voľna, mali sme víkendový tímbilding a utužili vzťahy. Od pondelka sa však poctivo pripravujeme na ťažké derby, ktoré nás čaká. Svit hrá výborne, ťahajú ho skvelí legionári, bude našou úlohou zastaviť ich. Podľa mňa rozhodnú výkony Slovákov v zostavách, tých našich chceme na to pripraviť, verím, že sa nám to podarí. K dispozícii už bude aj Sewiol, pevne dúfam, že derby bude mať skvelú kulisu, ktorá nás povedie k víťazstvu," povedal pred zápasom tréner Spišskej Novej Vsi Erich Korfanta.

Vo víťaznej naláde si krátku cestu za súperom urobia aj hráči Svitu. Počas víkendu uspeli v dôležitom zápase pred domácim publikom, Žilinu zdolali 94:85. Cenné dva body, ktoré "Podtatranci" získali aj bez Stanislava Baldovského. Iskru zdobí jedna z najlepších ofenzív súťaže a tiež dlhodobo0 pozitívna bilancia proti Spišiakom. Ak by sa zverencom trénera Rudolfa Juga podarilo tretíkrát v rade získať dva body, tak by sa udržali v horných poschodiach tabuľky. "V stredu nás čaká ďalší zápas na palubovke Spišskej Novej Vsi. Tréner Jugo dobre naskautoval súpera a verím, že ak podáme koncentrovaný a bojovný výkon počas celého stretnutia, tak môžeme pomýšľať na ďalšie víťazstvo," myslí si asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

DSC 0281

BK Slávia Žiina - Patrioti Levice

Športová hala na Rosinskej ceste, streda 27. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Roman Lamoš, Ladislav Bartoš

Žilinu zatiaľ sužuje v druhej štvrtine základnej časti slabšia forma a k tomu sa pridala aj najnovšie maródka v rámci družstva. Pod Tatrami tak prišla prehra 85:94 so Svitom. Trénerovi Slávie Ivanovi Kurillovi nebol k dispozícii Doug Wiggins, nedávno sa klub rozlúčil navyše s Mariom Špaletom a viacerých jednotlivcov trápia drobné zdravotné starosti. Teraz sa však "šošoni" po dlhšej dobe vracajú do svojej haly, kde zatiaľ našli premožiteľa len v jednom prípade. "Stretneme sa s tímom, ktorý posledné roky hrá o špičku ligy. My sa dávame zdravotne dokopy, uvidíme v akej zostave nastúpime. Robíme všetko, aby sme boli kompletní, no takto sa už trápime druhý týždeň. Verím, že všetko v klube vyriešime a zdravotne stabilizujeme družstvo. Na zápas sa tešíme," vyjadril sa kouč Žiliny Ivan Kurilla. 

Levičania riešia na druhej strane príjemné starosti. Na oboch frontoch zbierajú výhry, aktuálne ich majú na konte tri v rade. Po celkom hladkom triumfe doma nad Prievidzou, vydreli v Alpsko-jadranskom pohári dva body na palubovke Brna a dobrú fazónu následne potvrdili v Handlovej. Patrioti sa tak veľmi nenápadne vyšplhali už na tretie miesto v tabuľke a svoj vzostup by radi potvrdili aj na severe Slovenska. "Čaká nás kvalitný súper, ktorý je jedným z najlepšie útočne doskakujúcich družstiev v lige. Vieme, čo máme urobiť - musíme prísť koncentrovaní a hrať 40 minút," myslí si pivot Levíc Viktor Juríček. 

FB IMG 1571514865982

MBK Baník Handlová - BKM Lučenec

Mestská športová hala, streda 27. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Martin Margala, Peter Karniš

Asi nebudeme preháňať, keď povieme, že Handlovčania sú v hernej a výsledkovej kríze. V domácom prostredí sú totiž pre súperov ľahkým sústom, aktuálne majú pred svojim publikom najhoršiu bilanciu v rámci ligy - 1 výhra a 5 prehier. Baník nevyhral už dva zápasy po sebe, naposledy prehral s Levicami 71:76. "Iba ak obetujeme všetku svoju energiu, vložíme maximálne sústredenie a dodržíme dohodnutú taktiku, tak môžeme byť úspešní. Zatiaľ sa nám to darilo len v určitých úsekoch hry, a to je málo. Úvodné nasadenie a chuť nám musia vydržať až do záverečného klaksónu, inak to žiaľ nepôjde," myslí si Tomáš Mrviš. Handlovú trápia hluché momenty, ale tiež možno aj fakt, že nemajú jasne vyprofilovaného lídra. Čakanie na výhru sa pokúsia zlomiť proti rozbehnutým "Novohradčanom". "Lučenec vstúpil do sezóny výborne a jeho vyrovnané výkony pretrvávajú doteraz. Dovolím si povedať, že náš súper má na svojej súpiske dvoch najlepších hráčov súťaže, ktorými sú rozohrávač Caffey a center Basabe. Sú to kľúčoví hráči v útoku a preto to nebude jednoduché. My musíme nájsť spôsob, ako Lučenec zdolať," dodal tréner MBK Branko Maksimovič. 

Lučenec si naproti tomu užíva zaslúženú eufóriu, ktorú korunoval počas predchádzajúceho týždňa výhrou u vicemajstrovskej Prievidze a domácim triumfom nad úradujúcim majstrom Interom Bratislava pred vypredaným publikom. BKM sa dostalo na druhé miesto tabuľky a má šancu si vylepšiť bilanciu u súperov. Jediným otáznikom je zdravotný stav Jaroslava Musila, ktorý absentoval proti svojmu bývalému klubu. "Po domácom zápase sa predstavíme opäť na palubovke súpera. Handlová má kvalitný tím a vieme, že sa tam hrá veľmi ťažko. Domáci budú určite na nás veľmi dobre pripravení a preto očakávam náročný zápas. Urobili sme všetko v príprave na tento zápas, čo bolo v našich silách a verím, že sa nám podarí odohrať dobrý zápas," uzatvoril tréner Lučenca Peter Jankovič. 

Foto: Lukáš Droppan, Daniel Faix, Igor Cibula