• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Program 16. kola Slovenskej basketbalovej ligy otvorí predohrávka medzi Interom Bratislava a Žilinou. Ktorá séria bude aj naďalej pokračovať?

SBL 2019/2020 - 16. kolo:

Inter Bratislava - BK Slávia Žilina

Eurovia aréna, piatok 6. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Martin Margala, Veronika Obertová

Inter sa po konci v Európskom pohári FIBA pomaly, ale isto dostáva do zabehnutých koľají. V lige opäť začína zbierať víťazstvá ako na bežiacom páse, aj keď zdravotný stav v družstve "žlto-čiernych" má ďaleko od ideálu. Naposledy v Handlovej absentovala slovenská dvojica David Abrhám a Mário Ihring, no aj bez nich sa podarilo majstrovi vrátiť Baníku prehru z prvého merania síl v aktuálnom ročníku. Bratislavský celok má nakročené k prvenstvu po polovici základnej časti, po dlhej dobe môžu pred domácim publikom zaknihovať tretie víťazstvo v rade. "Hráme proti tímu, ktorý sa chce vrátiť na cestu, po ktorej išiel na začiatku sezóny. Káder Žiliny má šírku i kvalitu, dobrú energiu pod košom. Chceme zopakovať dobrú útočnú koncentráciu z posledného zápasu v Handlovej, kde sme po útočnej stránke hrali veľmi dobre, s vysokým percentom streľby. Potrebujeme zlepšiť obranu, proti Handlovej sme boli príliš mäkkí. Pri výhre má človek tendencie myslieť si, že všetko bolo najlepšie. Ale nebolo to tak. Máme svoje problémy, musíme rozmýšľať, kto bude hrať a kto nie, ale nehľadáme alibi, chceme si na konto pripísať ďalšie dva body," povedal pred zápasom tréner Interu Aramis Naglič.

Žilina pokračuje v nestabilných výkonoch v druhej štvrtine základnej časti, zverenci trénera Ivana Kurillu čakajú už päť zápasov na plný bodový zásah. Aktuálne majú "šošoni" najhoršiu ligovú fazónu, čo zrovna nie je príjemná správa. Sláviu stále sužujú rôzne starosti, v televíznom zápase proti Prievidzi (77:92) nemohol hrať pre trest Tony Woods, pre zranenie chýbal pod košom Lukáš Hoferica. Žilinčania musia zatnúť zuby a pokúsiť sa v ďalšom stretnutí u súpera zlomiť pomaly mesačné čakanie na víťazstvo. "Čaká nás ťažký zápas na palubovke aktuálneho majstra. Potrebujeme hrať agresívne a s koncentráciou. Iba tak môžeme pomýšľať na dobrý výsledok. Máme záväzok voči našim fanúšikom, ktorý pri nás stáli, keď sme vyhrávali, no stoja pri nás, aj keď teraz prehrávame. Ich podporu sme vždy cítili a budeme za ňu makať v tomto zápase," uviedol kouč Žiliny Ivan Kurilla.

Foto: Jakub Ruman