• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Na Levice čaká záverečný duel základnej časti Alpsko-adriatického poháru, kde budú bojovať o čo najlepšiu pozíciu pred štvrťfinálovým duelom. O prvé víťazstvo prídu zabojovať hráči rakúskeho Traiskirchenu.

BK Levickí Patrioti - Arkadia Traiskirchen Lions (Rakúsko)

Športová Hala, sobota 30.1. o 17:00 - priamy prenos, štatistický prenos

Čo je dôležité vedieť: Základnú časť Alpsko-adriatického poháru zakončí duel Levíc s Traiskirchenom. Patrioti majú pred zápasom jasný cieľ - vyhrať a zabojovať o druhé, prípadné prvé miesto, keďže tímy nad nimi majú zhodnú bilanciu štyroch výhier a dvoch prehier. Rakúsky celok už svoju pozíciu istotne nevylepší, doteraz je totiž jediným tímom, ktorý v tejto súťaži neokúsil chuť víťazstva. Traiskirchen má zatiaľ na konte päť prehier, ale kožu v posledných dueloch nepredal lacno. Doma totiž "levi" podľahli Kvarneru iba 3-bodovým rozdielom a naposledy potrápili slovinský Helios Suns, s ktorým nakoniec prehrali 51:58. Oveľa lepšia je situácia v domácej súťaži, kde Traiskirchen šplhá tabuľkou smerom nahor. Naposledy vyprášil tabuľkového suseda z Kapfenbergu jasne 72:49. Zverencom Vladimira Lučiča momentálne patrí šiesta pozícia, ale na tretiu Viedeň strácajú iba jedno víťazstvo. Levičania stále majú tretie miesto vo svojich rukách, výhrami nad Komárnom či Svitom potvrdili svoje ambície. Fanúšikom sa budú tiež chcieť revanšovať za zlyhanie v poslednej štvrtine zápasu s Košicami, kde z takmer egálového stavu dovolili nováčikovi dokráčať k pohodlnému víťazstvu 90:68.

Kto proti komu: Všetko to speje k zaujímavému podkošovému duelu, kde vyzvú Patrioti mimoriadne skúseného Fabricia Vaya, v dobrej forme hrajúceho Floriana Trmala a litovského reprezentanta Donatasa Tarolisa, ktorý im robil problémy v prvom vzájomnom zápase.

Čísla, čísla, čísla: Levice sa opierajú o domácu pevnosť, v ktorej počas aktuálnej sezóny našli iba jediného premožiteľa. Na strane druhej sa rakúsky tím bude snažiť o to, aby nezakončil účinkovanie v základnej skupiny bez víťazstva.

Bilancia: Títo dvaja súpera sa stretli medzi vianočnými sviatkami. Aj vďaka podpore levických fanúšikov to pre zverencov Tea Hojča dopadlo víťazne, v Traiskirchene po bojovnom výkone zvíťazili 68:76.

Povedali pred zápasom:

Marko Stojadinovič (hráč Levíc): "Do sobotňajšieho zápasu ideme s cieľom jednoznačne vyhrať, aby sme boli na druhom mieste. Neviem v akej sile súper nastúpi, pretože v poslednom vzájomnom zápase im chýbali dvaja najlepší hráči. Vieme však, že sú dobrým tímom, s ktorým sme mali problémy v druhom polčase. Všetci sme zdraví a pripravení vyhrať. Hráme pred našimi fanúšikmi, čo je vždy samo o sebe motivujúce."

Delegácia rozhodcov: Šarisský Anton, Karniš Peter, Gacík Peter

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN