• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tradičné hornonitrianske derby prinieslo víťazstvo Prievidze, na juhu Slovenska sa v ďalšom derby radovali Levickí Patrioti. Inter si odniesol dva body z palubovky Lučenca a Žilina ukončila víťazné ťaženie Svitu.

MBK Rieker Com-Therm Komárno – BK Levickí Patrioti 83:95 (22:17, 24:25, 21:28, 16:25)

Komárno: O'Reilly 17, Goodman 14, Delič a Hunter po 12, Miloševič 11 (Hlivák 11, Jankovič 4, Bolek 2, Stojanov 0)

Levice: Davis 24, Žiak 18, Gačeša 12, Tomič 7, Katura 6 (Krajčovič 16, Alexander 12, Štefek 0)

TH: 23/21 – 28/25, Fauly: 27 – 22, Trojky: 10 – 10, Rozhodovali: Margala, Lamoš, Turčin

Povedali po zápase:

András Vávra, tréner Komárna: "Myslím si, že prvých šesť hráčov z rotácie splnilo to, čo sa od nich očakávalo v takomto derby zápase. Nenašli sme však okrem Hliváka hráča, ktorý by z lavičky výraznejšie družstvu pomohol. Aj preto sme sa v závere unavili, navyše sa pomerne rýchlo vyfaulovali O'Reilly a Goodman, z čoho sme sa už nedokázali spamätať. Vyfaulovaní hráči nám chýbali najmä v útoku, Levice využili svoje skúsenosti, majú omnoho skúsenejších hráčov ako my, dokázali sa viac koncentrovať a lepšie vyhodnocovali herné situácie, s čím sa náš mladý tím nedokázal vysporiadať."

Jamal Hunter, hráč Komárna: "Zápas sme začali veľmi dobre a verili sme, že to tak pôjde aj ďalej. Bohužiaľ, skúsený súper sa rýchlo vrátil do stretnutia a potom bol celý zápas vyrovnaný. Aj keď sme stále držali vedenie, nebolo to vlastne žiadne vedenie, pretože Levice okamžite odpovedali na našu snahu. Na konci bol súper lepší, nepadli nám niektoré strely a potom to už išlo ťažko, keď sa súper strelecky chytil."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Bol to očakávaný ťažký zápas, v Komárne sa hrá vždy ťažko, majú skvelú atmosféru a fanúšikov, ku ktorým sa pridali aj naši, za čo im v mene tímu ďakujem. Chalani v tomto zápase zabojovali, na ihrisku sme nechali všetko, celé naše srdce, a to stačilo na výhru. Máme úzky káder, navyše sa nám zranil Katura a mali sme problémy s faulami, takže sa hralo veľmi ťažko. Niektorí hráči hrali viac minút ako by mali a pri rytme streda - sobota sa to nedá. Hlavne druhý polčas sme začali dobre brániť a pridali sme aj levické srdiečko, čím sme otočili a vyhrali tento zápas."

Lawrence Alexander, hráč Levíc: "Hoci domáci mali lepší vstup do zápasu a viedli pomerne dlho, my sme si hrali svoju hru a za žiadneho stavu sme nerobili zbytočnú paniku. Dôležitý bol záver tretej štvrtiny, kde sme sa dvoma trojkami dostali do vedenia a v poslednej štvrtine sme už diktovali tempo hry my a nedovolili sme Komárnu zdramatizovať záver zápasu. Ďakujeme aj našim fanúšikom, ktorí za nami prišli a o to viac nás teší, že sme vyhrali."

 

 

BKM Lučenec – BK Inter Bratislava 82:88 (23:31, 24:15, 18:20, 17:22)

Lučenec: Shelton 26, Griffin 21, Agusi 16, Vranjes 9, Pipíška 5 (Jacobs 3, Menashe 2, Sarna 0)

Inter: Skinner 24, Mrviš 17, Smith 13, Fusek 4, Bulatovič 0 (Kinney 10, Barač 8, Kozlík 7, Kuffa 3, Abrhám 2)

TH: 28/16 – 14/12, Fauly: 21 – 29, Trojky: 4 – 8, Rozhodovali: Brziak, Lukáč, Životský

Povedali po zápase: 

Rudolf Jugo, tréner Lučenca: "V prvom rade chcem Interu Bratislava zagratulovať k víťazstvu. Opäť sa prejavilo, že hráme celý zápas vyrovnanú hru a záver nezvládneme. Nemáme dobrú koncentráciu. Našim najväčším problémom bolo, že sme strácali zbytočné lopty, za čo nás súper potrestal. Neviem prečo, ale ako keby sme neboli sústredení. Musíme ešte veľa pracovať, aby sme vyhrali."

Patrik Sarna, hráč Lučenca: "Bol som zo zdravotných dôvodov mimo viac ako osem mesiacov. Je to super pocit, keď som mohol nastúpiť v Leviciach a teraz proti Interu. Ešte stále to nie je stopercentné, mám pred sebou veľa práce. Podľa mňa sme hrali veľmi obetavý zápas, na hranici našich možností. Mne sa páči na chalanoch z tímu, že Inter vyhral nad Handlovou o možno viac ako 50 bodov, no my sme sa ho nezľakli a išli sme za svojim cieľom, pokúsiť sa hrať svoju hru, a to nám vyšlo."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Zápas sme začali tak, ako sme si predstavovali. Potom sme povolili v obrane. Vranjesovi sme povolili, aby trafil tri trojky a domáci sa chytili. Ale s výsledkom sme spokojní. Nechceli sme ťahať do zápasu Miša Baťku, lebo mal rodinné povinnosti. Chýbal nám Miro Páleník a Rišo Grznár, ktorí sú zranení. Výhovorky neexistujú! Vyhrali sme a ideme ďalej."

Marek Kozlík, hráč Interu: "Je to super, že sa Lučenec vrátil do SBL. Atmosféra počas zápasu bola vynikajúca. Od úvodu sme si vytvorili náskok, no prišiel z našej strany útlm, kedy domácim padli ťažké trojky. Postrácali sme zbytočné lopty a zrazu sme polčas prehrali. Vo vynikajúcej atmosfére sa nám ťažko bojovalo. No my sme sa aj po prestávke snažili hrať svoju hru. Chýbal nám pod košom Baťka, súperovi pivoti boli veľmi silní. Snažili sme to nahradiť a som rád, že sa nám to aj podarilo. Museli sme sa snažiť do poslednej sekundy a Lučencu chcem zagratulovať k veľmi dobrému zápasu."

 

MBK Handlová – BC Prievidza 77:82 (18:20, 17:26, 21:23, 21:13)

Handlová: Harris 11, Skouen 10, Čekovský 6, Darley a Hoferica 0 (Goodwin 22, Tresač 19, Petráš 6, Novysedlák 3)

Prievidza: Derksen 32, Körner 13, Jones 11, Johnson 4, Jašš 3 (Scott 10, Popovič 5, Glasgow 3, Musil 1)

TH: 18/16 – 16/10, Fauly: 17 – 14, Trojky: 9 – 10, Rozhodovali: Kúkelčík, Šarišský, Turček

Povedali po zápase:

Peter Torda, tréner Handlovej:"Znova sme zaspali v úvode stretnutia, chýbala nám koncentrácia a dovolili sme súperovi skórovať z pozícií, v ktorých je dominantný. Napriek tomu sme sa prakticky z prehratého zápasu dokázali vrátiť a bojovať o víťazstvo. Žiaľ, v závere nám chýbali sily a aj trochu toho športového šťastia. Chcem poďakovať divákom za podporu a gratulujem súperovi k víťazstvu."

Lukáš Hoferica, hráč Handlovej: "Začali sme veľmi zle, nekoncentrovane, čo sa s nami ťahalo prakticky celé tri štvrtiny. V závere sa nám ale pohodlný náskok súpera dokázalo zmazať, no v samotnej koncovke nám došli sily, aby sme zápas otočili. Musíme sa vyvarovať takýchto zlých začiatkov. Ďakujeme divákom, že nám verili a povzbudzovali nás až do konca."

Michael Claxton, tréner Prievidze:"Odohrali sme ťažký derby zápas so všetkým, čo k tomu patrí. Všetka česť Handlovej, ktorá sa dokázala vrátiť z 20-bodového mínusu v zápase, v závere stiahla na tri body. My sa musíme poučiť zo svojich chýb, no za víťazstvo sme vďační."

Richard Körner, hráč Prievidze: "Myslím si, že si diváci opäť prišli na svoje, pretože videli dva rozdielne polčasy a určite zo zápasu odchádzali s dobrým pocitom."

 

 

PP & TV Raj Žilina – Iskra Svit 93:73 (22:19, 24:17, 27:23, 20:14)

Žilina: Rožánek 22, Dickson a Stanojevič po 16, Tot 5, Podhorský 3 (Merešš 16, Jackson 13, Mátych 2, Turza 0)

Svit: Guillory 16, Washburn 14, Avramovič 12, Baldovský 7, Davis 5 (Vučičevič 14, Galata 4, Bizub 1, Gajan a Findura 0)

TH: 25/20 – 21/10, Fauly: 19 – 21, Trojky: 9 – 7, Rozhodovali: Doušek, Bara, Bartoš

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Na zápas sme sa veľmi dobre pripravili, boli sme koncentrovaní a dôslední v defenzíve. Svit je kvalitný súper a nie je ľahké proti ním hrať. Naša príprava sa odzrkadlila aj v našom podanom výkone. Ťažké pasáže v zápase sme dokázali prekonať nasadením v obrane."

Branislav Mátych, hráč Žiliny: "Ďakujeme publiku, ktoré bolo výborné. Naša hra bola komplexná, za víťazstvo teda môžeme vďačiť celému tímu."

Michal Madzin, tréner Svitu: "V prvom rade gratulujem Žiline k výbornému výkonu a víťazstvu. Na každý kôš, čo sme dali, sme sa museli nadrieť. Súper pokryl naše silné stránky, nedarilo sa nám premieňať trestné hody."

Maurizio Galata, hráč Svitu: "V zápase sa nám nepodarilo hrať našu hru. Žilina bola úspešnejšia na doskokoch a mala silnú obranu."

Foto: Jakub Ruman