Vytlačiť
Kategória: Report

Basketbalisti Interu Bratislava sa opäť po roku radujú zo zisku bronzových medailí, v sérii hranej na dva víťazné zápasy, vyhrali na košickej palubovke 92:82.

KB Košice - BK Inter Bratislava 82:92 (30:23, 24:26, 20:23, 8:20) – konečný stav série: 0:2

Košice: Vlahovič 14, Jankovič 12, Avramovič, Baldovský a Keely po 6 (Baťka 28, Edwards 10, Dimič a Galata 0)

Inter: Rančík R. 23, Taylor 21, Bílik 19, Cvetinovič 11, Marič 4 (Subotič 8, Kuffa 4, Bulatovič 2)

TH: 15/14 - 17/14, Trojky: 8 – 6, Fauly: 21 – 21Rozhodovali: Gabara, Zubák, Doušek

Povedali po zápase:

Dražen Brajkovič (tréner Košíc): „Odohrali sme dobrý zápas a chlapcom za celú sezónu ďakujem. Mali sme to rozohrané nádejne, ale v závere sa asi prejavila strata síl zo série proti Prievidzi. V nej sme bojovali o finále a dali sme do toho všetko. Inter mal viac času na oddych, ale musíme uznať jeho kvalitu a súperovi blahoželám k bronzu. Splnili sme svoj semifinálový cieľ a my preto nesmútime. O rok chceme postúpiť do finále."

Michal Baťka (hráč Košíc): „Škoda prehry, pretože zápas sme mali rozbehnutý naozaj veľmi dobre. Viedli sme dvojciferným výsledkom, ale Inter potvrdil svoju silu a veľké individuality v zostave. Na ihrisku i na striedačke majú kvalitu a v celej sérii potvrdili, že skórovať dokážu všetci od prvého po posledného hráča. Kožu sme lacno nepredali, ale nedokázali sme si postrážiť náskok a vynútiť si tak tretí zápas.“

Radoslav Rančík (hráč Interu): „Chvalabohu, že je koniec. Presedieť šesť hodín v autobuse a potom odohrať takmer celý zápas je už pre mňa takmer nemožné. Som úplne vyčerpaný a ďakujem spoluhráčom za vynikajúci výkon. Som rád, že sme zvíťazili a sme aspoň tretí. Stále mrzí, že sme nepostúpili do finále, ale medaila sa počíta a sezóna to bola pekná. Ďakujem preto spoluhráčom, trénerom i funkcionárom Interu."

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK