Vytlačiť
Kategória: Report

Dohrávka deviateho kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy bola úspešnejšia pre basketbalistov BC Prievidza, pred svojim publikom zvíťazili nad Karlovkou 70:59.

BC Prievidza – VŠEMvs Karlovka Bratislava 70:59 (20:13, 19:13, 12:14, 19:19)

Prievidza: Martin 17, Bílik 16, Batina 7, Sitton 6, Glasgow 4 (Musil 10, Wisseh 6, Jašš a Zorvan po 2, Horváth, Rozenberg a Voss 0)

Karlovka: Kuffa a Vido po 17, Abrhám 10, Hlivák 9, Podhorský 0 (Halmeš 3, Hašan 2, Kožár 1, Bolek, Dobrotka, Mäsiar a Vitek 0)

TH: 22/18 – 17/9, Fauly: 16 - 23, Trojky: 6 - 8, Rozhodovali: Kúkelčík, Holländer, Izák

Povedali po zápase:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Bol to viac-menej obranný basketbal. Našim cieľom v zápase bolo udržať súpera pod 60 bodmi, čo sa nám podarilo. Nestrieľali sme dobre, mali sme len 25% úspešnosť za tri body, pričom náš sezónny priemer je 38%, čo je veľký rozdiel. Boli to dva rozdielne polčasy. V druhom polčase mi chýbala v našej hre energia. Skôr som dal príležitosť mladým hráčom, aby nemali pocit, že nastupujú iba do rozhodnutých zápasov na posledné dve minúty. Chcel som, aby nastúpili do skutočného ligového zápasu a basketbalovo sa rozvíjali. Každá výhra nás teší. Karlovka hrala hlavne v druhom polčase dobre, premenili niekoľko ťažkých striel."

Ryan Martin, hráč Prievidze: "Mladý tím Karlovky hral až do konca. Bojovali na oboch koncoch palubovky. Vyzdvihol by som hlavne ich bojovnosť na útočnom doskoku. My sme bojovali celý zápas a podarilo sa nám doviesť zápas do víťazného konca."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Od začiatku sme vedeli proti akému tímu hráme. Prievidza hrá rýchly a útočný basketbal, ktorý sa nám nepodarilo hlavne v prvom polčase zastaviť. Dostávali sme body po našich stratách a rýchly protiútokoch. Pridala sa k tomu aj naša katastrofálna streľba trestných hodov v prvom polčase na úrovni 50%. V šatni sme si povedali, že musíme našu hru zlepšiť aj v útoku, aj v obrane. Myslím si, že sa nám to podarilo. Teší ma výkon z druhého polčasu, ktorý sme vyhrali o 2 body. Dá sa hrať aj s takýmto súperom, ale je potreba hrať 40 minút naplno."

Roman Vido, hráč Karlovky: "Pricestovali sme do Prievidze s vedomím, že to nebude ľahký zápas. Prievidza patrí medzi špičku ligy posledné sezóny na Slovensku. O tom sme sa presvedčili najmä v prvom polčase, kedy si po našich stratách a chybách vypracovali náskok, ktorý im nakoniec stačil. Snažili sme sa so zápasom niečo spraviť a dotiahnuť sa na nich, ale nám došli sily a dopustili sa chýb. Mohli sme Prievidzu ešte o niečo viac potrápiť."

Foto: Vladimír Králik