Vytlačiť
Kategória: Report

V dohrávkach 11. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa dočkala prvého víťazstva vonku v tejto sezóne Handlová, keď uspela v Spišskej Novej Vsi. Víťaznú sériu pred domácim publikom natiahli basketbalisti Košíc, bez väčších problémov zdolali Žilinu.

KB Košice - PP & TV Raj Žilina 112:82 (20:12, 37:27, 26:23, 29:20)

Košice: Marič 19, Stamenkovič 18, Fletcher 17, Körner 9, Pilčevič 8 (Sedmák 16, V. Djordjevič 12, Baldovský 9, Židzik 4, Duda a Matys 0)

Žilina: Rožánek 25, Wright 23, Holcomb 22, Ďurana 10, Skvašik 2 (Ďurcík, Hebibi a Hoferica 0)

TH: 22/19 – 19/14, Fauly: 22 – 17, Trojky: 11 – 8, Rozhodovali: Kúkelčík, Kovalčík, Mekelová

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Presvedčivé a veľmi dôležité víťazstvo. Žilina je nepríjemný súper, ktorého je ťažké odskautovať. Som rád, že sme vyhrali presvedčivo. Bolo tam veľa dobrých vecí, niektoré boli aj horšie, ale v takýchto ofenzívnych zápasoch sa takéto veci stávajú. Pre nás je dôležité, že sme potvrdili triumf z Handlovej a radi by sme vytvorili víťaznú sériu."

Peter Sedmák, hráč Košíc: "Zápas sme mali od úvodu pod kontrolou. Nebol to zápas obrán, ale pre divákov to bol pekný basketbal. Výsledné skóre mohlo byť ešte vyššie, ale v závere sme trošku poľavili v koncentrácii. S takýmto víťazstvom sme však spokojní."

Maroš Moravčík, tréner Žiliny: "Gratulujem Košiciam k víťazstvu. Nastúpili sme proti silnému súperovi, ktorý nám chcel na vlastnom ihrisku vrátiť požičané. Podarilo sa mu to a ja mu k tomu blahoželám."

Róbert Rožánek, hráč Žiliny: "Z našej strany to nebol ideálny výkon, hlavne v defenzíve nie. Stodvanásť bodov je veľa. Chýbalo nám pár zranených hráčov, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Košice majú veľmi kvalitný káder, zatiaľ čo my sme začínajúce družstvo. Košice majú jednoznačne silnejšie mužstvo a k tomu sa nedá povedať nič iné."

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – MBK Handlová 94:102 (30:19, 21:22, 24:31, 19:30)

Spišská Nová Ves: Ninkovič 26, Majerčák 24, Nzege 20, Krajňák 4, Bennett 3 (L'Africain 15, Lenárt 2, Osvald 0)

Handlová: Tyus 20, Landenbergue 18, Zejak 14, Gabrič a Štefek po 8 (J. Djordjevič 20, Dratva 8, Haviar 4, Dolník 2)

TH: 37/28 – 42/36, Fauly: 30 – 29, Trojky: 8 – 8, Rozhodovali: Zubák, Perečinský, Daňo

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Veľmi sme chceli tento zápas vyhrať a mali sme ho vyhrať. V druhom polčase sme urobili neuveriteľne stupídne chyby, individuálne chalani zlyhali na celej čiare. Už sa nechcem vyhovárať, že nám chýbal Antoni, mali sme to dotiahnuť do víťazného konca. V závere nám chýbala skúsenosť, nik neprevzal za zápas zodpovednosť, a tak to napokon dopadlo. Od 23. minúty sme hrali úplné nezmysly, ak bolo treba spomaliť hru, my sme ju zrýchľovali, robili sme takmer všetko naopak, ako sme si povedali."

Lukáš Krajňák, hráč Spišskej Novej Vsi: "V druhom polčase sme odskočili súperovi na 18 bodov a potom sme začali robiť úplne nepochopiteľné chyby. V závere sa nám vyfauloval Ninkovič a nemali sme ako odstaviť ich vysokých hráčov. Som veľmi sklamaný."

Krunoslav Krajnovič, tréner Handlovej: "Rozhodla z našej strany vôľa a to, že sme sa nepoddali, ani keď sme prehrávali o 18 bodov. Po polčase sme vedeli, že musíme tlačiť na Ninkoviča a donútiť ho vyfaulovať sa, pretože my sme boli pod košom fyzicky slabší. Pred zápasom som chalanom hovoril, že tento zápas môže byť rozhodujúci v boji o play off, vzhľadom na vzájomné zápasy. Moji zverenci si to za nepriaznivého stavu uvedomili a konečne zabrali. Aj Spišská aj my má svoje problémy. Myslím si, že keď sa domácim vrátia zranení hráči, bude to iná káva a aj preto je toto víťazstvo mimoriadne dôležité."

Adam Štefek, hráč Handlovej: "Po prestávke sme síce dostali hneď desať bodov, no potom sme začali hrať oveľa agresívnejšie, a to na domácich platilo. Navyše sme začali premieňať otvorené strely a napokon sme v závere vydolovali toto dôležité víťazstvo."

Foto: Peter Jesenský