• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 17. kole Slovenskej basketbalovej ligy sa skončilo handlovské čakanie na víťazstvo, z Lučenca si odniesli cenné dva body. Levice si poradili so Žilinou a udržali si domácu neporaziteľnosť. Pred svojim publikom je bez prehry aj Inter, Spišskú Novú Ves zdolali bez väčších problémov.

BK Levickí Patrioti – PP & TV Raj Žilina 84:76 (19:14, 26:23, 20:15, 19:24)

Levice: Gačeša 26, Davis 18, Žiak 16, Williams 12, Tomič 9 (Alexander 3, Bachan a Štefek 0)

Žilina: Rožánek 20, Merešš 15, Jackson 7, Stanojevič 5, Tot 2 (Blagojevič 13, Jackson 10, Podhorský 4, Mátych 0)

TH: 13/10 – 9/6, Fauly: 15 – 17, Trojky: 12 – 8, Rozhodovali: Tomašovič, Bara, Izák

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: „Vec, ktorá sa mi na tomto zápase nepáčila bola, že sme mali priveľké množstvo dobrých a zlých momentov. Dôvod, ktorý som povedal aj svojim hráčom v šatni bol, že sme menili našu hru a naše pravidlá. Prestali sme rešpektovať naše pravidlá. V tých momentoch bolo skóre nepriaznivé. Toto musíme zlepšiť, pretože ak chceme byť serióznym tímom, tak nemôžeme takéto niečo dovoliť. Videl som a cítil som, že nám chýbal Šimon Krajčovič a Boris Bojanovský. Lawrence Alexander prišiel po týždňovom pobyte doma dnes na obed, preto bolo ťažké od neho očakávať dobrý výkon. V podstate nám chýbala trojica hráčov, čo je priveľa pre každý tím, nielen pre Levice. Pre tieto fakty musíme byť šťastní, že sme zvíťazili. Žilina je dobrý tím, je dobre koučovaná a preto je toto víťazstvo cenné. Myslím si, že sme sa na nich pripravili dobre. Laco Lutovský opäť odviedol výbornú robotu pri príprave na súpera, ako to robí vždy. Väčšinou plníme to, čo vidí on a ako nás pripraví. Ak to robíme, tak sme dobrí. Treba pogratulovať jemu za odvedenú prácu.“

Boban Tomič, hráč Levíc: „Výborne sme začali zápas, ale potom sme mali dobré aj zlé okamihy. Do polčasu sme si vybudovali osembodový náskok. Po prestávke sme začali dobre, ale potom prišla opäť horšia chvíľka. Zo stretnutia sme napokon vzišli víťazne, za čo som nesmierne šťastný, keďže sme druhú štvrtinu základnej časti zakončili úspešne.“

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: „Ja si myslím, že to bol dobrý zápas. Škoda, že sme nepremenili čisté pozície, ktoré sme si vypracovali. Trochu sme doplatili na úvod, že sme sa museli doťahovať. Potom prišiel úsek hry, kedy sa nám do polčasu podarilo stiahnuť manko a dostať sa späť do zápasu. Tretiu štvrtinu sme nezačali optimálne, opäť sme tam urobili určité chyby, ktoré nás opäť stáli natiahnutie manka. Urobili sme určité zmeny v obrane a v útoku na ihrisku, to platilo na súpera. Dotiahli sme sa na rozdiel piatich bodov, tam sme opäť porobili straty. Myslím si, že to nebol celkovo zlý zápas. Mrzí nás to, pretože sme tu chceli zabojovať, ale to, čo sme tu ukázali, tak si zaslúži rešpekt nášho tímu. Ideme ďalej, bojujeme.“

Róbert Rožánek, hráč Žiliny: „Myslím si, že na to, že sme hrali proti tohtoročnému majstrovi, tak sme sa celkom dosť dlho držali až do záverečných troch minút. Potom nám to mierne ušlo, stratili sme v tretej štvrtine mierne koncentráciu. Dovolili sme súperovi ujsť, ale vrátili sme sa do zápasu. Možno nám chýbalo viac-menej šťastie, nestrieľali sme dobre. Domáci strieľali vynikajúco a myslím si, že zaslúžene vyhrali. Nemáme sa však za čo hanbiť.“

 

BK Inter Bratislava – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 105:66 (31:12, 30:18, 18:12, 26:24)

Inter: Skinner 19, Barač 14, Smith 12, Baťka 11, Bulatovič 7 (Abrhám 14, Fusek 8, Kuffa 6, Kinney a Mrviš po 5, Páleník 4)

Spišská Nová Ves: Florveus 15, Nottage 12, Presutti 11, Rocca 8, Antoni 2 (Juríček 10, Židzik 6, Krajňák 2, Majerčák 0)

TH: 15/14 – 14/11, Fauly: 17 – 16, Trojky: 15 – 3, Rozhodovali: Ženiš, Turčin, Hudec

Povedali po zápase:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Začali sme ako sme chceli a zápas sa potom vyvíjal podľa našich očakávaní. Boli sme pripravení na Spišskú. Je to veľmi nepríjemný súper, ktorého naozaj rešpektujem. Spišiaci vedia byť veľmi silní, ak im povolíte uplatniť ich silné zbrane. Na druhej strane, my sme to nedovolili a z dobrej obrany vyplynulo veľa protiútokov a ľahkých bodov. Potom sme sa dostali na koňa a zápas sa vyvíjal už iba jedným smerom – tým našim."

David Abrhám, hráč Interu: "Vedeli sme, že Spišská príde namotivovaná. V poslednom čase mali celkom dobré výsledky, tak sme vedeli, že to nebude jednoduchý zápas. Ale my, čo sme si povedali, že chceme robiť, tak sme už od začiatku dodržiavali. Vytvorili sme si náskok, ktorý sme po celý zápas zvyšovali. V úvode sme mali problém s útočným doskokom súpera, ale v druhom sme aj to odstránili a vyhrali pohodlne o takmer štyridsať bodov."

Georgios Bitzanis, tréner Spišskej Novej Vsi: "Hrali sme veľmi zle. Od začiatku sme sa nechytili a nebojovali. Viem, že sme hrali proti možno najlepšiemu tímu v lige, ale to nie je ospravedlnenie. Príliš sa teraz nestarám o výsledok, ale o výkon. A tentoraz, ako som už povedal, sme nebojovali. Musíme sa na to pozrieť a prebrať s manažmentom, či môžeme čosi zmeniť v čo najkratšom čase."

Viktor Juríček, hráč Spišskej Novej Vsi: "Myslím si, že výsledok hovorí za všetko. Najviac sme sklamaní, že sme sa pripravovali a nedodržali to, čo sme si povedali. Nemôžeme byť spokojní s našou koncentráciou počas štyridsiatich minút a ani s našou snahou dať do toho všetko."

 

BKM Lučenec – MBK Handlová 72:77 (15:18, 23:22, 22:18, 12:19)

Lučenec: Shelton 22, Agusi 20, Jacobs 8, Vukovič 2, Pipíška 0 (Griffin 11, Jackuliak 7, Sarna 2, Vranjes 0)

Handlová: Tresač 21, Halada 18, Čekovský 14, Ross-Miller 13, Petráš 11 (Haviar, Kibi, Mikulič, Novysedlák a Skouen 0)

TH: 9/4 – 22/19, Fauly: 25 – 18, Trojky: 6 – 6, Rozhodovali: Kúkelčík, Šarišský, Gacík

Povedali po zápase:

Tibor Jány, tréner Lučenca: "Súper bol taktickejší. Bolo vidno, že dlhšiu dobu hrá spolu, respektíve dlhšiu dobu rieši rovnaké filozofické herné veci. My si na mnohé veci ešte len zvykáme. Je pravdou, že súper bol nebezpečný z perimetra, o tom sme síce všetci vedeli, ale neboli sme takí dôslední pri tých akciách, ktoré priniesli strely a súper ich z perimetra dokázal premeniť, kým my sme na perimetri hrali slabšie. Aj v takom vyrovnanom zápase ako bol tento, sme mali menej disciplíny v útoku, lebo niektoré poloindividuálne akcie nás nepriviedli k zakončeniu, ale skôr k stratám, z čoho súper ťažil. Vlastne tam bol ten rozdiel, že my sme v taktike neboli až tak disciplinovaní."

Simeon Jackuliak, hráč Lučenca: "Musíme si pozrieť video a zistiť, čo sme robili zle. Škoda, chceli sme veľmi vyhrať. Dúfam, že nabudúce to vyjde. Pri mojej trojke mi nechali priestor, tréner nás nabádal k tomu, aby sme sa v takých situáciách nebáli vystreliť, mne to padlo. Ak sa mi darí, ale nevyhráme, tak to nie je veľmi platné. Musíme ďalej makať na tréningoch, nevešať hlavy a ono to snáď príde. Diváci boli super, ako vždy."

Peter Torda, tréner Handlovej: "Tak, ako sme očakávali, bol to veľmi ťažký zápas. Obom tímom išlo o veľa, čo si myslím, že sa aj podpísalo na kvalitu zápasu. Treba uznať, že nasadenie bolo na oboch stranách. V určitých okamihoch sme mali aj viac šťastia ako Lučenec, žiaľ, niekto musel vyhrať. Som rád, že sme to boli my. Verím, že sa nakopneme a pôjdeme ďalej. To, čo sme mali v druhej časti sezóny - šesť vonkajších zápasov, to teraz máme naopak - sedem doma. Myslím si, že nám to pomôže nakopnúť sa ešte viac."

Filip Halada, hráč Handlovej: "V Lučenci to bol veľmi náročný zápas. Bolo to pre nás ťažké, hlavne po psychickej stránke. Ja si myslím, že sme do zápasu dali maximum. Mohlo to byť lepšie, ale aj horšie. Som veľmi rád, že sme konečne prelomili tie naše prehry. Verím, že to už bude iné, že sa naša karta otočí. Musím poďakovať chalanom, že sme to dotiahli do víťazného konca. Hrať zápas u súpera a pred takými dobrými priaznivcami, je veľmi ťažké. Myslím si, že vďaka príchodu dvoch Američanov budeme ešte lepší tím a vyhráme nad Komárnom. V novom roku to už bude lepšie."

Foto: Lukáš Droppan