Vytlačiť
Kategória: Report

V dohrávke šiesteho kola Slovenskej basketbalovej ligy si Žilina udržala druhú priečku, v domácom prostredí bez väčších problémov zdolala Prievidzu.

Slovenská basketbalová liga - 6. kolo:

BK Slávia Žilina - BC Prievidza 98:82 (22:16, 32:22, 25:18, 19:26)

Žilina: Rožánek 30, Jeftič 15, Dickson 11, Tot 10, Špaleta 0 (Sapp 17, Merešš 11, Hoferica a Podhorský po 2, Ďuriš a Turza 0)

Prievidza: Durmo 15, Gačeša 14, Guillory 11, Johnson 6, Majerčák 0 (Delič 16, Jovanovič 14, Antoni 4, Mokráň 2)

TH: 11/9 - 14/12, Fauly: 16 - 18, Trojky: 15 - 8, Rozhodovali: Zubák, Šarišský, Karniš

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Tento zápas sme odohrali veľmi kvalitne hlavne v obrane. Hráči hrali s veľkou energiou a chuťou. V útoku sa nám tiež darilo, keďže sme trafili 15 trojok, čo je skvelá vizitka úspešnosti streľby. Aj na zónovú obranu súpera sme dokázali veľmi dobre zareagovať. Málokedy hodnotím hráčov individuálne, ale tento zápas bol najlepším stretnutím Róberta Rožánka pod mojím vedením. Hrali sme kolektívny basketbal, kde sa hráči snažili každému dopriať."

Róbert Rožánek, hráč Žiliny: "Teším sa, že sme zatiaľ všetky domáce zápasy vyhrali. Každé víťazstvo chutí inak. Toto si veľmi užívame, keďže je s veľmi kvalitným súperom. Padli nám veľmi ťažké strely, ale tiež sme mali kvalitnú obranu. Veľmi sa tešíme z tohto víťazstva, no musíme sa začať sústrediť aj na budúci zápas."

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "Gratulujem Žiline k víťazstvu. Pri vyrovnanom stave sme spravili veľa chýb, ktoré Žilina potrestala. Žilina hrala lepší basketbal."

Zlatko Jovanovič, hráč Prievidze: "Ťažko sa mi hodnotí zápas, keďže to bol môj prvý v novom klube. Žilina hrala veľmi dobrú defenzívnu hru. My sme netrafili niekoľko otvorených striel, z ktorých mal súper protiútoky. Gratulujem Žiline k víťazstvu a k výkonu."

Foto: Silvia Turcerová