Vytlačiť
Kategória: Report

Víťazmi 12. kola sú zatiaľ len domáce tímy. Košice v utorkovej predohrávke porazili Levice, Karlovka Spišskú Novú Ves a Nitra si svoje druhé víťazstvo vybojovala nad Svitom. V decembrovej dohrávke zase Komárno utŕžilo svoju prvú domácu prehru, keď podľahlo Interu.

MBK Rieker Com Therm Komárno – BK Inter Bratislava 76:89 (16:24,22:18,23:21,15:26)

Komárno: Thompson 15, Bilič 12, Umipig 9, Vido 8, Alawoya 7 & 11 doskokov (Kratochvíl 23, Halada 2, Haviar 0, Kozlík 0, Kurthy 0, Marchyn 0, Maslík 0)

Inter: Rančík R. 35 & 12 doskokov, Rančík M. 16, Miloševič 14, Bílik 9, Bulatovič 6 (Mrviš 6, Musil 3, Domsitz 0, Kuffa 0, Páleník 0)

TH: 17/26 – 22/25, Trojky: 5 – 9, Fauly: 24 – 25

Rozhodovali: Gabara – Tomašovič – Pipíška

Povedali po zápase:

Dragan Ristanovič (tréner Komárna): „Veľmi ťažko sa mi hodnotí tento zápas, pretože som očakával viac od mojich hráčov a aj od samotného zápasu. Dnes sme zápas prehrali v obrane. Dovolili sme najlepším hráčom Interu, aby sa ľahko voľnými strelami presadzovali meter – dva od našich brániacich hráčov. Aj keď som bol na nich tvrdý, aby pokyny dodržali, bohužiaľ, dnes to nevyšlo. Niektorým našim kľúčovým hráčom to dnes nešlo, a potom sme pôsobili takpovediac „vygumovane“. Desať minút pred koncom sme však držali vyrovnaný stav, keď sme potom mali príležitosti, zahodili sme ich a oni dali trojku alebo kôš s faulom, a to rozhodlo. Celý zápas sme len dobiehali manko.“

Ondrej Haviar (hráč Komárna): „Ťaháme už dlhšiu sériu nevydarených zápasov. Tento bol o tom, že sme prakticky počas celého zápasu doťahovali a v závere sme už nemali sily ani času otočiť vývoj duelu. Nevedeli sme sa počas celého zápasu dostať do nášho tempa, Interu padli ľahké a otvorené strely, našimi chybami v obrane a vzápätí aj pri riešení útočných herných činností sme súperovi umožnili dostať sa do vedenia, ktoré si udržal až do konca.“

Ľubomír Urban (tréner Interu): „Po prehratom zápase v Prievidzi bez účasti Martina Rančíka sme dnes za jeho účasti produkovali živší basketbal z našej strany a kontrolovali sme vývoj zápasu, snáď až na komplikácie v závere tretej štvrtiny a na začiatku štvrtej štvrtiny. Vtedy sa Komárno enormným úsilím snažilo výsledok preklopiť na svoju stranu. Našťastie sme dnes podali konzistentný defenzívny výkon počas celých štyridsiatich minút, a to bol kľúč k úspechu. Komárno strelilo na domácej palubovke len 76 bodov, podarilo sa nám pokryť väčšinu strelcov okrem Kratochvíla, ktorý ľahko premieňal svoje strely. V útoku sme podali dobrý kolektívny výkon, a keď sme si podávali loptu, boli sme len ťažko zastaviteľní.“

Martin Rančík (hráč Interu): „Dnes hodnotím za najpozitívnejšie výborný kolektívny výkon a miestami aj dobrú obranu. Omnoho lepšie sme kontrolovali obranné doskoky ako v zápase doma, kedy nám hlavne P.J. Alawoya doskočil strašne veľa lôpt, no dnes sme si na to dali väčší pozor. A v ofenzíve sa lopta dobre hýbala, nestála toľko a Rado nás dnes skvelo podržal.“

VŠEMvs Karlovka Bratislava – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 96:66 (14:20,26:14,32:12,24:20)

Karlovka: Kožár 17, Hoferica 14, Abrhám 9, Bečárik 5, Brliť 4 (Hašan 20, Podhorský 10, Hlivák 7, Židzik 7, Mäsiar 3, Galád 0, Luley 0)

Spišská N.V.: Hovaňák 18, Lenárt 13, Dolník 8, Osvald 8, Hrabčák 2 (Majerčák 6, Krajňák 5, Petrek 4, Babik 2, Korfanta 0)

TH: 15/22 – 11/18, Trojky: 7 – 7, Fauly: 21 – 22

Rozhodovali: Doušek – Bara – Bartoš

Povedali po zápase:

Milan Černický (tréner Karlovky): „Nezačali sme v obrane dobre, ale trochu sa to zlepšilo potom zlepšilo. Cez polčas sme sa dohodli, že zagresívnime obranu. Bol to náš zámer, pretože hostia majú mladší a neskúsený tím, a keď sme tlačili do lopty, hneď sa to prejavilo. K výsledku prispela aj naša výšková prevaha."

Juraj Hašan (hráč Karlovky): „Konečne výhra, chvalabohu. Do zápasu s Prievidzou máme celý týždeň. Mali by sme si do tohto duelu preniesť z druhého polčasu našu behavosť a agresívnu obranu."

Dávid Demečko (tréner Spišskej Novej Vsi): „Už záver prvého polčasu sme nezvládli. V posledných dvoch minútach sme zle riešili niektoré obranné situácie a Karlovka šla do vedenia. V druhom polčase mali rýchlo navrch o 11 bodov, dostali sme sa z rytmu a domáci chytili viac sebavedomia. Na dvoch zranených pivotov sa nemôžeme vyhovárať. Už dva týždne hráme bez nich, a mali sme tak aj hrať. Doskoky chýbajú, ale taký je šport. Musíme sa s tým vysporiadať."

Tomáš Osvald (hráč Spišskej Novej Vsi): „V úvode sme viedli a boli sme na koni. Potom sme ale trochu nezvládli druhú štvrtinu a šli do polčasu so šesťbodovou stratou. Tretia štvrtina bola z našej strany úplne hrozná a vo štvrtej sa už len dohrávalo."

MBK SPU Nitra – Iskra Svit 66:64 (15:22,18:22,17:9,16:11)

Nitra: Simič 19, Pejovic 15 & 10 doskokov, Novysedlák 7, Šimončík 7, Petrovský 3 (Štefek 9, Stojanov 6, Bisaha 0, Bukovič 0, Samek 0, Teplan 0)

Svit: Petrucelli 12, Bakare 11, Blagojević 11, Pipíška 6, Dratva 3 (Myles 14, Mandić 4, Findura 3, Adenekan 0, Bachan 0, Belavý 0, Madzin 0)

TH: 19/22 – 10/13, Trojky: 5 – 6, Fauly: 17 – 22

Rozhodovali: Ženiš – Turčin – Lamoš

Povedali po zápase:

Peter Seman (tréner Nitry): „Na poslednú chvíľu sme sa rozhodli, že dáme na ihrisko troch vysokých hráčov, ktorí v útoku nikdy nehrali spolu. Takže v útoku nám to aj trošku viazlo, ale zasa sme výborne bránili, vyvíjali tlak na strelcov súpera. Svit mal veľa otvorených striel, ale nedával ich, čo nám pomáhalo. Na druhej strane, hráči Svitu boli pod tlakom, naši hráči odviedli v obrane veľmi dobrú prácu. Vyplatilo sa nám to, takže sme šťastní."

Ladislav Stojanov (hráč Nitry): „Po vyhratom zápase sa ľahko hodnotí, len musíme podotknúť, že v prvom polčase sme chybili. Boli sme deraví v obrane a nevedeli sme zakončiť útoky. Potom sme si však v šatni povedali ako musíme nastúpiť do druhého polčasu. Tie pokyny sme dodržali. V tretej štvrtine nám začali padať strey. Možno sme mali aj kúsok šťastia, ale je to víťazstvo a dôležité body."

Rudolf Jugo (tréner Svitu): „Stratili sme zápas, ktorý sme mali vo svojich rukách. Môžem iba poblahoželať Nitre k víťazstvu. Stratili sme kontrolu nad zápasom. Opäť sme demonštrovali, že nedokážeme kontrolovať zápas po celých 40 minút."
 
Roman Findura (hráč Svitu): „Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre a koncentrovane. Skóre sme natiahli na rozdiel jedenástich bodov. Pred druhým polčasom sme si povedali, že si musíme dať pozor, lebo sme vedeli, že Nitra sa vie v tejto časti hry dostať do zápasu. Bohužiaľ stalo sa to, čo sme očakávali. Dostali sme nejaké trojky a už sa to vlieklo. Dostali sme sa do kŕču a nevedeli sme skórovať. V závere rozhodla šťastná strela o našej prehre." 

KB Košice – EUCOS Levickí Patrioti 55:52 (11:12,23:9,13:10,8:21)

Košice: Keely a Baťka 15, Nuber 12, Avramovič 2, Balovský 0 (Jacobo 7, Edwards 4, Galata 0,Járay 0, Jones 0,Lechman 0,)

Levice: Stojadinovič 10, Latinovič 9, Valentine 8, Markovič 7 & 10 doskokov, Žiak 4 (Kovacevic a Klár 6, Mijkovič 2 Drapák 0, Lutovský 0, Marchyn 0, Rozim 0)

TH: 2/4 – 2/9, Trojky: 5 – 2, Fauly: 15 – 15

Rozhodovali: Šarišský – Karniš – Kovalčík

Povedali po zápase:

Štefan Svitek (tréner Košíc): „Neviem čo mám na to povedať. Vyhrávali sme o devätnásť bodov a súper bol už doslova na kolenách. Za tri štvrtiny zaznamenali 31 bodov, a potom sme úplne prestali hrať. Postavili zónu a naši hráči začali hrať neuveriteľne ľahkovážne. Som zo toho rozčarovaný. Tri štvrtiny sme hrali to, čo sme si povedali, potom hráči stratili koncentráciu a inkasovali sme ľahké body. Naša sebadôvera sa stratila v pivnici haly, zatiaľ čo súper ju natankoval do zásoby. Chvalabohu sme vyhrali, ale to je z pohľadu spokojnosti všetko.“

Reginald Keely (hráč Košíc): „Myslím si, že počas väčšiny zápasu sme odvádzali dobrú prácu, predovšetkým z pohľadu defenzívy. Podali sme tímový výkon a pod víťazstvo sa výrazne podpísali viacerí hráči. To je výborné. V závere to síce bola poriadna dráma, ale teraz je už v podstate jedno, ako sme sa k víťazstvu dopracovali. Počítajú sa dôležité body do tabuľky. Naozaj veľmi cenné víťazstvo a teraz nás čaká séria viacerých podobných duelov. Verím, že v nich uspejeme a potešíme domáce publikum.“ 

Teo Hojč (tréner Levíc): „Pre divákov to nebol pekný zápas. Oba tímy sa strelecky trápili, obzvlášť my. Je pravdou, že sme sa počas štvrtej štvrtiny vrátili do zápasu, ale ten záver bol zrkadlom celého stretnutia. Keď sme ich potrebovali doraziť, dopustili sme sa hlúpeho faulu a nechali ich opäť odskočiť. Gratulujem Košiciam, pretože počas väčšiny zápasu boli lepším mužstvom.  Bol to dôležitý štvorbodový zápas a ak máte takúto šancu vyhrať v Košiciach, tak ju musíte využiť. Neostáva nám nič iné, len sa sústrediť na ďalší zápas.“

Vladimír Klár (hráč Levíc): „Veril som, že to v závere dotiahneme a možno s kúskom šťastia by sa nám to aj podarilo. Vyzerá to však tak, že sme zabrali až príliš neskoro. Nezačali sme dobre a nevychádzalo nám zdvojovanie ani doskoky. Preto sme prehrávali o takmer dvadsať bodov. Nakoniec sme začali dodržiavať pokyny trénera, a hoci sme to nedotiahli k obratu, výsledok bol celkom slušný. Iste, sme sklamaní, pretože sme tabuľkoví susedia a takéto víťazstvo sa počíta dvojnásobne.“

 

FOTO: PETER JESENSKÝ