• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Druhé domáce stretnutie Interu Bratislava neprinieslo víťaznú koncovku, tureckému Royal Hali Gaziantep podľahli 62:79.

Ostrú premiéru zažil nový kormidelník Interu Ľubomír Urban na trénerskej lavičke, jeho prvým súperom bol jeden z favoritov na postup, hviezdami nabitý turecký Gaziantep. Už bez Bannistera a Jankoviča to zo začiatku vyzeralo nádejne, prvými piatimi bodmi v stretnutí sa prezentoval domáci Miloševič. Takmer rovnakou mincou odpovedal Rautins a určil tak smer prvej štvrtiny. V úvode boli diváci svedkami vyrovnného duelu, v ktorom mali mierne navrch hráči Interu, hlavne vďaka lepším individualitám. Gaziantep postupne začínal využívať pootvorené dvierka v obrane slovenského zástupcu a čoskoro získal vedenie na svoju stranu. V druhej časti zápasu sa čoraz viac začala preukazovať herná kvalita na strane tureckého celku, ktorý do polčasu natiahol svoje vedenie na rozdiel 12 bodov. Ani po prestávke sa obraz hry dramatickejšie nezmenil, Turci išli na plné obrátky, na druhej sa žlto-čierni potýkali so streleckými problémami, čím sa čoraz viac vzdaľovali vidine domáceho víťazstva. Posledná 10-minútovka nezmenila nič na tom, že tretie víťaszstvo v skupine si pripíše turecký celok. Inter aj napriek viacerým zmenám v tíme nakoniec podľahol na svojej palubovke Royalu Hali Gaziantepu 62:79.

BK Inter Bratislava - Royal Hali Gaziantep (Turecko) 62:79 (17:15, 11:25, 17:21, 17:18)

Inter: Rančík M. 15, Rančík R. 12, Miloševič 9, Bulatovič 8, Bílik 7 (Rakič 5, Páleník 4, Mrviš 2, Kuffa a Musil 0)

Gaziantep: Rautins 21, Calloway 13, King a Stone po 10, Williams 3 (Ruzic 9, Balažič 5, Eryuz a Ogut po 3, Sirin 2)

TH: 28/26 - 17/13, Trojky: 2 - 12, Fauly: 21 - 25, Rozhodovali: Milojevič (MKD), Vyklický (CZE), Nedovič (SLO)

Povedali po zápase: 

Ľubomír Urban (tréner Interu): "Dobré to bolo. Prvá štvrtina bola podľa našich predstáv. Treba popracovať na tom, aby tie štvrtiny neboli len ojedinelé, ale aby boli konzistentné a dôkladné počas celých 40 minút. Jeden z tých námetov pred začiatkom bol práve ten, aby sme boli schopní. Možno to bolo také otestovanie toho družstva. Register niektorých zodpovedností, ktoré sme si dali plniť a plnili sme ich dôsledne zhruba tých 10 minút, respektíve koľko vlastníctiev, pretože som to prenášal na určité vlastníctva. Tento spôsob treba dodržiavať počas celých 40 minút. V druhej štvrtine sme zlyhali, súper získal náskok a my sme sa nevedeli uchytiť trojkovou streľbou. Bolo ich veľa a málo efektívnych. Nemôžem hráčom nič vyčítať, všetci šľapali. Pozitívne vnímam prvú štvrtinu a pozitivizmus hráčov v zmysle prístupu a ich eventualitám ďalšieho zlepšovania, čo je pre mňa dôležité. Po určitom čase môžeme hovoriť o tých možnostiach, či nastal pokrok alebo nenastal. Na to trénujeme, aby sme mali možnosť a takú možnosť si treba vážiť, aby sme hrali proti takémuto súperovi. Bodajby by bolo takýchto zápasov s takýmto súperom čo najviac. Jedine to nás motivuje, vie nás posúvať a určite, aj napriek prehre sme neni z toho zápasu sklamaní. Ešte dva zápasy nám ukážu, ako sa hrá v Európe. Keď chceme byť úspešní v našej súťaži, tak sa musíme vedieť týmto štandardom priblížiť."

Goran Bulatovič (hráč Interu): "Začali sme dobre, v prvej štvrtine sme dobre a tvrdo bránili, ako sme sa dohodli pred zápasom. Potom v druhej štvrtine začal súper dávať trojky a robil ľahké prieniky, po čom sa bolo ťažké dostať do zápasového rytmu. Nepadalo nám, ale za tým bola aj dobrá obrana súpera. Možno keby sme dali polovicu trojek, tak by to bol pre nás možno lepší zápas. Škoda dneska.."

Nenad Miloševič (hráč Interu): „Prvá štvrtina bola vyrovnaná, držali sme v nej tempo a boli agresívni. Ale zápas sa hrá štyridsať minút. Náš súper hrá takéto zápasy, aj ťažšie, prakticky v každom kole tureckej ligy a vidno tú rutinu, ako si posúvali loptu, ako hrali. Jednoducho, hrali skúsene, mali nás dobre odskautovaných, zdvojovali Rada Rančíka a robili nám problémy.“  

Miroslav Páleník (hráč Interu): "Ukázala sa kvalita tureckého družstva, ktoré má na každom poste dvoch vynikajúcich hráčov. My sme sa snažili, bojovali, ale tá kvalita tam bola vidieť. Ešte sme úplne nemohli praktizovať nové pokyny trénera Urbana, pretože praktizuje iný štýl hry. Chvíľu to potrvá, ale myslím si, že sme v určitých fázach podali veľmi sympatický výkon. Výsledok o 17 bodov je asi takým pravdivým ukazovateľom kvality medzi týmito dvoma družstvami."

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK