Vytlačiť
Kategória: Report

Prvý štvrťfinálový zápas, ktorý bol zároveň ďalším zo série bratislavských derby, dopadol podľa očakávania lepšie pre tím Interu, ktorý porazil Karlovku 88:60.

Už od začiatku sa pustili žlto-čierni do svojho mestského rivala, čo sa postupne začínalo aj odzrkadľovať na skóre stretnutia. Priebeh samotného duelu po zápase pochválil aj tréner Interu Ľubomír Urban: „Vychádzalo nám to podľa predstáv, ktoré sme si predsavzali pred zápasom, v tom zmysle hrať zodpovedne, čo sa darilo z našej strany po väčšinu zápasu. Hrali sme kvalitnú obranu a jednoduchý útočný basketbal. Zapojili sme kompletne rotáciu celého tímu, čo je tiež výborné a kľúčové je, že sa nik nezranil.“ Inter urobil významný krok k postupu už v prvej 10-minútovke, ktorú vyhral 26:9 a do polčasu navýšil vedenie na rozdiel 25 bodov. „Dá sa povedať, že som očakával takýto priebeh zápasu. Nám kvôli pracovným povinnostiam chýbali štyria hráči zo základnej rotácie. Inter zachytil začiatok, hral v najsilnejšej zostave, fyzicky bol nad nami, čo sa prejavilo. Druhý polčas sme odohrali trochu lepšie, ale bolo to aj tým, že Inter šetril svojich hráčov na ďalšie duely,“ povedal k priebehu zápasu tréner hostí Milan Černický.

Spokojnosť s priebehom bratislavského derby prejavil aj 16-bodový strelec Interu Jaroslav Musil: „Veľmi pozitívne hodnotím zápas, ako každý proti Karlovke. Klasicky im nasúkame 80-90 bodov, hráme to dobre. Každý dostal minúty, rozdelilo sa to na tie ťažšie zápasy. Treba šetriť sily a rozložiť ich. Bola to povinná výhra, aj keď sme mimo domáceho prostredia a ide o ranný zápas.“ Naopak prirodzene nespokojný s konečným výsledkom bol pivot Karlovky Lukáš Hoferica: „Veľmi dobre poznáme Inter. Musíme sa spojiť, hrať srdcom. Dnes nám asi nič nevyšlo – ani obrana, ani útok. Hrali agresívne, čakali sme to, ale nevedeli sme sa s tým zmieriť. Bolo veľmi veľa zbrklých striel z diaľky, prakticky nič sme nedávali. Mali sme hrať do podkoša, vniky, vyhadzovať, ale nešlo ani jedno, ani druhé.“

Nič sa nezmenilo ani po prestávke, Inter aj vďaka širšej a kvalitnej rotácii navyšoval náskok, ktorý sa v istých chvíľach približoval až k 40 bodom. Priestor dostali prirodzene všetci hráči z lavičky, čo potvrdzujú aj slová interistického trénera: „Turnaj bude vyžadovať tento moment rozloženia síl, aby hráči ktorí aj menej hrávajú si vedeli sily rozložiť alebo mali dostatočné množstvo síl, aby sa tento turnaj podarilo zvládnuť. Prvý krok je pre nás úspešný, dobrý a verím tomu, že budeme pokračovať.“ Karlovke sa nepodarilo ani na ďalší pokus poraziť svojho mestského rivala. V čom boli podľa Milana Černického lepší hráči Interu? „Tá fyzičnosť a výhoda pod košom, strašne nás preskákali, v prvom polčase to bolo tuším 26 ku 8, to sa potom ťažko dá hrať. Inter je dobre fyzicky na tom, v tom je najväčší problém,“ odpovedal tréner Karlovky. V drese Interu sa taktiež prvýkrát predstavila aj čerstvá posila Nikola Cvetinovič, ktorý sa prezentoval 8 bodmi, 2 doskokmi a 2 ziskmi. Tréner Urban však jeho debut hodnotí diplomaticky a opatrne: „Mali sme ho možnosť vidieť zatiaľ na jednom tréningu a teraz v druhom polčase. Ja si vždy nechávam určitý čas na lepšie spoznanie možností hráča, pretože by to bolo moc skresľujúce pre neho aj pre nás. Je to ťažké hupnúť priamo do extraligového, respektíve pohárového zápasu. O ňom si chcem s odstupom času utriediť myšlienky.“

Karlovku môže potešiť aspoň fakt, že dokázala do konca duelu skresať manko na konečných 60:88. „Bolo to potešujúce, že sme to skresali. Musíme však veľa trénovať, aby sme dokázali hrať s takýmto silným súperom. Ponaučenie z tohto duelu – nevzdávať to, aj keď to je o 30,“ uviedol Hoferica. Aj napriek vyradeniu v štvrťfinále musia hráči Karlovky zapracovať na viacerých veciach: „Aby sme dohrávali signály, lebo niekedy sme vypadávali a potom sme sa zamotali proti agresívnej obrane. Toto musíme doladiť, síce je tam nejaké zlepšenie v obrane, ale treba naďalej pracovať, aby sme nemali nejakú stagnáciu,“ skonštatoval Milan Černický.

BK Inter Bratislava – VŠEMvs Karlovka Bratislava 88:60 (26:9, 22:14, 27:15, 13:22)

Inter: Rančík R. 16, Rančík M. 12, Miloševič 11, Subotič 6, Taylor 3 (Musil 16, Cvetinovič 8, Bílik 7, Bulatovič 5, Kuffa a Páleník po 2, Ondruš 0)

Karlovka: Hoferica 11, Galád 8, Brliť 7, Podhorský 5, Bečarik 4 (Kožár 9, Abrhám 8, Krajčír 5, Stránsky 2, Luley 1, Mäsiar a Židzik 0)

TH: 18/10 – 21/20, Trojky: 8 – 10, Fauly: 19 – 16, Rozhodovali: Gabara, Margala, Macura, 300 divákov

Pozápasové rozhovory zo zápasu Inter - Karlovka:

FOTO: PETER PENIAŠKO