• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vo veku 32 rokov sa vrátil do reprezentačného tímu Slovenska pivot Peter Sedmák. V rozhovore prezradil nielen o svojej novej funkcii v tíme, ale aj o predchádzajúcej a nachádzajúcej sezóne.

Ostatný kvalifikačný cyklus vynechal Sedmák pre závažné zranenie kolena, ktoré mu napokon zabránilo pokračovať v exotickom Abú Zabí. Teraz si však opäť na seba navlečie reprezentačný dres, ale už z pozície najskúsenejšieho hráča v tíme. "Je to návrat po približne dvoch rokoch. V predchádzajúcom roku som vynechal pre zranenie kolena. Prvýkrát som asi najstarším hráčom v reprezentácii, je to pre mňa niečo nové. Zatiaľ tu boli vždy odo mňa starší hráči. Dlhšiu dobu som nebol v reprezentácii kvôli zraneniu, teším sa preto z návratu späť. Som rád, že môžem reprezentovať Slovensko a byť s chalanmi," povedal Sedmák.

Skúsený pivot sa prvýkrát predstaví aj pod taktovkou trénera Ivana Rudeža, ktorého však už pozná z minulosti: "Tréner pôsobí na mňa dobre. Ja sa s ním poznám, dávnejšie sme už spolupracovali spolu, keď pôsobil pri reprezentácii ako asistent trénera. Myslím si, že to bude dobrá spolupráca." Pod košom bude mať "Sedmo" tentoraz oveľa mladších spoluhráčov, zo svojej pozície sa im však v príprave snaží aj poradiť: "Snažím sa im už od prvého tréningu poradiť nejaké drobnosti. Chalani sú však dosť inteligentní na to, že vedia čo a ako majú spraviť. Boli na kempoch, pracovali s dobrými trénermi, je na nich vidieť pohoda."

Sedmák prichádza do reprezentačného tímu po vydarenej sezóne z individuálneho hľadiska. V drese Handlovej zaznamenával v priemere viac ako 17 bodov a šesť doskokov na zápas. "Také štatistiky som mal hádam pred siedmimi rokmi. Som rád, že som sa vrátil po tom zranení a v play off sme ukázali, že máme na to, aby sme hrali vyššie. Celá sezóna však nebola ideálna," dodal Sedmák. 

Po sezóne si 32-ročný basketbalista vyskúšal angažmán v Srbsku, ale v ročníku 2017/2018 ho opäť uvidíme na slovenských palubovkách. Na tretí pokus sa mu totiž podarilo dohodnúť s vedením Košíc na vzájomnej spolupráci. "Chcel som zostať na Slovensku, aj kvôli priateľke. Po skúsenostiach v Srbsku som chcel mať sezónu, počas ktorej budem doma a basketbal ma bude baviť. Som v lige, ktorú dobre poznám. Každý rok sa dohadujeme s Košicami, na tretí pokus sa to podarilo. Mám tam mnoho známych a tiež trénerov, s ktorými som pracoval a aj novú rodinu," uviedol na záver Sedmák.

Foto: Peter Jaško