• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj druhý semifinálový duel Eurovia Slovenského pohára sa rozhodol v záverečných desiatich minútach. Svit nedotiahol nádejný stav do víťazného konca, Košiciam dovolili otočiť zápas a jednobodová prehra ich bude ešte asi dlhšiu dobu mrzieť.

Svit ukázal zdravé sebavedomie a výborné nasadenie aj v súboji s Košicami. Väčšinu času mali vedenie na svojej strane, ale „býci“ ukázali širšiu a kvalitnejšiu lavičku. „Myslím si, že išlo o vynikajúci zápas a súboj dvoch tímov. Zvíťazilo však lepšie družstvo. Bolo to o tom, že sme sa inšpirovali americkým futbalom a Tomom Bradym. My sme mali jeho mentalitu, bojovali sme až do konca a výsledok bolo možné napokon vidieť,“ vyjadril sa k výhre svojho tímu LaDarius White.

Ešte necelé tri minúty pred koncom vyhrávali „podtatranci“ rozdielom piatich bodov a nič nenasvedčovalo tomu, že by mohli pustiť tento zápas. Prišli však individuálne chyby, ktoré posadili na koňa Košice. „Mne osobne ťažko padla táto prehra. Veril som a všetci sme verili, že máme na to. Hrali sme celý zápas super. Na konci to bolo o jednej lopte, im padla. My sme mali dve šance, ale bohužiaľ, nezvládli sme záver. Môžeme byť hrdí na to, ako sme sa na turnaji prezentovali. Hrali sme naplno, odovzdali sme zo seba sto percent. Nemáme sa za čo hanbiť. Mali sme smolu, že sa nám zranil Šoutvin. Bolo mnoho energie v tomto zápase na oboch stranách. Urobili sme tri – štyri zbytočné chyby, ktorými sa dostali naspäť. Pri poslednej strele sme to mohli zvládnuť lepšie, ale nemali sme už time out. Takže sme museli niečo vymyslieť, dnes to nepadlo. Košice mali šťastie a postúpili do finále,“ povedal k priebehu hosťujúci Saša Jankovič.

Prehra o jeden bod bude ešte dlhú dobu Svit mrzieť, ale herný prejav na turnaji v Bratislave ukázal, že zverenci trénera Michala Madzina budú miešať kartami v rozhodujúcich častiach sezóny. „Môžeme byť hrdí na seba, že sme vyhrali nad Prievidzou a s Košicami sme hrali vyrovnaný duel. Turnaj nám pomohol v zlepšení tímovej chémie. Ukázali sme všetkým, že treba s nami rátať ako s čiernym koňom. Musíme si trochu oddýchnuť, čaká nás liga a zabojovať o čo najlepšie umiestnenie pred play off,“ vyhlásil Jankovič.

Foto: Vladimír Dorňák