• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po pondelňajšej voľbe kapitána Eurovia SBL All Star Game Petra Sedmáka, rozšíril svoj tím o ďalšie dve mená aj pivot Interu Bratislava Radoslav Rančík. Súčasťou jeho družstva bude pivot Levických Patriotov Žarko Djurič a krídelník KB Košice Igor Marič.

Pre istotu len pripomenieme už známe informácie. Každý kapitán si postupne vyberie hráčov spomedzi účastníkov Eurovia SBL bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie. Z každého tímu si však môže vybrať len jedného zástupcu. Celkovo si kapitáni navolia sedmičku hráčov. Redakcia Eurovia SBL bude mať dvoch tzv. „žolíkov“ – do každého tímu dodajú dvojicu hráčov, tiež bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie. Konečné zostavy tímov tak budú čítať desiatku basketbalistov, ktoré si potom vyberú svojho trénera a asistenta trénera.

Rančík sa rozhodol z kádra Levických Patriotov pre kapitána tímu Žarka Djuriča. „Je to jeden z najuniverzálnejších hráčov v celej lige na pozícii štyri. Dokáže vystreliť za tri body, dobre doskakuje a nerobí žiadne veľké chyby. Preto som sa rozhodol pre neho,“ povedal pivot Interu ku svojej druhej voľbe. Dvadsaťosemročný srbský pivot je súčasťou levického tímu už druhým rokom, v aktuálnej sezóne je premiérovo kapitánom. Hráč Levíc si aj naďalej drží vysoký štandard na legionára, po 14 stretnutiach má priemer 11,7 bodu, 4,6 doskoku, 1,8 asistencie a 1,0 zisku na zápas. „V prvom rade, je to veľká pocta, že môžem byť vôbec súčasťou All Stars zápasu. Je to pre mňa ešte väčšie vyznamenanie, keďže si ma vybral hráč na mojom poste. Znamená to, že rešpektuje moju hru a máme pred sebou vzájomný rešpekt, čo je výborné. Viem, že nemám výnimočné štatistiky ako niektorí hráči, ale to, že tam budem, je veľké plus pre môj tím. Chcel by som sa touto cestou poďakovať všetkým svojim spoluhráčom za to, pretože hráme tímový basketbal. Som šťastný, že môžem reprezentovať klub,“ vyjadril sa Djurič k svojej nominácii.

Spoluhráčom Djuriča bude aj 32-ročný hráč KB Košice a najužitočnejší hráč All Stars zápasu z roku 2015 Igor Marič. „Je to jedna zo stálic slovenskej ligy. Stále dokáže hrať veľmi dobrý basketbal, tiež nerobí veľké množstvo chýb. Vo všetkom sa snaží ísť na sto percent, či už sú to doskoky alebo trestné hody. Z tohto pohľadu je veľmi dôležité pre hráča, aby si veril,“ uviedol Rančík ku svojej druhej voľbe. Chorvátsky krídelník hrá na Slovensku už štvrtým rokom, tri z nich strávil v prievidzskom drese, cez leto však zamieril k „býkom“. Pod taktovkou trénera Miljana Čuroviča je aj naďalej jedným z ťahúňov, priemerne dáva 12,3 bodu, 4,4 doskoku, 2,0 asistencie a 1,2 zisku na duel. „Je to veľká pocta, že si ma vybral práve Rado. Rešpektujem ho ako hráča a som veľmi šťastný, že môžem byť súčasťou jeho tímu na All Stars zápase. All Stars zápas je síce exhibíciou, ale pre hráča to znamená veľa, že môže byť jeho súčasťou. Teší ma, že môžem na tomto podujatí reprezentovať môj klub,“ vyhlásil Marič.

Eurovia SBL All Star Game je na programe v sobotu 16. decembra o 18.00 h v bratislavskej Hant aréne, vstupenky si môžete zakúpiť v sieti predpredaj.sk.

Foto: Lukáš Droppan