• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Poznáme kompletné zostavy tímov Východu a Západu, ktoré si zmerajú sily v sobotnom Eurovia All Star Game! Kým základné päťky a koučov si zvolili fanúšikovia v internetovom hlasovaní, po päť ďalších basketbalistov vyberali zvolení tréneri.

Už v utorok sme vás krátko po ukončení internetového hlasovania informovali, ako budú vyzerať „starting five“ oboch hviezdnych tímov. Pripomeňme si, že do tímu Západu si fanúšikovia vybrali Sašu Jankoviča (Komárno), T. J. Bannistera a Sinišu Biliča (všetci Komárno), Martina Bílika (Inter) a Justina Warda (Nitra). Trénerom bude Milan Černický (Karlovka), jeho asistentom František Rón (Inter). Na Východe získali dôveru priaznivcov Dražen Klarič, Marek Jašš (obaja Prievidza), Lakeem Jackson, Sven Smajlagič (obaja Svit) a Goran Bulatovič (Spišská Nová Ves). Trénerom bude Chorvát Kruno Krajnovič, jeho asistentom Rudolf Jugo.

Mimochodom, tréner Krajnovič získal celkovo najviac hlasov, dovedna 2560. Medzi hráčmi boli najúspešnejší Jankovič a Jackson – mali zhodne po 2148 hlasov.

V stredu sme potom spoznali aj ostatných účastníkov exhibície. Tréneri Západu si vybrali päticu v zložení Martin Rančík, Nenad Miloševič (obaja Inter), Lukáš Hoferica, Róbert Bečarik (obaja Karlovka) a Luka Igrutinovič (Levice). Koučovia výberu Východu vytiahli z rukáva tieto esá: Luka Drezga, Bojan Stanojevič (obaja Handlová), Igor Marič (Prievidza), Carlos Smith (Svit) a Milan Žiak (Banská Bystrica). Keďže je otázny štart Jacksona aj Klariča, ako náhradníci boli určení Stan Brown (Sp. Nová Ves) a Miloš Miljkovič (Prievidza).

Zastúpenie na All Star Game budú mať všetci účastníci Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Ako vidieť, navrch majú legionári, a to v pomere 13:7.

Keď už spomíname nominovaných hráčov, pre úplnosť treba vymenovať aj trojicu arbitrov, ktorá dozrie na to, aby sa duel odohral v duchu fair-play a platných pravidiel. V šedom teda vybehnú na palubovku HANT Arény rozhodcovia Boris Gabara, Peter Ženiš a Zdenko Tomašovič.

Neoddeliteľnou súčasťou zápasov hviezd bývajú aj individuálne súťaže zručnosti. V súťaži trojkárov i mimoriadne atraktívnej konfrontácii smečiarov sa vždy predstavia po dvaja hráči z každého výberu. Ich mená zatiaľ organizátori nezverejnili, mali by zostať prekvapením až do soboty.

Dobrým zvykom býva aj pestrý sprievodný program. Už dnes je isté, že sa môžeme znova tešiť na špičkovú akrobatickú formáciu Dunking Devils a predstavia sa aj hviezdy slovenského hiphopu Vec, Strapo a Supa a DJ EKG.

My len dodávame, že podujatie sa začína v sobotu 13. decembra o 17:30. Vstupenky sa dajú zakúpiť aj vopred v sieti Predpredaj.sk alebo pred zápasom aj priamo v pokladni pri hlavnom vchode do HANT Arény. Cena lístka je 5 eur. Kto si bude chcieť priniesť zo stretnutia originálny vianočný darček, môže si počas zápasu vo fanshope priamo v hale zakúpiť dres Západu alebo Východu. Ten, kto by sa nemohol zúčastniť osobne, si Eurovia All Star Game môže pozrieť v priamom prenose na Huste.tv.