• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Len niekoľko mesiacov chýbal na slovenských palubovkách skúsený 34-ročný rozohrávač Nenad Miloševič. Naturalizovaný Slovák sa na začiatku nového kalendárneho roka rozhodol podpísať kontrakt s tímom MBK Rieker Com-Therm Komárno.

Vedenie „obuvníkov“ sa tak rozhodlo reagovať na nelichotivú zdravotnú situáciu v tíme, keďže sa nedávno zranil slovinský rozohrávač Boban Tomič a tiež aj americký krídelník Miles Bowman. Miloševič bol už dlhšiu dobu voľným hráčom, keďže predčasne musel skončiť v kazašskom tíme BC Barsy Atyrau. V ich drese začínal aktuálny ročník, v piatich stretnutiach Baltickej ligy zaznamenal priemerne 11,6 bodu, 3,2 doskoku, 6,0 asistencie a 1,2 zisku. Po jeho nedobrovoľnom odchode sa pripravoval na Slovensku s tímom Karlovky, zatiaľ čo čakal na správnu ponuku. „Klub porušil kontrakt, pretože mi nevybavil pracovné víza. Vypršali mi tie turistické a musel som krajinu opustiť. V Kazachstane som mohol byť 60 dní na turistické víza a tým, že sme stále cestovali, sa mi táto lehota predlžovala. Všetky dokumenty na vybavenie riadnych pracovných víz som v klube doložil a o ostatné som sa už nestaral. No a dopadlo to tak, ako to dopadlo. Som v dobrom rytme, takže chcem pokračovať čo najskôr. Zatiaľ trénujem s Karlovkou, aj touto cestou im chcem za možnosť trénovať s nimi poďakovať,“ prezradil Miloševič v decembrovom rozhovore pre špecializovaný portál basket.sk.

„Nešo“ sa v predchádzajúcom ročníku vrátil do Handlovej, kde patril k lídrom tímu. V drese „Baníka“ odohral 42 zápasov s priemerom 15,0 bodu, 2,7 doskoku a 4,3 asistencie na stretnutie. „Na obvode máme permanentné problémy so zraneniami a inými vecami. Chýbal nám skúsený hráč, ktorý by mohol hrať na pozícii jedna alebo dva. Keďže sa nám zranil Boban Tomič, tak sme sa rozhodli zobrať Nenada Miloševiča. Dúfam, že sme sa posilnili a budeme môcť v zápasoch viac striedať,“ prezradil generálny manažér Komárna Jozef Paulik. Miloševič môže už v stredu absolvovať premiéru za Komárno, ich súperom bude tím, s ktorým donedávna trénoval – Karlovka.

Highlighty Nenada Miloševiča z pôsobenia v tíme BC Barsy Atyrau:

Foto: Peter Jaško