• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vo štvrtok 30. januára zasadla v handlovskej športovej hale po druhý raz v krátkom časovom slede Správna rada. Handlovskí basketbalisti sa v aktuálnej sezóne trápia a vedenie klubu muselo reagovať doslova v hodine dvanástej.

Iba nedávno sme vás informovali o mimoriadnom zasadnutí predstavenstva klubu po tom, ako "Hornonitrania" vybuchli na bratislavských Pasienkoch. Neprešlo ani desať dní a vedenie handlovského Baníka znova zasadlo v netradičnom termíne za zelený stôl. Predmetom rokovania bolo odvolávanie srbského lodivoda Branka Maksimoviča. Ten podľa manažmentu klubu nenaplnil očakávania, ktoré boli na neho pred sezónou kladené. Po štrnástich prehrách sa vedenie klubu rozhodlo ukončiť s Maksimovičom spoluprácu.

Manažér MBK Daniel Trangoš: “Záleží nám na budúcnosti tímu”

“Po domácom zápase so Žilinou sme zvolali zasadnutie Správnej rady, pretože bolo nevyhnutné nelichotivú situáciu v klube riešiť. Záleží nám na blízkej budúcnosti tímu a z tohto dôvodu musela prísť zásadná zmena. Preto sme dnes po vzájomnej dohode ukončili spoluprácu s trénerom Maksimovičom. Teraz je prioritné čo najskôr obsadiť uvoľnenú trénerskú stoličku a v súčasnosti sa týmto faktom naplno zaoberáme,” vysvetlil manažér baníkov Daniel Trangoš.

V sobotnom zápase na Spiši povedie Handlovčanov dvojica Jankovič a Mrviš

“V prvom rade by som sa chcel v mene celého tímu trénerovi Maksimovičovi poďakovať, pretože pri nás stál v dobrom, aj v zlom. Žiaľ, v poslednom období sa nám nedarilo, preto sa vedenie rozhodlo k tomuto kroku. My sme profesionálni hráči a preto rozhodnutie kompetentných rešpektujeme. Ja s Mrvom sme v tíme najskúsenejší a preto musíme klubu v neľahkej situácii pomôcť a to až pokiaľ nespoznáme meno nového trénera. V sobotu nastúpime na palubovku v Spišskej Novej Vsi, ktorá má kvalitný tím a pod svojimi košmi je veľmi nebezpečná. Ja ale svojim spoluhráčom dôverujem. Som presvedčený, že náš tím má na viac a tabuľkové postavenie nie je reálne nastaveným zrkadlom našej kvalite. Na Spiši musíme odovzdať maximum. Verím, že v sobotu privezieme domov dva body,” vyhlásil kapitán Handlovej Saša Jankovič.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lenka Molnárová