• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Slovenská basketbalová liga má v poslednú februárovú sobotu na programe 29-te kolo, ktoré odštartuje záverečnú štvrtinu dlhodobej časti. Napriek tomu, že sa handlovskí “baníci” potácajú na nelichotivom siedmom mieste tabuľky, vedenie klubu nechce upustiť od predsezónnych ambícií a počas trojtýždňovej pauzy sa súpiska "zeleno-čiernych" rozrástla.

Na Hornú Nitru prichádza Miles Bowman

"Hornonitranov" tlačila topánka najmä pod košom. Preto bol post centra pre nich najurgentnejším problémom, ktorý nemohol zostať tesne pred začiatom vyraďovacích bojov nevyriešený. V hodine dvanástej sa handlovskému manažmentu podarilo uloviť hráča, ktorého slovenská basketbalová verejnosť veľmi dobre pozná. Už v sobotu si po prvý raz v kariére oblečie zeleno-čierny dres 26-ročný americký center Miles Bowman. “Všetko sa to zomlelo veľmi rýchlo. Okamžite po odchode z Komárna som dostal niekoľko zaujímavých ponúk. Rozhodol som sa ale pre Handlovú z dvoch dôvodov. Tým prvým bolo, že som nechcel zo Slovenska odísť a chcel som tu dokončiť sezónu. Druhým dôvodom bola komunikácia so Sašom Jankovičom a manažérom Danielom Trangošom, ktorí ma dokázali rýchlo presvedčiť,” vysvetlil čerstvý handlovský center.

Bowman sa na Slovensku uchytil ihneď po svojom príchode

Niekoľkonásobný hráč kola a najlepšie doskakujúci pivot súťaže odštartoval profesionálnu kariéru práve na Slovensku. V sezóne 2017/2018 sa dohodol na spolupráci s komárňanským Riekerom. Hneď po svojom príchode sa zaradil k najkvalitnejším legionárom súťaže. O tom svedčí fakt, že permanentne dosahoval na „double-double“. Inak povedané, v 44-och stretnutiach si zapisoval do štatistík v priemere 13,9 bodu, 10,1 doskoku, 1,3 asistencie a 1,2 zisku. S Komárnom napokon získal bronz, dostal sa do zahraničného All Star tímu základnej časti a zahral si aj v All Star zápase.

Americký center si odskočil do Belgicka

Po úspešnom debute v Komárne prišla lákavá ponuka z najvyššej belgickej súťaže, kde sa upísal ambicióznemu klubu Hubo Limburg United. V jeho rozlete ho však zabrzdilo vážne zranenie, pre ktoré musel predčasne ukončiť sezónu. Pred začiatkom aktuálnej sezóny sa vrátil na Slovensko, aby úspešne reštartoval svoju kariéru.

DSC 0585

Jeden z najzaujímavejších prestupov sezóny

Komárno sa v súčasnosti nachádza v nezávideniahodnej situácií a po 28. kole sa muselo so svojim lídrom rozlúčiť. Handlovčania okamžite zareagovali a postarali sa o jeden z najzaujímavejších prestupov sezóny. “Komárno som si zamiloval a ani v tom najhoršom sne som si nepredstavoval, že to skončí takýmto spôsom. Veľmi som si prial dohrať sezónu v tomto klube, no žiaľ nestalo sa tak,” skonštatoval Bowman.

V drese baníkov pomýšľa na najvyššie méty

Jeden z najproduktívnejších hráčov SBL prichádza na Hornú Nitru v životnej forme. V drese “obuvníkov” si vytvoril strelecký priemer 20,5 bodu na zápas a takmer s dvanástimi doskokmi na jedno stretnutie kraľuje na čele poradia doskakujúcich hráčov. V januári si vyslúžil ocenenie “Peak hráč mesiaca" a bol nominovaný do All Stars zápasu. “V aktuálnej sezóne som odohral proti Handlovej tri stretnutia, preto môžem skonštatovať, že tím je zložený z kvalitných hráčov. Aj napriek tomu, že sa Handlovčanom nedarilo, viem čoho je toto mužstvo schopné. Preto verím, že sa nám podarí dosiahnuť najvyššie méty,” uzavrel Bowman.

Ján Spevár: “Teší ma, že vsetko vyšlo k našej spokojnosti”

“Milesa Bowmana sme mali v hľadáčiku už dlhšiu dobu a náš záujem o neho bol stále aktuálny. Sledovali sme jeho kroky a verili sme, že si napokon handlovský dres oblečie. Aj keď sa zdalo, že naše plány strácajú reálne kontúry, napokon všetko dobre dopadlo a my sa tešíme na zvyšok sezóny,” vyhlásil prezident baníkov Ján Spevár.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lukáš Droppan