• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Manažment handlovského Baníka oznámil meno ďalšieho hráča, s ktorým môže tréner Rakočevič počítať v nastávajúcej sezóne. Na túto informáciu netrpezlivo čakali nielen fanúšikovia Handlovej, ale i priaznivci konkurenčnej Prievidze.

Marek Jašš bude naďalej obliekať zeleno-čierny dres

Odchovanec prievidzského basketbalu Marek Jašš, ktorý je pre mnohých ikonou prievidzského basketbalu a ktorý sa v priebehu uplynulej sezóny stal miláčikom handlovského hľadiska, predĺžil kontrakt s Handlovou. Kým v metropole Hornej Nitry fanúšikov toto rozhodnutie sklamalo, tí handlovskí majú dôvod na radosť.

Druhá sezóna v handlovskom drese

Marek si prievidzský dres zobliekol iba vlani, a to po deviatich sezónach strávených v domovskom klube. Pre mnohých bola táto informácia sklamaním, pre iných zase veľkým prekvapením. Pred odchodom z prievidzského BC sa skúsený, 30-ročný basketbalista priznal, že to vôbec nebolo jednoduché rozhodnutie a nad reakciami prievidzských fanúšikov sa zamýšľaľ dennodnne. Napokon sa ale rozhodol odísť za kopec a pomôcť Handlovčanom v sezóne 2019/2020. "Živo si spomínam na situáciu spred roka, kedy som sa po prvý raz upísal Handlovej. Z môjho pohľadu to nebolo jednoduché rozhodnutie a aj keď som si uvedomoval, že som prievidzských fanúšikov sklamal, cítil som ich podporu. Rešpektovali, že som potreboval zmeniť prostredie a v konkurenčnej Handlovej mi dokonca držali palce. V Handlovej som spoznal nových ľudí, nových fanúšikov. Tí ma prijali a cítim sa medzi nimi rovnako dobre, ako medzi tými prievidzskými. Myslím si, že je úplne jedno, kto akému klubu fandí, kde je láska k basketbalu, tam sú aj krásne zážitky," povedal s úsmevom slovenský reprezentant.

Podpísal na jednu sezónu

Osemnásobný medailista, ktorý sa v drese Prievidze tešil z jedného majstrovského a troch vicemajstrovských titulov, predĺžil so "zeleno-čiernymi" zmluvu na jednu sezónu. "Napriek tomu, že som dostal niekoľko zaujímavých ponúk, rozhodol som sa pre Handlovú, v ktorej mi boli ponúknuté najideálnejšie podmienky vzhľadom na moje rodinné povinnosti," objasnil handlovský krídelník.

Handlovčania pokračujú v rokovaniach

"Baníci" majú na svojej súpiske už osem mien, ktoré budú hájiť farby handlovského klubu. Podľa slov športového manažéra Karola Kučeru, základné torzo tímu je poskladané. "Som rád, že sa nám do týchto chvíľ podarilo vyskladať dve tretiny mužstva. Tým sa ale naše povinnosti nekončia, práve naopak. Teraz musíme k podpísaným hráčom nájsť ideálne posily. Naďalej usilovne pracujeme a po prípadných úspešných rokovaniach budeme verejnosť ihneď informovať," dodal v závere športový manažér "baníkov" Karol Kučera.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lenka Molnárová