• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

So vstupom Niké, ako titulárneho partnera do slovenského basketbalu, prichádza aj zmena v priamych prenosoch z SBL. Tie zostávajú aj naďalej pre fanúšikov zadarmo, sledovať ich však budú môcť bez registrácie na novej adrese - TV Niké.

Doteraz bolo možné sledovať našu najvyššiu basketbalovú súťaž na internetovej televízii Huste.tv. Spolupráca s touto spoločnosťou nekončí, práve naopak, spolu s Niké možno očakávať zmenu k lepšiemu pri sledovaní priamych prenosov. Tie začnú stretnutiami 32. kola Niké SBL, ktoré je na programe 27. februára. Najdôležitejšou správou pre fanúšikov je, že k tomu nie je potrebná žiadna registrácia. Stačí kliknúť na tento odkaz, respektíve kliknúť na logo Niké pri každom zápase na našom webe a rovno sa dostanete k tomu, aby ste mohli sledovať priame prenosy z Niké SBL. Záznamy budú dostupné na Huste.tv. 

„V prvom rade, spolupráca s Huste.tv bude pokračovať. Začína taký trend, že mnohé zápasy a ligy sa začínajú dokonca zamykať. My ideme inou cestou, tak ako hádzanú, tak aj basketbal budeme dávať ako free tv, t. j. zadarmo. Nebudú tam žiadne podmienky, bude dostupná doslova pre každého. Každý duel mužskej i ženskej ligy si budú môcť fanúšikovia pozrieť na jednom mieste. Chceme zvýšiť zážitok zo sledovania zápasov pre fanúšikov, podobne ako to poznajú v iných európskych súťažiach,“ prezradil výkonný riaditeľ Niké Ing. Roman Berger.

Cieľom nielen Niké, ale aj celého basketbalového hnutia, je návrat tohto športu na televízne obrazovky. Pred niekoľkými dňami vysielala RTVS 2 rozhodujúce zápasy ženskej reprezentácie v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy a rovnako tak sa rozhodla aj pri mužoch, keď prezentovala záverečné stretnutia predkvalifikácie majstrovstiev sveta 2023. 

„Médiom ako televízne streamy a prenosy, vieme naozaj spropagovať basketbal. Prostredníctvom Denníka Šport chceme viac písať o basketbale. Čo sa týka televízie, tak určite je záujem aj z našej strany, ale predovšetkým enormný záujem zo strany basketbalistov, aby sa dostal ligový basketbal aj na televízne obrazovky. Ľudia sú strašne po športe hladní, na štadióny nemôžu chodiť. Pevne verím, že niektorá zo slovenských televízií sa toho chopí,“ dodal Berger.

Foto: Niké