• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Lučenec bude mať nového trénera. Americký kouč Daniel Sokolovsky dostal od vedenia klubu ponuku na predĺženie spolupráce, po úspešnom roku sa mu však naskytla ďalšia príležitosť na jeho rozvoj. Prečítajte si jeho odkaz lučeneckej komunite.

Najlepšie je začať od začiatku... Moje prvé poďakovanie patrí Michalovi Matalovi, Júliusovi Senkovi, Petrovi Grendovi a Marekovi Remenárovi. Títo muži podstúpili obrovské riziko a zverili svoj klub do rúk 27-ročného amerického trénera, niečo, čo nikto iný v Európe nebol ochotný urobiť. Navždy Vám budem vďačný za príležitosť, ktorú ste mi dali.

Ďakujem mojim hráčom. Prvýkrát je len raz a tento výnimočný zážitok si zapamätám do konca života. Bol to neskutočný dar, že som mohol mať v mojom prvom tíme ako profesionálny tréner, takých špeciálnych ľudí. Ján Zorvan, Lukáš Bolek, Simeon Jackuliak, Matej Siládi, Juraj Láštic, Marko Grenda, Šimon Ďuriš, Ondrej Kapustík, Juraj Valentíny, Antun Maričevič, Che Bob, Chris Cokley, Taylor Johns, Akia Pruitt, Dalan Ancrum, Desure Buie, Kyle Castlin. Ďakujem, že som mohol byť Vaším trénerom, s Vami chlapci, bolo skvelé byť Pelikánom každý jeden deň!
Ďakujem môjmu trénerskému partnerovi na tejto úžasnej ceste, Davidovi Pavlakovichovi. Bez Teba by sme jednoducho nedokázali to, čo sme urobili.

Ďakujem Jurajovi “Diablovi” Rajtókovi za neskutočnú snahu, obetavosť, srdce a starostlivosť, ktorú si všetkým v našom tíme preukázal. Si výnimočný človek a bol si veľkým kľúčom k nášmu úspechu. Ďakujem nášmu podpornému personálu Vojtechovi Kováčovi, Jozefovi Samašovi, Andriimu Kaluzhynovi a Diane Danišovej za to, že nám pomohli udržať si zdravie počas dlhej a náročnej sezóny. Ďakujem Lucii Láskovej, Karolovi Kadlubekovi, Ivanovi Cubikovi, Andrei Labošovej a Elene Čorbovej. Aréna Lučenec bola naším druhým domovom a všetci ste robili, všetko čo ste mohli, aby ste nás podporili. Ďakujem Petrovi Mlynarčíkovi a Kataríne Mlynarčíkovej za Vaše mimoriadne priateľstvo a podporu. Ďakujem môjmu kamarátovi Júliusovi Bujtárovi z Pivárne Čerešňa za výraznú podporu počas tejto sezóny.

Ďakujem našim hlavným sponzorom v BKM Lučenec: Mesto Lučenec, FINESA - Pavol a Gabriel Ďurišovci, PRP.s.r.o., Ernstprofil s.r.o., N I K É spol. s r.o., Slovenská Sporiteľňa, a.s., Henkel Slovensko, Reštaurácia Prameň, OK móda s.r.o., TRANSSILV s.r.o., TEATRO, SAD Lučenec a samozrejme všetkým ostatným sponzorom klubu. A hlavne, ďakujem neskutočným fanúšikom BKM Lučenec. Cítil som sa vítaný a prijatý v Lučenci od svojho prvého dňa v meste. Podpora, ktorú ste ukázali nášmu tímu, bola rovnaká, keď sme mali 4-0 aj keď bolo 10-9. Počas tejto sezóny bolo veľa vzrušujúcich a veľa náročných momentov, ale som nesmierne vďačný za podporu, ktorú náš tím od vás počas celej sezóny dostával. Cítim veľké zadosťučinenie, že náš tím mohol priniesť trofej fanúšikom, ktorí si to skutočne zaslúžia. Atmosféra v našej Arene počas 2. finálového zápasu je niečo, na čo nikdy nezabudnem. Ďakujem!

Moja kariéra basketbalového trénera bola celosvetovým dobrodružstvom, ktoré ma zaviedlo na úžasné miesta. Každé z nich na mňa ako na človeka aj ako na profesionála zanechalo svoj jedinečný vplyv. Lučenec nie je iný a navždy bude mať špeciálne miesto v mojom srdci a v mojom živote. Vedenie klubu mi dalo veľmi silnú a veľkorysú ponuku, aby som sa v budúcej sezóne vrátil do Lučenca a bojoval o majstrovský titul, no naskytla sa mi ďalšia príležitosť a verím, že to bude najlepšie rozhodnutie pre moju kariéru. Ďalší krok v mojom dobrodružstve prišiel teraz, ale basketbalový svet je veľmi malý, takže nepoviem zbohom, ale dovidenia.

Zdroj: Facebook BKM Lučenec

Foto: Branislav Gúgľava