• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po rozhodnutí Daniela Sokolovskeho nepokračovať na lavičke Lučenca, stála pred vedením klubu náročná úloha – nájsť nového šéfa lavičky. Uvoľnené miesto je už zaplnené, k „pelikánom“ prichádza 39-ročný Srb Marko Boras.

Pre nového kouča Lučenca to bude prvé angažmán mimo rodného Srbska. Boras prichádza s dobrým kariérnym resumé, päť sezón asistoval v OKK Belehrad. Následne prijal ponuku viesť KK Slodes Belehrad. Za tri roky sa mu podaril nevídaný kúsok, klub vytiahol z tretej najvyššej súťaže až medzi elitu. „Našou prvou voľbou na hlavného trénera pre budúcu sezónu bol logicky Daniel Sokolovsky. Ponuku sme mu dali ešte v priebehu minulej sezóny. Po úspešnej sezóne mu postupne začali chodiť ponuky z lepších súťaži. Napriek tomu uvažoval nad opätovným príchodom do Lučenca. Potom prišla ponuka, ktorá sa nedala odmietnuť a jeho rozhodnutie chápeme. V budúcej sezóne bude pôsobiť v jednej z najlepších súťaží vo svete. Jeho nové pôsobisko uverejní čoskoro jeho nový klub. Želáme mu v ďalšej kariére všetko najlepšie a navždy si ho budeme pamätať ako úžasného človeka a trénera. Absolútny profesionál, ktorý išiel na 100 percent od prvého tréningu až po záverečné poďakovanie. Osvedčil sa nám model s mladým ambicióznym trénerom, preto sme sa rozhodli, že novým trénerom bude Marko Boras. Mladý ambiciózny tréner, ktorý ako hlavný tréner priviedol klub Slodes Belehrad tretej ligy až do najvyššej srbskej ligy. Verím, že naše rozhodnutie bolo dobré, naši hráči budú v dobrých rukách a nadviažeme na výsledky z minulej sezóny,“ vysvetlil proces riešenia trénerskej otázky prezident klubu Michal Matala.

Nadviazať na úspešný rok „pelikánov“ nebude jednoduché, v Niké SBL sa im podarilo získať striebro a v Slovenskom pohári ich čaká obhajoba. Boras zatiaľ môže rátať s troma pokračujúcimi hráčmi, Lukášom Bolekom, Matejom Siládim a Jánom Zorvanom. „Teším sa, že prichádzam do Lučenca. Som pripravený a motivovaný tvrdo pracovať. Som si istý tým, že v spolupráci s vedením klubu a hráčmi, dokážeme dosiahnuť v budúcom ročníku na niečo špeciálne. Keď som sledoval zápasy z predchádzajúcej sezóny, tak som si uvedomil, že Lučenec má skvelých fanúšikov a urobím všetko preto, aby zo stretnutí odchádzali šťastní. Je pred nami seriózna robota, poskladať družstvo. Som rád, že Slováci, ktorí sú srdcom klubu, s nami zostávajú,“ vyjadril sa nový kouč Lučenca. 

Zdroj: Facebook BKM Lučenec

Foto: archív MB