• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Kým trio z Niké SBL je už naplno v bojoch v Alpsko-jadranskom pohári, tak pred Interom Bratislava je premiérový zápas v tejto súťaži. Vo svojom prvom zápase B-skupiny privítajú v Pezinku českého zástupcu - BK ARMEX Děčín.

Alpsko-jadranský pohár - B-skupina (streda 20. októbra o 18.00 h):

Inter Bratislava - BK ARMEX Děčín (ČR) (hrá sa v Pezinku)

K zápasu: "Žlto-čierni" hlásia návrat na európsku scénu po dvojročnej odmlke, naposledy si zahrali kvalifikáciu Ligy majstrov a skupinovú fázu Európskeho pohára FIBA. Odvtedy prešiel celok z hlavného mesta výraznou prestavbou, momentálne sa zameral na rozvoj s úspešnými odchovancami a pre rekonštrukciu hrá svoje domáce zápasy v Pezinku. Pri pohľade na ligovú scénu má zatiaľ Inter na konte dve víťazstvá a dve prehry. Do strát bodov výrazne prehovorili zranenia, najmä Michaela Fuseka. Víkendová previerka však pre zverencov trénera Olega Meleščenka dopadla úspešne, nad nováčikom z Komárna zvíťazili 87:73. "Sme hladní, chceme sa konečne predstaviť v tejto pohárovej súťaži. Sme posledný tím, ktorý sa do nej ešte nezapojil. Všetci ostatní účastníci už odohrali aspoň jedno stretnutie, niektorí aj dve, či tri. Naštudovali sme si súpera a sme pripravení," hlási pred stretnutím asistent trénera Edgars Jaunzems. 

Děčín patrí k stabilným účastníkom Alpsko-jadranského pohára, jeho najlepším výsledkom je finálová účasť v sezóne 2019/2020, kedy v českom súboji prehral s Pardubicami. Zatiaľ však nezažíva ideálny štart do sezóny, čo sa dá povedať o výsledkoch na oboch frontoch. V B-skupine má aktuálne na konte jednu prehru s Viedňou (73:109), v domácej súťaži mu prekvapujúco patrí až 10. pozícia z 12 tímov. "Válečníci" zatiaľ uspeli len v dvoch dueloch, z toho jeden bol počas víkendu v Jindřichovom Hradci (94:66). Vedenie klubu s trénerom Tomášom Greplom muselo urobiť už aj zásahy do družstva, dres Děčína si neoblečie česká dvojica Eda Kotásek a Jakub Skalička. Nedávno sa tím posilnil o dvojicu Američanov, Ty Nicholsa a Bretta Prahla. Tieto rošády by mali naštartovať klub k návratu na medailové pozície, ktoré v nedávnej minulosti okupoval. Interu hrozí najväčšie nebezpečie od vyššie spomínaných legionárov, ku ktorým sa radí aj Damonte Dodd. Z domácich hráčov je to najmä duo Ondřej Šiška a Matěj Svoboda. "S Interom chceme odohrať lepší zápas, ako v prvom stretnutí pohára proti Viedni. Bratislavský klub spolieha na trojicu zahraničných hráčov - Gandia-Rosa, Slavinskas a Zubac, ktorí spoločne nastrieľajú v každom zápase cez 50 bodov. Túto trojicu doplňujú veľmi nádejní mladí hráči, ktorí majú pred sebou veľmi dobrú basketbalovú budúcnosť. Ak chceme s Interom uspieť, tak musíme ubrániť Ivana Gandia-Rosu, ktorý riadi bratislavský útok," vyjadril sa tréner Děčína pre oficiálnu klubovú webstránku. 

Kde sledovať: 

Foto: Vladimír Dorňák