• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Druhé štvrťfinálové stretnutia play off Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy priniesli viaceré tesné výsledky. Komu to však v stredajších stretnutiach šlo najlepšie po individuálnej stránke?

 

Zahraničný hráč kola

"Peak MVP základnej časti" opäť úradoval, rozohrávač Svitu Saša Avramovič si ponechal niečo zo svojej fazóny aj na súboje vo vyraďovacej časti. Presvedčiť sa mohla o tom v druhom zápase obrana Košíc, ktorá ho takmer vôbec nevedela zastaviť. Avramovič sa podieľal na cennej výhre 27 bodmi (streľba 10/12 z poľa), piatimi doskokmi a rovnakým počtom asistencií. Spomedzi svojho tímu mal navyše najvyššie číslo v kolónke plus-mínus - +10. V dobrých výkonoch pokračuje aj hráč Interu Nemanja Barač, tentoraz z toho bolo na palubovke Handlovej 20 bodov a štyri doskočené lopty. Trénera Levíc Tea Hojča určite potešil jeho zverenec Milivoje Mijovič, na Karlovke prispel 15 bodmi a 11 doskokmi k zisku druhého bodu v sérii.

 

Slovenský hráč kola

Komárno získalo ďalšie víťazstvo v sérii s Prievidzou, zatiaľ majú ako jediný nižšie nasadený tím výraznejšie nakročené do semifinále. Tentoraz "obuvníkom" zahrala lavička, špeciálne Nenad Miloševič. Skúsený rozohrávač preukázal pevné nervy v dramatickej koncovke, do štatistík mu napokon pribudlo 17 bodov, 2 doskoky a 3 asistencie. Karlovka sa opäť o čosi priblížila Leviciam, ale ani teraz to nestačilo na výhru. Potešujúce však boli výkony podkošového duo Andrej Kuffa a Roman Vido. Kuffa zaznamenal 18 bodov a 7 doskokov, Vido si pripísal na svoje konto 20 bodov, 8 doskokov, 2 asistencie a 2 bloky. 

 

Šiesty hráč kola

"Žlto-čierni" idú podľa očakávania najrýchlejšou možnou cestou do semifinále, v Handlovej sa však druhý bod nerodil ľahko. O slovo sa však prihlásil hráč, ktorý dôverne pozná tamojšiu palubovku. Tomáš Mrviš dopomohol k víťazstvu 9 bodmi, 8 doskokmi a 3 asistenciami. V rámci tímu mal navyše najvyššie číslo v kolónke plus-mínus - +18. Z komárňanskej lavičky sa oplatí vyzdvihnúť prínos Sašu Jankoviča, autora 16 bodov a dvoch doskočených lôpt. Dobrými číslami sa prezentoval aj rozohrávač Levíc "Solo" Diabate, proti "vysokoškolákom" z toho bolo 16 bodov, 2 doskoky a 4 asistencie. 

 

Strelec kola

Nielen ocenenie pre najlepšieho zahraničného hráča kola, ale aj streleckú korunku si pre seba uchmatol rozohrávač Svitu Saša Avramovič. Košiciam nadelil 27 bodov, v konečnom meraní znamenali zisk víťazstva. 

 

Najlepšia zostava kola

Z druhých zápasov štvrťfinále by sme ideálnu päťku zostavili nasledovne, na rozohrávke by hrala dvojica Saša Avramovič zo Svitu a Nenad Miloševič z Komárna. Krídelnícky post by obsadil Nemanja Barač z Interu a pod košom by fungovalo duo DeAndre Davis zo Svitu a Milivoje Mijovič z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan