• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po dlhšej dobe je späť výber najlepších individuálnych výkonov kola. Komu sa podarilo dostať do nášho prehľadu v 12. kole?

 

Zahraničný hráč kola

Bosniacky pivot Aleksandar Radukič sa jasne vyprofiloval na najužitočnejšieho hráča handlovského tímu, ale ani jeho výkony nedokážu naštartovať Baník k pravidelnému zbieraniu bodov. Naposledy jeho družstvo prehralo doma s Levicami a nič na tom nezmenilo ani 25 bodov a 14 doskokov v podaní Radukiča. Už pravidelnou súčasťou tejto rubriky je krídelník Svitu Jalen Nesbitt. Američan totiž potvrdzuje, že sa kouč Rudolf Jugo môže vždy spoľahnúť na jeho prínos. Pri výhre nad Žilinou mu svietilo v štatistikách 20 bodov, 10 doskokov, 3 asistencie, 4 zisky a 2 bloky. Veľké víťazstvo dosiahol Lučenec, keď dokázal triumfovať nad úradujúcim majstrom Interom Bratislava. Jedným z režisérov tohto zápasu bol rozohrávač Mike Caffey, autor 20 bodov, 4 doskokov a 7 asistencií. 

 

Slovenský hráč kola 

S veľkou chuťou odohral pivot Levíc Viktor Juríček duel v Handlovej. Reprezentant Slovenska si v žlto-zelenom drese zaknihoval svoj najlepší ligový duel, ktorým nielenže dopomohol svojmu družstvu k zisku dvoch bodov, ale sám stihol počas necelých 23 minút nazbierať na svoje konto 22 bodov a 7 doskokov. Už stabilne hodnotné výkony odvádza hráč Žiliny Jakub Merešš, no ani jeho 19 bodov, 7 doskokov a 3 asistencie nestačili na úspech vo Svite. Víťaznú pomoc nepriniesol ani rozohrávač Interu Mário Ihring, 15 bodov, 3 doskoky a 3 asistencie nepriniesli dvojbodový zásah v Lučenci. 

 

Šiesty hráč kola 

Výborný prínos zo žilinskej lavičky priniesol krídelník Dejan Jeftič. Lenže ani jeho 21 bodov a 6 doskokov nestačili k tomu, aby si jeho tím zaknihoval víťazstvo pod Tatrami. Po zranení sa postupne dostáva do formy pivot Komárna Svetozar Stamenkovič, proti Prievidzi z toho bolo 15 bodov a 9 doskokov. Na druhej strane zaujal Adam Antoni s 11 bodmi a 6 doskokmi. 

 

Strelec kola 

Tentoraz stačilo na tento primát 25 bodov, na svojom konte ich mal pivot Handlovej Aleksandar Radukič

 

Ideálna päťka kola

Zaujímavá zostava sa dostala do ideálnej päťky 12. kola. Na poste rozohrávačov sú Mike Caffey z Lučenca a Andrew Guillory z Prievidze. Krídla obsadili Jalen Nesbitt zo Svitu a Aleksandar Radukič z Handlovej, pivotom by bol Viktor Juríček z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan