• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štvrté kolo Slovenskej basketbalovej ligy neprinieslo len zaujímavé výsledky, ale aj explóziu individuálnych výkonov. Kto a prečo sa objavil v našom tradičnom výbere?

Najlepší zahraničný hráč kola 

Na hornej Nitre to bola parádna prezentácia individuálnych výkonov. Zábavný basketbal, pri ktorom si nezaujatý divák musel prísť na svoje. Na víťaznej strane predviedol parádny výkon skúsený pivot Dragan Bjeletič. Vo farbách Prievidze bol Čiernohorec pod košom na nezastavenie, svedčí o tom jeho 30 bodov (80% úspešnosť streľby z poľa), 15 doskokov a 9 plusových faulov. Celkovo sa jeho index užitočnosti dostal na hodnotu 39, čo je nové maximum tejto sezóny. Adekvátnu odpoveď dostal od svojho krajana, konkrétne na strane Handlovej opäť úradoval Goran Bulatovič. Matadorovi našej ligy evidentne prospela zmena dresu, medzi "baníkmi" totiž exceluje. V jeho podaní prišla 25-bodová odpoveď, ktorú doplnil o 3 doskoky, 14 asistencií a 9 plusových faulov. "Buli" je aktuálne lídrom v bodoch a asistenciách, určite by to však vymenil za momentálnu nulu v kolónke víťazstiev. 

 

Najlepší slovenský hráč kola 

O ďalšie stanovenie nového maxima sa postaral pivot Levíc Boris Bojanovský. V neúspešnom dueli s Lučencom mu štatistéri zapísali až 19 doskokov, okrem toho pridal aj 12 bodov. V dramatickej koncovke ho bola plná palubovka, no z víťazstva sa radoval súper. Bol to večer rekordov, svoj nový bodový strop si našiel rozohrávač Prievidze Matej Majerčák. Proti Handlovej mu to jednoducho padalo, výsledkom je 30 bodov, 2 doskoky, 9 asistencií a 3 zisky. To všetko korunovala aj radosť z víťazstva nad tradičným rivalom. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola

V Leviciach to bol aj súboj lavičiek a konkrétne podkošových hráčov. Lepšie z toho vzišla napokon hosťujúca, aj vďaka Mikeovi Hollowayovi jr.. Američan odohral necelých 25 minút, ale bol pri mnohých kľúčových okamihoch, vrátane koncovky. V štatistikách mu napokon svietilo 18 bodov a 8 doskokov. Odpovedať sa mu snažil domáci Viktor Juríček, autor 21 bodov a 6 doskokov. 

 

Ideálna päťka kola 

Vynikajúce individuálne výkony nezostali bez odozvy. Do ideálnej päťky 4. kola sa tak prepracovala dvojica z BC Prievidza - Matej Majerčák a Dragan Bjeletič. Nechýba playmaker Handlovej Goran Bulatovič, respektíve pivot Levíc Boris Bojanovský. Zostavu dopĺňa autor víťazného košu James Murray-Boyles z Lučenca. 

Foto: Lukáš Droppan