• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vo štvrtom kole Niké SBL mali možnosť diváci vidieť ofenzívne ladené zápasy. Kto sa dopracoval do výberu najlepších individuálnych výkonov kola?

 

Najlepší slovenský hráč kola 

Levice sa nevyhli tradične hluchým pasážam v tretej štvrtine, napokon však bez výraznejších starostí zdolali na svojej palubovke Svit. V drese Patriotov dominoval pod košom Boris Bojanovský, na svoje konto si zapísal 10 bodov, 15 doskokov, 2 asistencie a 2 zisky. Návrat do Handlovej evidentne prospel Michalovi Čekovskému, aj keď v Lučenci to na úspech nestačilo. "Čekovi" však v štatistikách svietilo príjemných 21 bodov, 8 doskokov a 2 bloky. Víťazného pocitu sa nedočkal ani Matej Majerčák, jeho Prievidza vzdorovala Spišským Rytierom až do predĺženia. Reprezentant Slovenska sa prezentoval 17 bodmi, 6 doskokmi a 6 asistenciami. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Marko Stevanovič sa postaral o nový rekord v indexe užitočnosti v tejto sezóne. Hráč Spišských Rytierov nabral vynikajúcu formu, čo dokázal v mimoriadne náročnom stretnutí s Prievidzou. Svoju pozíciu jedného z lídrov družstva potvrdil 26 bodmi, 12 doskokmi, 4 asistenciami, 2 ziskmi, 7 plusovými faulami a indexom užitočnosti s hodnotou 38. Skvelé súboje pod košom zvádzal s Tylerom Creammerom. Američan sa snažil zo všetkých síl, ale ani 31 bodov, 15 doskokov a 2 asistencie nestačili na prelomenie negatívnej šnúry Prievidze. Kvalitu na poste rozohrávača ukazuje už od samotného počiatku v drese Interu Ivan Gandia-Rosa. Portorický reprezentant dopomohol k výhre nad Komárnom 27 bodmi, 2 doskokmi a 6 asistenciami. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Ivan Gavrilovič nastúpil do predĺženia duelu Spišských Rytierov s Prievidzou vo veľkom štýle a vo výraznej miere sa postaral o to, že dva body napokon zostali u majstra. Srbskému pivotovi svietilo v štatistikách 19 bodov a 7 doskokov. Tradične výbornú energiu v drese Patriotov má Deshawn Freeman, proti Svitu mal na svojom konte 17 bodov, 9 doskokov a 2 asistencie. Z lavičky Handlovej sa ukázal v dobrom svetle Tomáš Mrviš, v Lučenci z toho bolo 16 bodov a 5 doskokov. 

 

Ideálna päťka kola 

Ideálna zostava 4. kola vyzerá mimoriadne kvalitne. Miesto v nej si vybojovali Desure Buie z Lučenca, Ivan Gandia-Rosa z Interu Bratislava, Marko Stevanovič zo Spišských Rytierov, Tyler Creammer z Prievidze a Boris Bojanovský z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan