• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dva zápasy, dve víťazstvá hosťujúceho tímu. Asi tak možno opísať doterajší priebeh finálovej série medzi Levicami a Košicami. Stav je tak vyrovnaný 1:1 na zápasy. Kto sa v sobotu priblíži k majstrovskému titulu?

 

BK Levickí Patroti - KB Košice

/stav série - 1:1/

Športová hala, sobota 5. mája o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos: Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Peter Ženiš, Igor Pipíška

Čo je potrebné vedieť: Dobrý basketbal, emócie, bojovnosť a dráma do poslednej sekundy. To všetko priniesol druhý finálový duel medzi Levicami a Košicami. Séria zatiaľ napĺňa papierové očakávania, hlavne priebehom jednotlivých zápasov. Po strede je jasné, že oba tímy prišli o domácu neporaziteľnosť v play off. Patrioti si totiž zobrali požičané, o čo v prvom stretnutí prišli. Tentoraz to boli oni, kto bol po väčšinu minút vo vedení. A aj keď sa "býci" snažili v závere o zvrat, tak víťazstvo si napokon odnášali hostia. Podarí sa teda v sobotu konečne zvíťaziť domácemu tímu alebo sa aj do tretice dočkáme triumfu hostí?

Kto proti komu: Levičania si dali oveľa väčší pozor v priestore pod košom, síce inkasovali z tohto priestoru o šesť bodov viac ako súper, ale v doskokoch boli lídrami oni. Dobre sa im podarilo eliminovať produktivitu skúsenej dvojice Peter Sedmák a Svetozar Stamenkovič. 

Čísla, čísla, čísla: Lepšia streľba na strane Levíc, zmazanie rozdielu v priestore pod košom. Tieto faktory stáli Patriotov prvý zápas, teraz im to prinieslo výhru. Výraznejšie zabrala aj lavička, ktorá mala na svojom konte o deväť bodov viac ako súperova.

Povedali pred zápasom:

Žarko Djurič, hráč Levíc: "Prvé dve finálové stretnutia sa rozhodovali v posledných sekundách zápasu a myslím si, že ani tentoraz tomu nebude inak. U oboch tímov je cítiť veľkú túžbu vyhrať. Oba celky ponúkajú vysokú basketbalovú kvalitu. Jednoducho, čaká nás ďalší zápas na finálovej úrovni."

Richard Körner, hráč Košíc: "Všetko je veľmi vyrovnané. My sme vyhrali u nich, oni u nás. Zbrane sme ešte určite nezložili a do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať. Čakám vojnu a ďalší ťažký zápas. Levice majú totiž výborný tím a potrebujeme preto podať veľmi kvalitný výkon."

Foto: Lukáš Droppan