• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Asi až do dávnejšej histórie by sme museli zalistovať a zaspomínať si na moment, kedy sa v dvoch sériách play off muselo rozhodnúť v najneskoršom možnom čase. Takýto stav je teraz v sérii Levice s Handlovou a Prievidze s Komárnom. Kto sa bude vo štvrtok tešiť a komu zostanú oči pre plač?

BK Levickí Patrioti (2.) - MBK Handlová (7.)

/stav série - 2:2/

Športová hala, štvrtok 18. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Milan Brziak, Tomáš Lukáč, Tomáš Turček

Aktuálne informácie: Slová o najdlhšej sérii sa naplnili do bodky, Handlová ani v druhom domácom stretnutí nepustila úradujúceho majstra takmer k ničomu. Zo strany "Baníka" to bol jednoznačný výkon, ktorý korunovala ofenzívna dvojička Filip Halada a K.C. Ross-Miller. Patrioti sa opäť herne trápili, až v záverečnej štvrtine sa pokúsili o zvrat, ale na ten už bolo neskoro. Štvrťfinálová séria týchto dvoch tímov neprináša pohľadný basketbal, ale fyzickú a emóciami vybičovanú bitku. Podobný scenár sa očakáva aj v rozhodujúcom meraní síl, ktoré bude hlavne taktickou bitkou. Rozhodnú skúsenosti, energia alebo chcenie? Možností je dosť, o úspechu alebo neúspechu v sezóne rozhodne 40 minút čistého času na palubovke. 

Motívy zápasu: Mentálne nastavenie, to bude dosť pravdepodobne rozhodujúci faktor tohto stretnutia. Po utorku sú psychicky na koni Handlovčania, jedným dychom však treba povedať, že v oboch stretnutiach na Hornej Nitre to neboli tie Levice, ktoré skončili po základnej časti na druhom mieste a tie, ktoré získali Slovenský pohár. 

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Toto sú zápasy, v ktorých vznikajú hráči a tímy, ktoré si ľudia pamätajú. Celú sezónu sme dreli, aby sme takéto zápasy hrali. Tento tím už viackrát dokázal, že sa vie zomknúť vtedy, keď nám veľa ľudí neverí. Verím svojim hráčom a vo štvrtok ideme vyhrať."

Branko Maksimovič, tréner Handlovej: "Pred play off bolo našou prvoradou ambíciou odohrať sériu na päť zápasov, čo sa nám podarilo. Teraz ale pomýšľame na víťazstvo v poslednom zápase a na postup do semifinále. Viem, že to nebude jednoduché, no pokiaľ budeme naďalej vystupovať ako tím, určite sa nám to podarí. Myslím si, že v súčasnosti sme lepším mužstvom ako náš súper. V šatni žijeme jeden pre druhého, dýchame ako jeden a na palubovke si navzájom pomáhame. Do Levíc vycestujeme s hrdosťou a veľkou nádejou."

 

BC Prievidza (3.) - MBK Rieker Com-Therm Komárno (6.)

Niké aréna, štvrtok 18. apríla o 16.30 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Martin Margala

Aktuálne informácie: Priebeh štvrtého štvrťfinálového zápasu Komárna s Prievidzou by sa len asi ťažko dal lepšie zrežírovať. "Obuvníci" boli v jednom momente na hladkej ceste za vyrovnaním, aby o niekoľko momentov mala na dosah BC semifinálovú miestenku. Zverenci trénera Miljana Čuroviča stratili v stretnutí 22-bodový náskok, Prievidzu delilo niekoľko momentov od jedného z najlepších ligových comebackov. Komárno však zaplo play off mód v správnej chvíli, aby odvrátilo oslavy súpera na ich palubovke. O všetkom sa tak rozhodne v Niké aréne, kde pred rokom postupoval práve ich štvrťfinálový súper. Bude sa história opakovať alebo sa potvrdí v tejto sérii pravidlo "môj dom, môj hrad"?

Motívy zápasu: Oba celky stál utorňajší zápas veľké množstvo síl, aj Komárno, aj Prievidza totiž hrajú túto sériu v úzkej rotácii hráčov. Práve tento faktor môže byť v Niké aréne rozhodujúci. Kto sa rýchlejšie pozbiera a urobí ten najťažší a rozhodujúci krok?

Povedali pred zápasom:

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "Stav série je 2:2. Momentálne ide o všetko, lebo ten kto prehrá, tak končí sezónu. Na domácej palubovke musíme začať s veľkou energiou a nechať tam všetko. Nie je čas na omyly. Ideme sa pobiť a verím, že nás naši skvelí fanúšikovia budú hnať vpred tak, ako to vedia."

Foto: Lukáš Droppan